Ja mam 2 córki ale z dużą różnicą wieku. Mała na razie śpi w sypialni, ale będę musiała coś dalej pomyśleć. Wspólny pokój odpada, bo starsza jest wieku szkolnym, młodsza to bobas, więc przepaść;)..
Inka no pewnie byłoby ciężko:)
Ja bym zrobiła szare lub beżpwe ściany, dodatki to sinsay.
Jest dużo inspiracji na pinterescie. Fajnie by było zrobić jakąś oddzielną przestrzeń dla każdego z dzieci. A gdyby udało się podzielić pokój ścianką działową to już w ogóle super. Niestety zazwyczaj tak się nie da zrobić.
U nas obecnie 3 lata i 1 rok. Oboje śpią na swoich łóżkach u nas w sypialni.
Jeden pokój dziecięcy jest jako bawialnia, czyli są zabawki, szafa z ubraniami, dywan. Drugi pokój dziecięcy na moment obecny jest gościnną graciarnią
https://deccoria.pl/artykuly/publikacje-sponsorowane/pokoj-dla-rodzenstwa-jak-dobrze-go-urzadzic-5-18794
. Jak syn będę szedł do zerówki/pierwszej klasy to urzadzimy mu ten drugi pokój. Zaś w bawialni zostanie młodsza.
Do kilku lat spokojnie jeden pokój wystarczy uważam. Jeśli warunki lokalowe pozwalają ,to warto stworzyć pokoje oddzielne. Mniej zachodu pozniej
Wszytko zależy od możliwości przestrzennych. U nas takich nie będzie. Nawet po przeprowadzce planuję mieć sypialnię z maluszkiem przez jakiś czas. Między naszymi dziećmi będzie 5 lat różnicy więc nie sądzę, żeby miały razem jeden pokój. Ale to nie jest ostatnia przeprowadzka, bo marzy nam się domek za kilka lat.
wybrałabym neutralne kolory i postawiłabym na oddzielne dodatki dla dziewczynki i dla chłopca, pozniej łatwo cos pozmieniac ...ciezko doradzic nie widzac pokoju ale teraz poprzez tapete mozna naeet duzo zmienic, moze jakis konkretny motyw ? mi sie bardzo podobaja jakies morskie akcenty albo zwierzece to sie sprawdzi i u chłopca i dziewczynki, moze wiklinowe dodatki ??