Woda z wodociągu gminnego jest za twarda do picia. Z domowego zmiekczacza wody raczej zrezygnujemy że względu na koszty. Obecnie jedziemy na wodach butelkowanych 1.5 l ale już mamy dość tej góry pustych butelek. Przy 4 osobowej rodzinie tych butelek potrafi się pałętać kilkanaście pod koniec tygodnia. myśleliśmy o butlach dużych biurowych ale nie chcemy sobie paskudzic widoku czymś takim. Macie jakieś pomysły/rozwiązania?
Nasza woda z wodociągu również nie jest rewelacyjna jednego dnia jest super jakości 2 jest jakaś masakra bo co chwilę są jakieś awarie ciągle coś czyszczą Ja po prostu kupiłam sobie dzbanek filtrujący I to jest moje rozwiązanie żeby w domu nie stały mi bańki z wodą oczywiście jeżeli woda by była tragiczna No to wiadomo kupię i używam takiej ale jeżeli jest taka sobie to dzbanek filtrujący zdecydowanie nam wystarczy po prostu dużo bardziej zwracam uwagę na te wkłady które są w dzbanku jeżeli zachodzi taka konieczność to wymieniam nawet co dwa tygodnie a nie raz w miesiącu tak jak jest to zalecane przez producenta bardziej trzymam się tego że obserwuje jaka częstotliwość wymiany filtra jest konieczna do obecnie płynącej wody z kranu
U nas tez różnie z tą woda..
od roku wymieniają rury i ich wymienić nie moga /:
a czasami woda leci aż brązowa / żółta
my pijemy więcej wody ale gazowanej
wiec u nas myślimy nad tym urzadzeniem co gazuje wode bo te butelki plastikowe tez mnie już drażnią /;
fajny dzbanek duży z filtrem widziałam chyna od BRITAX do lodówki wkladany
zaraz go poszukam i wrzucę
https://m.euro.com.pl/dzbanki-filtrujace/brita-flow-niebieski.bhtml?from=ceneo&p=169.00&cr=0&t=20220225-0946&ceneo_spo=true&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=a693f8d3-bbc8-303e-6406-1e184b1bcf60
Ma mamy dzbanek z filtrem, do tego butelki0.7 na wyjścia z filtrem . My raczej co miesiąc filtr zmieniamy,ale jak ktoś dużo korzysta to musi szybciej jednej zmienić . W dzbanku z tego co pamiętam to do 300l można korzystać na jednym filtrze
My mamy dzbanek filtrujący Aquaphor i takie same filtry. Wystarczą na 200 l, dzbanek ma wskaźnik, kiedy należy wymienić filtr. U nas to jest co około 20 dni.
W naszej okolicy niestety woda już od lat pozostawia bardzo wiele do życzenia władza o tym wie ale oczywiście nic specjalnego z tym zrobi bo to by się wiązało z dużymi kosztami ciagle cos robione remontowane rano wodar super w południe jest mętna Wieczorem znów jest idealna i tak w koło tak że bez filtra na co dzień żeby wodę pić się nie obejdzie natomiast właśnie różnie czasem zmieniam co miesiąc czasem co 3 tygodnia Wydaje mi się że my też bardzo dużo używamy tego dzbanka jak tylko widzę że są jakieś promocje i większe opakowania tych filtrów to zaraz biorę ale też ostatnio zauważyłam i chyba coś w tym jest że jak Kupuje pojedyncze sztuki filtrów to one mają lepszą jakość niż jak Kupuje to duże paczki i wydaje mi się że coś w tym może być podobnie jak nieraz bywa z pampersami że gdy kupujemy mniejsze paczki to są lepszej jakości a gdy kupujemy te duże opakowania to jednak jakośc się trochę różni
Dzbanek filtrujący to super sprawa :)
Teraz tak naprawdę te dzbanki filtrujące możemy dostać wszędzie w Biedronce jest ich masa filtry też są non-stop dostępne dawniej pamiętam że takie dzbanki to tylko w Rossmannie a ja obok siebie Rossmanna nie mam raczej Musiałabym specjalnie jechać po zapas filtrów No i oczywiście można było zamówić na internecie teraz od jakiegoś czasu pełno tych dzbanków pojawiło się w Biedronce praktycznie za każdym razem jak jestem na zakupach to jest jakaś nowa dostawa duże zapasy filtrów które opłaci się wziąć bo to starcza na troszkę czasu
W Castoramie można kupić filtr który się montuje pod zlewem i leci czysta woda do picia koszt ok 300 zł
My też korzystamy z dzbanka filtrującego, do którego można dokupić filtry w zależności od rodzaju wody, jeśli jest duży kamień to te najmocniejsze filtry powinny być ok
Tak jak pisze ewelka, filtr do kranu najlepszym chyba rozwiązaniem:)
U nas też głównie woda z dzbanka. Nie chcemy kupować butelkowych bo jednak sporo ich idzie
Taki filtr do kranu też fajna sprawa czy 300 zł to wcale nie taki duży wydatek A czy w takim filtrze co jakiś czas też tego wymieniać jakieś wkłady albo coś w tym stylu czy po prostu kupujemy jednorazowo i to już nam działa póki się nie skończy sama od siebie warto może by było pomyśleć kiedyś też nad takim rozwiązaniem bo jakby nie patrzeć to co chwilę coś się kupuje te wkłady do dzbanka i wydatek też się zbiera
Mamą być ja czytałam, że wymienia się je co poł roku lub rok
Ja myśle ze rzeczywiście filtr do kranu za ok 300 zł byłby najlepszym rozwiązaniem. Zawsze mozna poszukać w promocjach na internecie może trafi sie coś tańszego. A butelek rzeczywiście jest dużo.
Tylko pytanie czy on będzie lepiej działać niż te w dzbanku ?
Kasia gwarancji nie ma tam chyba tez cos sie wymienia co jakis czas ?
Ja np.zauwazylam ze dafi musze wymieniac po 2 tygodniach bo kamien sie wtwdy zaczyna osadzac na dzbanku a te z biedry po miesiacu wiec tez pewnie zalezy od tego jakis sa a wydawalo by sie ze dafi lepsze.
Plus na kranowym ze wtedy taka wode masz wszedzie zupa herbata zmywanie...
Ja mam dzbanek brita i czasem co miesiąc filtr zmieniamy a czasem trochę częściej
Ja też mam ten dzbanek. To też jest duża oszczędność jak się pije dyzo wody w domu