Wypadające włosy po ciąży

Mnie też wypadały bardzo po ciąży. Musiałam je wzmocnić kosmetykami  suplementacja dobra pielęgnacja i częste podcinanie poprawiają kondycję jeśli wypadają nadmiernie lepiej udać się na badania i do trychologa pomoże rozwiązać problem i dobierze leczenie pod skórę głowy.

Od kilku dni zaczęłam stosować Merz spezial dużo osób mi go polecalo na efekty wiadomo trzeba poczekac około 3 miesięcy stosowania jestem ciekawa czy u mnie też się to sprawdzi 

Najważniejsze to wzmocnić się od środka. Dobra dieta i suplementacja. Bez odpowiednich witamin i minerałów ,które są niezbędne to nawet najlepsze kosmetyki nie pomogą :) A wiadomo po porodzie i przy karmieniu ten organizm jest osłabiony.

A ja jestem w szoku bo u mnie wlasy po porodzie są super, nie wypadają mi tak jak kiedyś jestem 3m po porodzie więc może zaczną mi wypadać nie będę się cieszyła za szybko

Może faktycznie uniknie cie wypadanie włosów po porodzie i tego ci życzę natomiast tak jak napisałaś może okazać że zaczną one wypadać odrobinę później niekoniecznie trzy miesiące po ale akurat u mnie właśnie było Książkowo Pamiętam jak dziś co do dnia jak tylko wybiły trzy miesiące po porodzie zaczęłam zauważać takie ogólne osłabienie organizmu wypadanie włosów słabsza kondycja paznokci które zawsze były u mnie mocne silne i szybko rosły ale nie ma się co dziwić taka ciąża to jednak jest stan który wymaga od naszego organizmu dużego zaangażowania i poświęcenie gdzieś to w pewnym momencie musi się podbić potem najważniejsze żeby w odpowiednim momencie to wyłapać i tak jak piszecie dziewczyny wzmocnić się od środka cierpliwie i konsekwentnie bo nie zawsze da się to zrobić z dnia na dzień czasem potrzeba do tego tygodni a nawet kilku dobrych miesięcy żeby zacząć zauważać efekty

To minie. Jescze będziesz miałam zwrot akcji. Ciało kobiety przed porodem zmienia się przez 9 miesięcy. Zanim po porodzie wróci do siebie też musi minąć wiele czasu. Jmmnie też bolało wypadanie włosów a teraz wszytko wróciło do normy . Włosy mama super jak nigdy ale minimum rok musiał minąć 

To co nie wypadało przez 9 miesięcy to musi wypaść, ale odpowiednia suplementacja i wcierki sprawią, że szybko odrosną nowe :)

Mi po ciąży pomógł Vitapil mama. Dużo takich suplementów nie można stosować przy karmieniu piersią. A ten jest bezpieczny przy kp i skuteczny. 

Mo zaczęły teraz dopiero 3 miesiące po porodzie wypadać ją osobiście biorę kompleks witamin i pije kolagen 

mi włosy starsznei wypadały a kondycja włosów mocno spadła;9 wczoraj byłam na wizycie u endokrynologa i też zauwzyła mocna różnice chociazy w skórze, niby dietą moge nadgonić, ale sama sie zatanawiam jak.

Biotebal suplementy oraz kosmetyki do pielęgnacji mi bardzo pomagały poprawić kondycję wypadają ale już nie tak

Też słyszałam ,że vitapil mama jest skuteczny i dobry :) Nie stosowałam osobiście bo nie miałam problemów z nadmiernym wypadaniem włosów.

Hormony robią swoje i osłabiony organizm po porodach i podczas karmienia. 

Również przy tarczycy ma się problemy z włosami.

Mi włosy nie wypadały przez całą drugą ciążę i 3 miesiące po.. jednak po tym czasie zaczęły wypadać garściami mimo piciu witamin i wzmacnianiu ich odżywkami 

Ojeju nie staraszcie mnie ja już się tak cieszyłam że te włosy się tak zmieniły i właśnie nie wypadają tylko są coraz lepsze, no na paznokcie też nie narzekam są twarde szybko rosną no rewelacja 

ja sie zastanawiam nad farbowaniem włosów czy to ich za bardzo nie dobije ale te moje srebrzaki zaczynają mieć coraz wiecej pasemek i powiem ze zaczynają mnei wkurzac;)

Ja też farbuje mimo że mi wypadają ale nie mam wyjścia nie będę chodzić z odrostem na pół głowy staram się po prostu wybierać nieco łagodniejsze farby np bez amoniaku 

A ja byłam ostatnio u fryzjera i mi powiedział że mam taki piękny kolor włosów i czy far uje a ja mam swój naturalny kolor. Mówił że nie mam jak narazie farbować żeby jak najdłużej utrzymać naturalny

Najlepiej farbować henną/ mieszankami ziołowymi. Wtedy jest i ładny kolor i mega wzmocnienie/pogrubienie włosów :) 

Ja mam coraz więcej siwych i to aż rzuca się okrutnie w oczy.  Nabawialm się uczulenia na farby do włosów i skóra robi się czerwona piecze i swędzi , 3 miesiące zajelo mi aby skóra wróciła do normy i chodzę z odrostami

10 centymetrowym bo boje się znów położyć farbę 🤷🏻

jak Piszecie ze macie naturalny piękny kolor włosów to póki nie ma potrzeby to nie ma co farbować , można tylko pozazdrościć ;) 

Ja raz tylko w okresie gimnazjum Zdecydowałam się na zrobienie sobie farby oczywiście samodzielnie w domu Chciałam przejść drastycznie z innego koloru na jasny Jak można się domyślić z  tej historii wyszłam po prostu ruda i potem już nigdy w życiu włosów nie farbowałam ponieważ zmądrzałam bardzo podoba mi się od zawsze mój kolor i nie chce w nim nic zmieniać Oczywiście jak ktoś farbuje nie mam nic do tego fajnie obserwuję się dziewczyny które właśnie często zmieniają kolor włosów nigdy nie wiadomo czego się po nich spodziewać moja przyszła bratowa przykładowo miała taki etap w swoim życiu gdzie kolor włosów zmieniała dosłownie co chwilę do tego doszło że kiedyś gdy zmieniła Ten kolor naprawdę drastycznie dosłownie chyba z blondu na czerwony i przyjechała nas od wiedzić my z moją mamą po prostu nawet nie zwróciłyśmy uwagi i dopiero gdzieś tam w trakcie rozmowy ona mówi do nas że byłam wczoraj u fryzjera a my taki zawias że faktycznie Przecież ona ma inny kolor włosów już tak można było się przyzwyczaić do jej ciągłe zmiany że nawet przestałyśmy zwracać uwagę na to że jednego dnia miała ten kolor inny a drugiego już zupełnie w drugą stronę