Wyniki beta HCG

To smutne ale niestety prawdziwe.Wynik bety jest jaki jest.Dla świętego spokoju ja powtórzyła bym badanie żeby w końcu psychicznie odpocząć.

A mi się wydaje że 14 dni do po stosunku to jednaj za krótko żeby wyszły 2 kreski 

Natalia, są testy , które wykryją wczesną ciążę jednak najpewniejszy będzie wynik bety.Tu ewidentnie wynik negatywny.

Życzę, żeby wszystko dobrze się skończyło.

W obecnej sytuacji poszłabym po poradę do ginekologa. Sama przecież nic nie wykminisz nawet jak porobisz litanię badań... jeszcze trzeba umieć je zinterpretować ;)

Reakcje organizmu po lekarstwach i w sytuacjach stresowych mogą być przeróżne.

Na własną rękę nic więcej bym nie robiła - szkoda kasy- lepiej ją przeznaczyć na badania, które będą uzasadnione i pomogą Ci dojść do siebie. 

Życzę pomyślności i szybkiego polepszenia samopoczucia :))))) 

Mi się wydaje że krwawienie mogło być związane z przejęciem tabletki po. One różnie dają działania niepożądane. Beta HCG bardzo niskie więc raczej to nie ciąża.. na tym etapie w USG pewnie też jeszcze nie będzie nic widać..

Moniczka są takie testy ale nie wiadomo na jak czuły się trafi, niektóre pokażą w 1 tygodniu już a niektóre dopiero koło 3/4 tc 

Ja tym razem używałam taki, który w teorii 2-3 dniową ciążę wykryje, a dopiero po tygodniu od niego wynik pokazał 2 kreski. A już przy pierwszym wiedziałam, że w ciąży jestem.

Natalia, zgadzam się.Tu, w tym wypadku była robiona beta.Wynik raczej wątpię żeby był błędny.

Dodam, że takie objawy mogły wystąpić na tle psychologicznym. Widzę że się przejelaś. Spróbuj opanować emocje. Nie mA sytuacji bez wyjścia. 

Ja zawsze kupowałam testy ciążowe o czułości 10mlU/ml, ale mi zwykle po 2 tyg słaba druga kreska wychdoziła, to zależy od indywidualnych poziomów hormonów, chociaż są podejrzenia, że przy dziewczynce test szybciej będzie pozytywny 

a to nie słyszałam, że przy dziewczynce tak jest :)))

ja mam w drodze chłopca i robiłam test chyba  w 30 albo 31 dniu - jakoś tak. Oba testy najtańsze z Ross - jeden płytkowy, drugi strumieniowy - w obu wyszły dwie porządne kreski.

Ale dla pewności po paru dniach zrobiłam betę, która powtórzyłam po kolejnych 72 h, żeby zobaczyć czy rośnie.

Uważam że najlepiej udać się do ginekologa. Nawet jeśli nie jesteś w ciaży to wydaje mi sie ze te nieregularne krwawienia mają jakąś przyczyne. Lekarz na pewno zaleci zrobienie badań. Jeśli jednak okaże się że jesteś w ciąży to warto wspomnieć lekarzowi o zazyciu pigulki "3dni po ". 

Mnie w ogóle opcja tabletki "3 dni po" przeraża... Wybacz, ale kojarzy mi się tylko ze złym wyborem

Pigułka po... odwieczny problem moralny - także lekarzy...

pod wplywem hormonow i emocji i dobrych i złych robimy różne rzeczy... 

Tabletka "3dni po" i tak według mnie to lepsze rozwiązanie niż zabieg np.w 10 tyg. :(

Każdy ma prawo zdecydować co zrobić w takiej sytuacji, nie oceniajmy, nie krytykujmy... 

Przy tabletkach "PO" bardzo często występuje plamienie. Bywa, że okres również jest przyspieszony. Przy takich problemach z cyklami warto żeby skontrolował to specjalista. Nasza głowa może dawać złudne wrażenie bycia w ciąży szczególnie gdy jej bardzo nie chcemy lub wręcz odwrotnie jeśli marzymy tylko o tym. Najbardziej miarodajne wyniki testów ciążowych i bety są w dniu spodziewanej miesiączki. 

A ja nie mam przeciwwskazań do tabletki 3dni po. Wiadomo że lepiej się zabezpieczyc a ona powinna byc ostatecznym wyjsciem. Ale jesli ktoś  nie palanuje kolejnego dziecka, nie stac go na kolejne, albo jeszcze ma inny powód to lepsze wyjscie niż aborcja w pozniejszym terminie czy oddanie dziecka w szpitalu. Sama aborcja pozostawia ślad w psychice i ciele kobiety. Taka tabletka jest postrzegana trochę inaczej jak same wspomnialyscie. Każdy ma wlasne zdanie na ten temat 

Jak ktoś nie planuje dziecka to moim zdaniem też lepsza taka tabletka niż późniejsza aborcja. Chociaż nie oceniam. Nie byłam w takiej sytuacji i nie wiem co bym zrobiła prawdę mówiąc. 

A czy ta tabletka nadal jest dostępna bez recepty? Bo chyba przez chwilę była?