Mama.gratki o będziecie blisko mnie ? jak macie kilka dni to na pewno warto wybrać się do zoo, rejs statkiem po Odrze , ogród botaniczny , ogród japoński, hydropolis, warto też zobaczyć rynek bo jest przepiękny . Swietne miejsce na odpoczynek to zaZoo beach bar żeby odpocząć na lezaczkach? jak coś mi się przypomni to jeszcze dopisze
Dziewczyny, podpowiedzcie nam atrakcje jakie czekają na rodziców z rocznym dzieckiem. co spodoba się córce, gdzie są fajne warunki dla takich szkrabów. Gdzie iść i co zobaczyć :)
Mojego synka ogólnie interesują nowe miejsca i z zaciekawieniem się rozgląda. Bardzo lubi obserwować zwierzęta. Myślę że we Wrocławiu warto zobaczyć zoo w końcu jest największej w Polsce i znajduje się w nim wiele gatunków zwierząt. Zwierzęta na pewno zainteresują dziecko. Kolejnym miejscem jest ogród botaniczny na relaksujący spacerek w pięknym otoczeniu z uroczą roślinnością. Ciekawym miejscem jest też Afrykarium jest to oceanarium poświęcone wyłącznie przeróżnym gatunkom zwierząt z Afryki. W upalne dni warto zajrzeć do aquaparku który jest największy w Polsce i jeden z większych w Europie. Są tam przeróżne Baseny Rekreacyjne, Basen Sportowy o wymiarach olimpijskich, nowoczesna strefa Fitness, Saunarium i Zatoką Dziecięca zrobiona specjalnie dla najmłodszych. Dla trochę starszych dzieci park trampolin i wioska indiańska Tipi Town. W tej wiosce poznasz zwyczaje i kulturę Indian. Spędza się czas wraz z bliskimi w namiotach tipi i hamakach wiszących w śród drzew. W jednym z namiotów jest szaman tej wioski, a przy ognisku pod totemem słucha się legend i historii wojowników. Bardzo ciekawy jest też ogród japoński. Charakteryzuje się roślinnością i architektura japońską. Choć przez chwilę można poczuć się tam jak w Japonii i się zrelaksować.
Ja mam koleżankę we Wrocławiu i zamierzam się do niej wybrać wraz z córeczką. Póki co najbardziej interesuje mnie zoo, które tam jest, bo słyszałam, że jest na prawdę rewelacyjne i z pewnością taka atrakcja zainteresuje każde dziecko :)
Piasecka o tak zoo jest przepiękne mnóstwo atrakcji dla dzieci warto się wybrać na cały dzień . My w tamtym roku byliśmy od rana do 17 i nie zdarzylismy wszystkiego obejść . Jak wycieczka do zoo to na pewno warto zarezerwować cały dzień na zwiedzanie. Bardzo fajna atrakcją miedzy innymi karmienie pingwinów :)
Pati w końcu największe zoo w Polsce
Ooo moje rejony. Z dzieckiem polecam:
- -Zoo Wrocław i Oceanarium
- -Kolejkowo przy świebodzkim
- -Bobolandia
- -Trasa Wrocławskimi Krasnalami
- -Rejs statkiem wycieczkowym
- -Pokaz fontanny multimedialnej (lepiej jak jest ciemno, ale taki maluch nie wyczeka) + Pergola
- -Wrocławski Teatr Lalek
- -Warto odwiedzić Wrocław podczas Jarmarku Bożonarodzeniowego i wejść do lasku bajek i skorzystać z innych atrakcji dla dzieci
- -Arena Gigantów na stadionie
- -Wjechać na taras widokowy Sky Tower
- - Aquapark
- - Odwiedzić Manufakturę cukierków na rynku. Można zrobić samemu lizaki
- - W pobliżu Wrocławia Tipi Town
- :)
Ja we Wroclawiu bylam tylko raz wlasnie w zoo i faktycznie trzeba caly dzien sobie na to zarezerwowac bo do obejrzenia jest tam mnostwo a z moim mezem to juz w ogole bo on musi wszystko wszedzie dokladnie zobaczyc, ale z roczniakiem to chyba zbyt wyczerpujace....
Ja we Wrocławiu była już ładne parę lat temu bo mam tam rodzinę. Bardzo ładne miasto do którego warto przyjechać
Polecam spacery śladami krasnali. Obecnie jest ich około 300 . Są w wielu znanych miejscach ale tez i tych mniej popularnych takich jak pod bankiem (krasnale przy bankomacie), czy krasnal z pierogiem na widelcu pod restauracją ktora sprzedaje jedzenie na wagę. Można pomyśleć życzenie i dotknąć jego kapelusz. Dla dzieci nawet tych małych tk będzie super frajda. Polecam zoo i afrykarium ale w afrykarium jest bardzo duszno wiec weź to pod uwagę. Spacer po Ostrowie Tumskin i Wyspie Słodowej tez będzie ekstra - na Wyspie są często atrakcje dla rodzin z dziećmi wiec sprawdź sobie stronę z wrocławskimi atrakcjami - najedziesz tam wszystkie aktualne informacje
Susanne jesteś z Wrocławia może ??
Ogolnie w Afrykarium da się wytrzymać jak nie ma tłumów więc najlepiej jechać w tygodniu , a teraz wakacje to też pewnie więcej zwiedzających . A znowu nie jest aż takie długie także przejść się zobaczyć da się wytrzymać gorzej z tą dżungla tam jest duszno i na dodatek woda paruje, więc to miejsce bym ominęła na zwiedzaniu . Ostrów Tumski jest przepiękny zwłaszcza nocą