Woda w smoczku

Może jest przegryziony ?

Nie. Tak robi się nawet z nowymi smoczkami 

Idziemka to chyba standard w niektórych smoczkach że nie są tak szczelne. Mi co prawda woda nie wleciała ale zauważyłam że tak jakby zaparował od środka jak go na chwilę zostawiłam w gorącej wodzie. Teraz wkładam do sterylizatora. 

U mnie też zbiera się woda jak wyparzam w garnku, ale wystarczy nacisnąć na dydek i wylatuje. 

Dokładnie. 

Woda w smoczku to nie jest nic złego tam nie ma żadnych chemikaliów wkoncu parzy się w normalnej wodzie także nie jest to jakoś szkodliwe dla dziecka 

dwa razy h to wszytsko przez ten garnek:D

No można wycisnąć ale zastanawiam się czy to jest tak we.wszystkich smoczkach?

Zdazylo wam się mieć jakiś smoczek który tak nie nabierał wody?

Smoczki powinny wymieniać się co miesiąc u nas corka ma prawie 5 tygodni i ten smoczek jest już do wymiany  a  używamy go niespełna miesiąc.

Aniska ja tak mam w modelach z lovi i canpol. U nas chyba 3 tygodnie mały ma smoczek, a też do wymiany z tym, że moim zdaniem już za mały to z tego powodu

Aniska ja się spotkałam w tym modelu z Lovi , że woda się pojawia, nie wiem jak w innych markach:p

Ciekawe jak jest z innymi markami 

ja starałam się wymieniać co miesiąc smoczek, ale też zauważyłam ze nabiera wodę  

ja miałam tez co miesiąc nowy smoczek

Od Lovi mam jeszcze zapas więc możemy sobie na to pozwolić

Też mam już taki zapas że będę często wymieniac. A jakie są zalecenia? Co ile się powinno wymieniać? 

Na instrukcji lovi hylo napisane że co miesiąc na smoczku 0-2 a na drugim.w przedziale wiekowym0-3 ze 1 do 2 cos kojarzę ale mogę się mylić tak czy siak po miesiącu wymieniamy bo ta woda która  się zbiera w dodatku córka ulewa,  to lepiej wymieniać częściej 

Ja zmieniam smoczek średnio co miesiąc. Jak dostawała się woda czy coś to odrazu był zmieniony. Tak samo jak zauważyłam jakieś uszkodzenie dziurka czy przetarcie. Gdzieś czytałam ,że nawet sterylizacja i mycie smoczka nie pomaga i dobrze jest wymieniać. Na początku wymieniałam co 2 miesiące 👩‍

My przed narodzeniem syna zrobiliśmy duży zapas smoczków natomiast szybko musiały zostać wymienione bo synek dostał pleśniawki przy leczeniu jej zalecił lekarz aby wszystkie smoki powymieniać tak też zrobiliśmy teraz zmieniam Już smoczki małemu średnio tak co 2 miesiące ale nie trzymam się tego jakoś dokładnie ponieważ ma on w uzyciu kilka smoczków stosuje je naprzemiennie W zależności od tego który w danym momencie podłapie dlatego też po prostu obserwuję oglądam smoczek jak bardzo jest zużyty czy nie ma jakichś przegryzien uszkodzeń w sumie to tym tematem przypomnialyście mi że już dawno nie sprawdzałam smoczków i może pora dzisiaj to zrobić 

Mamą być koniecznie zrób przegląd:D

Mama być ale to pleśniawek nie dostał chyba przez smoczki?

U nas mala ma 2 smoczki więcej nie potrzeba uwazam ze to wystarczająca ilość ale też już kolejny czeka na wygotowanie bo pora już zmienić pierwszy smoczek;)

Aniska moja tak samo właśnie:D już teraz ma nowy i ciumka dalej:DMam nadziej, że później będzie chciała się oduczyć:D