Wynik cytologii

Hejka.
W zeszlym tyg bylam i ginekologa na kontrolii… zrobilam przy okazji cytologie… dzisiaj dzwoni do mnie lekarz ze wynik wyszedl 3b. Mam brac czopki dopochwowo i za 2-3m jeszcze raz badanie zrobic… powiedziala ze narazie mam sie nie denerwowac tylko brac te czopki… zaczelam czytac troche o tym i sie przerazilam :see_no_evil: jak mam sie nie denerwowac jak niby wykryto ze moge miec raka :frowning: mial ktos cos podobnego?

Nie martw się, taki wynik nie oznacza nowotworu, a jedynie nieprawidłowości, które nie są od razu najgorsze.
Nie martw się, posłuchaj pani doktor, bierz czopki, które przepisała i staraj się oderwać od tego głowę. Wiem, że łatwo się mówi, ale skoro lekarz nie informował od razu o jakimś zagrożeniu, to nie powinnaś się martwić na zapas :smiling_face:

1 polubienie

Ja nie miałam takiego wyniku, ważne, żebyś zrobiła to, co zalecił lekarz i powtórzyła badanie i nie martw się na zapas

Narazie powiedziala ze mam brac te czopki potem przyjsc na kontrole. Jesli sie wynik powtorzy to wysle mnie do onkologa zeby to on sprawdzil ale mam narazie sie nie martwic… pytala sie tez czy cos mnie boli … mnie nic nie boli :see_no_evil:
Ja lezalam 2 tyg bez wod moze wtedy cos sie tam zrobilo ze taki wynik jest … nie mam juz pojecia

Jakabym miala malo problemow to jeszcze to :see_no_evil:

Z drugiej strony, jeśli faktycznie zmiana wyglądałaby na nowotworowa lub wyniki by to sugerowały, to myślę że wysłaliby cię do onkologa dużo szybciej, żeby postawić diagnozę jak najszybciej

No tez tak mi sie wydaje :see_no_evil:

Czasem taki wynik może być efektem różnych rzeczy, nawet drobnych infekcji czy podrażnień. Odpoczynek i leczenie czopkami na pewno pomoże

A miałaś ostatnio jakąś infekcję ?

Odpoczynek :rofl::see_no_evil: w moim przypadku nierealne :rofl: wlasnie sasiad mi sie pytal kiedy ja odpoczowym bo wiecznie dom dzieciaki zakupy i teraz jeszcze mam dziadka pod opieka :see_no_evil: i mowi ze on mi wspolczuje ze dosyc ze sama ogarniam wszystko to jesacze doszedl mi drugi dom do ogarniecia z dziadkiem :see_no_evil:

Nie mialam … 2 tyg temu robilam badanie moczu i jest ok

Trzeba też pamiętać, że nie każda zmiana jest zmianą nowotworową. Nie ma co się nastawiać na najgorsze :smiling_face:

Jedynie co mnie bola to krzyze :rofl: i kialam ostatnio wysokie cisnienie i temu wyslali mnie na badanie moczu bo lekarz myslal ze nerki a nie krzyze mnie bola ale jest ok wszystko

Kilka lat temu bylam u wrozki :see_no_evil: moze inaczej kolezanka byla a ja bylam z nia… nie chcialam zeby mi wrozyla ale tylko spojrzala na mnie i powiedziala ze mam sie regularnie badac to bede spokojniejsza :see_no_evil: wiec nie wiem czy cos widziala czy :see_no_evil:

U kolezanki to co powiedziala to sie sprawdzilo… oholnie ma dobre oponoe bo czasami policji pomaga nawet …

czasem wróżki potrafią dać takie uniwersalne rady, jak regularne badania, żeby się pilnować :smiley: :see_no_evil:

No nie wiem wlasnie jak to zinterpretowac :rofl: u kolezanki wszystko sie sprawdzilo byla ciaza byla smierc byl rozwod jest choroba :see_no_evil:

Ja tam nie wierze w takie rzeczy, w żadne wróżki, kule, wróżenie z rąk czy tarota. Myślę, że dają po prostu bardzo uniwersalne rady, które można do siebie dopasować.
Tak naprawdę każdemu można powiedzieć, żeby często się badał, to będzie spokojniejszy :sweat_smile:

2 polubienia

No niby tak :see_no_evil: lelarz to samo mowi :rofl:

Nie nakręcaj się !!! Może teraz masz jakąś infekcję rozwijającą się dlatego dostajesz globulki , jakby lekarz był zaniepokojony nowotworem to miałabyś już konsultacje onkologiczną a nie powtórne badania . I nie czytaj co dr Google ma na ten temat do powiedzenia

2 polubienia