Wypadające włosy po ciąży

A no cynk jest dobry na włosy i paznokcie :) I na płodność :P 

A tak na włosy jeszcze wit A,E i witaminy z grupy B. Między innymi biotyna :)

Mamuska znając mnie znowu skończę z kolorowymi pasemkami a ze moja fryzjerka tez uwielbia szaleć to zawsze mi super doradzi sama ostatnio miała całe różowe włosy ale piekny kolor jej wyszedł i bardzo jej pasowałam jestem ciekawa czy dalej ma czy zmieniła :D

Dla mniejakos nie podobają się kolorowe pasemka. Różowe czy fioletowe.. chociaż niektórzy lubią eksperymentować;)

No jiektorzy to potrafią eksperymentować ja ostatnio byłam u fryzjera to mi powiedział zw mam taki piekny naturalny kolor że nie mam go zmieniać dopóki nie mam siwych włosów 

Ja jakiś czas temu miałam ochotę na różowe końcówki  ale szybko mi przeszło;)

Ja nie lubię mieć nudnych włosów a kolorowe do mnie pasują :) 

Mnie strasznie kusi, żeby zaszaleć i coś zmienić - mam włosy do pasa, nie farbuję ich. Szkoda mi trochę kłaść farbę jeśli jeszcze nie siwieję, a z drugiej strony jak widzę jakie bajeczne kolory mają dziewczyny albo jakie ładne refleksy to im zazdroszczę :) 

A jaki masz  naturalny kolor włosów? 

Ja wczoraj przeglądałam kolorowe włosy i już mam kilka wybranych jestem tylko ciekawa co moja fryzjerka mi na to powie :) 

Ja też chciałabym coś zmienić we włosach ale nie mam pomysłu..  

Zawsze warto pytać porade swojego fryzjera ja mimo ze mam zdj co bym chciała to i tak polegam najbardziej na fryzjerce i zawsze super mi doradzi i jestem zadowolona :)

ja wchodze do fryzjerki zawsze z wielka wizja zmiany i zawsze slysze : nie, zle bedziesz wygladac.

i robi po swojemu wszystko :) i jest pieknie

Najważniejsze ,że wychodzisz zadowolona. Mi zawsze fryzjerka odradzała chłodny odcień i długo nie mogłam się przez to przekonać ,a jak się zdecydowałam to żałowałam ,że tak długo zwlekałam i ją słuchałam :) Ale ogólnie boję się większych zmian. Dobrze mieć fryzjerkę ,która naprawdę potrafi doradzić :)

Mamadokwadratu - ciemny brąz :) 
Mam przyjaciółkę fryzjerkę i wiem, że w razie decyzji  o zmianie wizerunku - dobrze mi doradzi. 

Ja sobie właśnie niedawno podcielam delikatnie końcówki aby odświeżyć włosy jeszcze przed porodem co prawda teraz w ciąży i kondycja wcale nie jest zła ale jednak zawsze coś tam wypada coś się osłabi zacznie się też okres wakacyjny ciepła włosy będą narażone i właśnie na te promienie słoneczne na takie wysuszenie więc takie odświeżenie na pewno nie zaszkodzi ale ogólnie w porównaniu do ciąży z synem i ja się śmieję że faktycznie malutka Teraz troszeczkę zabiera mi tej urody bo włosy są w trochę gorszej kondycji niż w tamtej ciąży paznokcie też już nie rosną tak szybko i pięknie jak do tej pory a nigdy nie miałam z nimi problemu i ogólnie jak chodzi o brwi to też od jakiegoś czasu przestałam robić z nimi cokolwiek jutro nawet miałam mieć regulację z henną ale jeszcze chyba przełożę to na jakiś czas do przodu i dam moim brwiom odpocząć bo zauważyłam że w ostatnim czasie troszeczkę ich kondycja się zepsuła w ogóle przez hormony chyba teraz w moim organizmie Henna mało co mi się trzyma a tak naprawdę one też nie szaleją i nie rosną aż w takim tempie jak dawniej tyle odrostu co pojawi mi się między wizytami to wyreguluję sobie sama ja też stosowałam do tej pory na brwi raz na jakiś czas olej jak rycynowy który bardzo mi je wzmacniał i poprawił ich kondycję natomiast pamiętam że gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży gdzieś wyczytałam że jednak Stosowanie tego olejku nie jest wskazane może trochę to przesada bać się go jeżeli chodzi o stosowanie na brwiach bardziej o takie grubsze i konkretniejsze stosowanie jakieś tam smarowanie całego ciała nawilżanie skóry głowy chodziło o takie większe ilości ale jednak jak już o tym przeczytałam No to gdzieś tam z tyłu głowy cały czas miałam że nie powinno się przestałam go używać w zamian zaczęłam stosować olejek arganowy który za to w ciąży jest wręcz wskazane bezpieczne ale już nie daje On aż takiego efektu jak poprzedni natomiast nie martwię się o tym wiem że po ciąży co będzie miało się osłabić to się osłabi wyleci wypadnie czy to włosy czy to właśnie brwi i na ich miejsce za jakiś czas pojawią się mocniejsze kolejne

Dobrze trafić na taka fryzjerkę która nam dobrze doradzi kolor i ewentualnie powie ze nasz pomysł jest zły i nie będzie nam to pasowało takich fryzjerów się ceni :) niestety są tez tacy co nic nie doradza tylko zrobią tak o zebylo było zrobione 

ja swego czasu stosowałam szampon i odżywke ze zdjęcia fajna No ale dość droga ;)

Nie znam ale rzeczywiście droga :D to jakieś kosmetyki specjalistyczne ?? 

Ja to nie lubię chodzić do fryzjera, mam jakąś niedorzeczną niechęć ;p Ostatni raz jak byłam, to dziewczyna nie potrafiła mi podciąć włosów na prosto i miałam ścięte po skosie i zrobione ząbki. Kuzynka przyszła poprawić mi włosy. Od tego czasu nauczyłam mężą podcinać na prosto i mam spokój ;p a że ja boję się zmian to podcięcie mi wystarczy ;p ale fajnie jak ktoś ma swojego zaufanego fryzjera, który doradzi :)

ja uwielbiam chodzi do fryzjera, ogólnie to lubię jak ktoś rusza mi włosy

Ja tez uwielbiam jak ktoś się bawi moimi włosami ;) ale to prawda trzeba mieć zaufanego , bo inaczej ciężko.

Ann ale masz super ;)