nie,no wybielanie zębów w ciąży? Takie pomysły to chyba z nudów wpadają do głowy. Jak dla mnie nie istotna rzecz podczas bycia w ciąży. Spokojnie można z tym poczekać aż do rozwiązania. Przecież to nie jest sprawa jakiejś większej rangi. Jak coś nie tak i ząb boli to jak najbardziej ale spełnianie widzi mi się nie daj Boże kosztem zdrowia dziecka to juz jest niepoważne.
tez ostatnio nad tym sie zastanawialam czy mozna czy lepiej poczekac po ciazy, bo mialam aparat zalozony i nie zdazylam wybielic zebow jak zdejmowalam aparat bo udalo się dosyc szybko zajsc w ciaze a nie zadbalam o wybielanie zebow
moim zdaniem chyba nie można wybielać zębów. Aczkolwiek te paseczki blendamed wybielające chyba nie zaszkodzą. ale na temat zębów moja odpowiedź brzmi: ,rob co chcesz tylko że w ostatnim trymestrze
warto w tej kwestii zasiegnac opinii stomatologa…choc moj stomatolog co do wybielania zebow jest bardzo sceptyczny, nie dopytywalam nigdy co prawda o wplyw tego zabiegu na płód ale jesli chodzi o same zeby to twierdzi, ze wszelkie srodki wybielajace to tylko sciema, niszcza zeby, powoduja przebarwienia itp…
Moj stomatolog daleko za murzynami jest…
Z własnego doświadczenia nie polecam wybielania. Po pierwsze jeśli chodzi o paski w drogeriach itp. Jest to naciąganie ludzi nic innego bo nie wybielaja zębów do takiego stopnia jedynie delikatnie i można nabawić się przebarwien nic więcej nie wspominając juz o substancjach które są szkodliwe -które chcąc nie chcąc wlatuja do organizmu ze slina i mogą przenikać do płodu. Jeśli chodzi o wybielanie u stomatologa jest to duży koszt - fakt są rezultaty widoczne bardzo tylko jeśli ktoś miał robione plomby w widocznych miejscach jak się uśmiecha trzeba pamiętać ze czeka nas wymiana plomb bo ząb będzie biały a plomba juz nie takze będzie konieczna wymiana-chyba ze komuś to nie przeszkadza ale wątpię. Zeby są bardzo wrażliwe i bolace jak i dziąsła. Jest to okropne uczucie a w ciąży i tak bywa krucho z zebami wiec taki zabieg to gwóźdź do trumny. i tak samo substancje przechodzą do organizmu przez sline i dziąsła wiec nigdy nie wiadomo czy nie będzie to miało wpływu na płód. Lepiej dmuchać na zimne.
W czasie ciąży zrezygnuj ze specjalistycznych zabiegów wybielających u dentysty, ponieważ wykorzystywane są do nich środki rozjaśniające z nadtlenkiem karbamidu, który nie został przebadany pod kątem wpływu na rozwijający się płód. Nie wskazane są również paski oraz żele wybielające, a według niektórych dentystów nie należy również używać ogólnodostępnych wybielających past do zębów.lepiej dmuchać na zimne i się wstrzymać
Jednym, jedynym rozwiązaniem jest używanie bardzo delikatnych past do zębów, które maja właściwości wybielające. Kobiety w ciąży mogą je używać, bo nie ma w nich substancji które by zaszkodziły i kobiecie i dziecku. Aczkolwiek wiem, że wszystkie te pasty to jedynie chwyt marketingowy, który i tak nie wybieli Wam zębów tak jak byście tego chciały i kolejna sprawa można nabawić się jedynie przebarwień. Więc myślę, że nie warto wydawać więcej pieniędzy na pastę z chwytliwym napisem"wybielająca" . Pamiętajcie, że każdy zabieg tego typu szkodzi zębom i ściera szkliwo. Aha i jeszcze jedno - żeby nikomu nie wpadło do głowy zamawiać sobie na allegro czy innych stronach preparatów do rozjaśniania i wykonywania takich domowych zabiegów na własną rękę. Pamiętajcie, że tyko zabieg wykonany u specjalisty da pożądane skutki i nie zagrozi Waszemu zdrowiu i uzębieniu.
A pasty do zębów z fluorem wybieracie bo ja staram sie zastępować w ciazy ziolowymi bez fluoru
Ja bym wstrzymała się do rozwiązania. Przed ciążą wybielałam zęby żelem w pędzelku biala perła. Był genialny!
Są różne metody wybielania i to nie internet jest wyznacznikiem czy można czy nie, a produceny, dentysta. Teraz jestem testerką Białej Perły, specyfiku chemicznego do wybielania i w ulotce jest ujęte, że ciąża i karmienie piersią są przeciwwskazaniami do używania go.
Nie oriętuje się w tej kwestii, bo nie próbowałam, ale będac u dentystki albo nawet u ginekologa mozesz zapytać co on na to ? Co do past to chyba bardziej reklama , bo w rzeczywistosci nie zauważyłam by któraś przynosiła świetny efekt
Byłam teraz u dentysty i mówiła żeby te wszystkie upiększające zabiegi zębów zostawić na po porodzie
Ja tam nie wiem. Sama osobiście nie wybielałam zębów, ale moja koleżanka tak. To zależy jaką metodą. Najlepiej iść do dentysty i się zapytać. Grunt to znaleźć dobrego dentysty. Sama osobiście chodzę do dobrego gabinetu. Mam zaufanie do tej stomatolog. Ostatnio robiła mi leczenie kanałowe Gliwice i miało to dobry efekt. Jakby ktoś potrzebował, to podaję namiary: http://vita-dent.gliwice.pl/endodoncja/
Orientujecie się czy mozna wybielić systemem nakładkowym?
Aniu, jest aplikowany środek wybielający. Nie zdecydowałabym się na niego w czasie ciąży i karmienia
też bym się nie zdecydowała na wybielanie w czasie ciąży czy karmienia .
Zdecydowanie poczekałabym z tym wybielaniem zębów
I ja bym sobie odpuściła wybielanie, to nie jest nic tak pilnego, by nie poczekać
nic to pilnego tylko kwestia estetyki więc raczej bym poczekala nawet w sumie do zakończenia kp dla spokoju.