Ja nie używałam laktatora muszlowego ponieważ byłam nastawiona na karmienie piersią. Muszlowy polecam Ci bardziej do KPI. Mi bez problemu starczał zwykły ręczny a później elektryczny. Jeśli chodzi o butelkę to wszystko zależy od dziecka tak na prawdę. Ja kupiłam na początku butelkę 0m+ marki LOVI i do tej pory mamy z tej firmy butelki tylko wyłącznie zmieniamy aby dostosować do wieku malucha. Jeśli chodzi o osłonki polecam z LOVI a także NUK a rozmiar to najbardziej dopasować do swojej brodawki.
Co mogę Ci polecić na pewno poduszkę do karmienia(rogal) jest świetny.
Ja miał laktator z Canpol przy pierwszym synku a przy drugim z lovi i z obydwu byłam zadowolona i zawsze mi pomogły , przy nawale , czy wspomóc laktacji . Osłonki miałam z aventa bo takie kupił mi mąż w aptece ale były ok na szczęście po ok 3tyg karmiłam już bez osłonek , jednak z osłonkami nie jest wygodnie jak dla mnie , ale mi pomogły. A co do butelki zawsze byłam zadowolona z lovi a teraz dostałam z lovi butelki mammafeel i jestem nimi zachwycona ale jeszcze nie są przetestowane przez córeczkę bo rodzę w czerwcu i będę chciała jak najdłużej mi się uda karmić piersią ale myślę że się sprzyda na dokarmianie czy nawet jakby były jakieś problemy czy konieczna potrzeba;)
Osobiście polecam laktator Lovi 3d Expert w zestawie jest butelka do karmienia. Na początek jest spoko ale polecam mocno butelki z serii Mammafeel. To jest naprawdę cudo. Smoczki córce najbardziej podeszły z Lovi.
Laktatora muszlowego nie miałam i chyba w tedy nawet nie było. Jeśli chodzi o butelkę to teraz osotawialm na najnowszą z love. Ale dopiero w praktyce wyjdzie czy mały ją zaakceptuje.
Co do laktatora polecam laktator lovi pro expert z możliwością ładowania więc kabel to opcja chwilowa;)
Więc na temat zalet laktatora w sekcji opinie testerów ;) tam jest również moja opinia jak również innych mam które używały tego sprzętu;) zalety bo wad nie ma wg mnie;)
Co do butelek używałam na początku lovi butelki kompatybilne z laktatorem tak samo lovi jak i Canpol szeroko otworowe;) jednak przy moim wcześnie urodzonym dziecku smoczki lovi miały nieco za szybki przepływ i tutaj sprawdziły się smoczki w tej samej kategorii wiekowej canpola( smoki kompatybilne z butelkami lovi)
Fajną butelką jest również nowość u Lovi mammafeel super butelka nowy kształt wygląd fajny deasing;) a smoczek inny niż do tej pory w butelkach łudząco przypominający pierś mamy;)
Warto mieć na uwadze że ta butelka nie jest kompatybilna z laktatorem. Polecam ją bo jest naprawdę fajna i myślę że noworodek nią nie pogardzi;) łatwa w myciu szybko się składa zakładając że składa się smoczek nie co inaczej niż w standardowych butelkach ;)
Najnowsza butelka mamafeel jest bardzo polecana. Są osoby, które piszą,że dziecko nie chciało żadnej butelki,a ta ich uratowała. Zatem jednak jest miękki sylikonu i kształt pozwala dziecku czuć się jak przy piersi
Ja mialam oslonki S bo w szpitalu dali mi L i dziecko sobie nie moglo z tym poradzic.
Butelek przetestowalismy trzy, dwie poprzednie nam sie nie sprawdzily przez to ze byla bardzo szeroka mleko nie wpadalo w smoczek jak byla koncowka mleka, kupilismy butelke teraz do wody i tez malemu nie pasuje, jedyna butelka jaka akceptuje to butelka ta nowa wlasnie z lovi i te odwzorowanie smoczka do kp na prawde jest pomocne.
Fajnie wygląda ;) mi się już nie przyda ale ciekawe jak z tym laktatorem jeśli chodzi o wybór biustonoszy?;) czy trzeba specjalnie większe kupować ?;) fajnie wygląda swoją drogą dopracowany i napewno wielkie ułatwienie dla mam ;)
Na pewno musi być większy, bo to jednak też zajmuje miejsce;). Moja znajoma używała i ona najczęściej miała takie krótkie topy na ramiączkach do tego;).
no muszlowy podczas KPI to wybawienie. Ja niby się dostałam do testów ze strony babyboom ,ale jakoś go nie wysyłają, więc jak coś będę próbować na canpol z poradą, ale jeszcze mają czas z wysyłką :)
nie będę ukrywać, że dla mnie by to było wybawienie bo ja ściągam pokarm. Mogłabym karmić butelką i w tym samym czasie ściągać mleko :) także jak dla mnie taki laktator to mega ułatwienie
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.