Mam pytanko czy któraś z mam ma wózek z eko skóry? Chciałabym wiedzieć jak je czyścicie, pierzecie? Zakupiliśmy używany wózek Hartan vip z białej eko skóry, samą gondolkę i pokrowce doczytałam na innych forach że można czyścić wodą z szarym mydłem oraz chusteczkami nawilżanymi dla dzieci ale zastanawia mnie czy mogę budkę wyprać w pralce - poszewka nie jest pierwszej świeżości ma delikatne zaciek których chciałabym się pozbyć - poprzednia właścicielka jej nie prała… czy którać z was ma taki wózek i czy może prała budkę?
Izka niestety ją nie pomoge ale może mogla byś wrzucić foto tego cuda jestem ciekawą jak wyglada
Prosze Sylwia
Taki mały się wydaje i płytki tzn gondola płytka ale to może zdjęcie tak wyszło
Ale tak to fajny
kiepski ze mnie fotograf - gondola jest duża 82x40 i głęboka na 21 cm
Wózeczek ładny już kilka takich widziałam ale brązowych. Sama bym takiego nie kupiła nie wiem jak by się spisywał przy upalach skóra się nagrzewa a zimą jest zimna .
iza ja wózek mam z lnu ale inne ekoskóry piorę w 30 stopniach - np, kurtkę więc czemu nie wozek?
skóry zazwyczaj czyści się ciepłą wodą i szarym mydłem, bez użycia innych detergentów.
Ja bym się nie zdecydowała na taki wózek, a nie powiem, bo fajny jest.
Beti - tak zrobie i spróbuje tą podszewkę z budki jakoś ręcznie wyprać też w szarym mydle
Ach… mi się kiedyś marzył ten… ale ostateczna decyzja padła na inny;) A może w twoim mieście znajdzie się ktoś kto pierze wózki? ja oddałam do pracza który pierze auta mojemu mężowi:)
Aga najlepsze to jest to futerko wokół budki
Aga - śliczny , nie ma u nas takiej firmy
Ale to jest chyba ten sam wózek który Ty przedstawiłas, może inna wersja pamiętam ze VIP było w nazwie na pewno;) albo te dodatki tak go zmieniaja
Jest podobny ale chyba inna wersja. Też fajny
Tak wózek Hartan tylko że z nowej kolekcji, my kupiliśmy używany więc z nieco starszy model
A no właśnie;) używki nie umiałam znaleźć więc szukałam innego typu który mi wpadnie w oko;))) i jak z tym praniem Izka poradziłaś sobie?
zrobie to w przyszłym tygodniu bo jutro ide do szpitala na 3 dni a dziś jakoś się nie wyrobiłam
Ja mam wstawki z eko skory, male przebarwieniaczyszcze woda i sciereczka, a wieksze zabrudzenia srodkami do pielęgnacji obuwia z gino rossi. Dlaczego z gino rossi? Produkty z gino sa z dobrych produktow i nie niszcza delikatnej skoey. Polecam nawet zamowic na allegro impregnat i pianke pielegnacyjna kosz za 2 produkty ok 50zl
Dobry pomysł z tym impregnatem xaniab. W moim wózku również są dodatki z ekonomii skóry. Nie miałam jeszcze okazji ich czyścić, ale dobrze wiedzieć na przyszłość;)
Iza w takim razie powodzenia z czyszczeniem i zdrówka zycze:)
Xaniab - zaraz sobie zamówie
Aga - dziękuję