Wysoka beta-maly zarodek-ciąża8tydz

Cześć. Dziewczyny z daty ostatniej miesiączki ciąża 8+6, we wtorek byłam prywatnie u lekarza zobaczył pęcherzyk, zarodek i tętno. Z USG 6+2 crl 0,42 cm.Dzisiaj byłam u lekarza na NFZ, powiedział że on nie widzi nic oprócz pęcherzyka, dał skierowanie do szpitala, w szpitalu po wielkich trudach i uciskach faktycznie lekarz zobaczyl i zarodek i tętno, z tym że powiedział, że on raczej nie widzi szczęśliwego zakończenia tej ciąży że to wszystko jest za małe jak na ten tydzień. Kazali zrobić betę i sprawdzić ja za dwa dni. 28.04 beta 48600 dzisiaj 91400 i teraz pytanie jak jest z tą betą przy takich wysokich wartościach czy dalej wzrasta o te 66% ? Czy spowalnia i jest okej ?Czy mogą być tak wielkie różnice w sprzęcie? Czy ktoś miał podobną sytuację i skończyło się dobrze ?

Najlepiej zrobić kontrolę za kilka dni

1 polubienie

To że bata rośnie to dobrze…. Po dwóch dobach powinna się podwoić …. Ty jedno oznaczenie zrobiłaś 28.04 a drugie dopiero teraz 7.05? To trochę mało urosło po tylu dniach …… sprawdzałaś po 2 dobach?

Spokojnie przejdź się jeszcze do innego lekarza by to zweryfikować

1 polubienie

Potwierdzam co napisała @magdallenka08971 najlepiej zrobić kontrolę za kilka dni. A masz regularne miesiączki? To też może wpłynąć na to że zarodek jest mniejszy niż wskazuje data ostatniej miesiączki. Ja np raz na jakiś czas miałam miesiaczke z tygodniowym/ dwutygodniowym opóźnieniem

1 polubienie

Bardzo często jest tak ze ciaza jest pozniejsza niz wskazuje na to ostatnia miesiaczka. U mnie w obu ciazach tak w sumie bylo z czego przy ostatniej ciazy w 6 tyg tez nie bylo zarodka i zglosilam sie dopiero w 8 i byl zarodek i serduszko. Chyba. W kazdym razie pierwsze usg nie wykazalo nic oprocz pecherzyka a niby powonno juz byc… pamietam jak sie wtedy stresowalam. Ale moja lekarka powiedziala ze widzimy sie za 2 tyg a do tego czasu mam sie traktowac jak w ciazy ( nie pic alkoholu,unikac sttesu,unikac przeciazen itp).

2 polubienia

Sprawdzałam wcześniej do 1200 wszystkie przyrosty były super, sprawdziłam tydzień temu bo ten lekarz z NFZ nie widział nic w pęcherzyku ale prywatnie już widział i pęcherzyk żółtkowy i cień zarodka i po tygodniu ta sama sytuacja z NFZ nie widzi nic a prywatnie widzieliśmy zarodek crl 0,41 i bijące tętno

1 polubienie

Miesiączki miałam mniej więcej co 29-31 dni ja bardzo mocno odczuwałam owulację a właśnie w tym cyklu nic nie czułam jedynie dużo później jak już powinno być po owulacji bolał mnie brzuch ale nie wzięłam tego za ból owulacyjny a może właśnie nim był

To pozostaje czekać i być dobrej myśli :slight_smile: trzymam kciuki żeby wszystko było ok, a kiedy masz kolejną wizytę u lekarza ?

Oszczędzaj się na tyle ile możesz. Pojawiło się tętno, więc jest nadzieja. Mam nadzieję że ta historia będzie miała szczęśliwe zakończenie i że rośnie tam mały wojownik :heart:

1 polubienie

We wtorek, zwariuję do tego czasu :worried:

Spróbuj sie czyms zajac, zaplanuj weekend :heart: ale pamiętaj ze stres jest w tym momencie Twoim wrogiem. Mysl pozytywnie, spotkaj sie z kims bliskim :heart: tu czas ma najwieksze znaczenie, pamiętam jak bylam zdziwiona ze dopiero za 2 tyg mnie zaprosila lekarka i chxialam szybciej a ona powiedziala ze wtwdy znowu moze nie wyjsc nic i stres bedzie wiekszy.

1 polubienie

Ja nim dostałam się do mojego lekarza to też chwilę czekałam i tylko pocieszałam się tym że beta rośnie :face_with_peeking_eye: także spokojnie. Trzeba być dobrej myśli i się nie stresować. Weekend ma być nienajgorszy więc albo zaplanuj sobie jakąś wycieczkę spokojna albo zanurz się w jakimś serialu o przeleci :smiling_face:

1 polubienie

Hej trzymam kciuki! Mi w 6 tygodniu powiedzieli, że nie wiadomo czy zarodek się zagnieździ, też leżałam w szpitalu i brałam duphaston przez kawałek ciąży. Mam nadzieję, że wszystko będzie okay. Taka wczesna ciąża to trochę zawsze loteria.

1 polubienie

Dzięki dziewczyny, jesteście super, trochę mi lepiej :heart:

4 polubienia

Forumowa ekipa trzyma mocno kciuki, żeby wszystko było oki i czekamy na info jak będziesz po wizycie :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Hej ja bylam w 7tc i poszlam do lekarza zeby potwierdzic/sprawdzic ciaze-to byl wtorek bylam w gabinecie luxmedu i pani Doktor nie widziala nic. Ani zarodka ani pecherzyka. Strasznie sie stresowalam bo bylam po stracie ciazy. W sobote umowiona bylam z moja ginekolog na kontrole i widoczny byl pecherzyk i serduszko. Obecnie moje serduszko ma 5miesiecy :slight_smile:
Tak jak dziewczyny pisza zaplanuj sobie fajnie weekend, odpoczywaj i badz dobrej mysli :heart:

1 polubienie

Nie stresuj się kochana na zapas bądź dobrej myśli , zrobisz spokojnie jeszcze raz badania . Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze :smiling_face_with_three_hearts: i czekamy na informacje z pozytywnymi informacjami :heart:

No niestety zarodek dzisiaj takiej samej wielkości jak we wtorek i dzisiaj w szpitalu nie widzieli już tętna. W środę mam mieć łyżeczkowanie. Beta z czwartku 91 tys z dzisiaj 92 tys. Przyrosło tylko o tysiąc.

1 polubienie

Bardzo mi przykro :smiling_face_with_tear:

1 polubienie

Ojej , bardzo mi przykro :frowning: trzymaj się

1 polubienie