Wieczór panieński - swiadkowa

Hmmm no to powiem Ci ze czasu masz a czasu :smiley: bo my 3 tygn przed weselem zaczęłyśmy wgl myśleć o panieńskim :slight_smile:

Dziewczyny duzo ofert Ci tu natrzaskały więc masz z czego wybierać :star_struck::star_struck::star_struck:

Dokaldnie, ofert sporo więc masz w czym wybierać, daj znać jak będziesz chciała pomocy w jakiś zabawach lub prezentach będziemy myśleć :smile:

2 polubienia

My też tak późno planowaliśmy :see_no_evil::see_no_evil: więc fajnie, jest o wiele więcej propozycji

1 polubienie

Zaczęło się już marudzenie, czy nie może być coś bliżej, więc szukamy jeszcze ofert w okolicy :rofl::rofl:

Ja też w sumie się nie zabierałam jakoś specjalnie do tego, ale dostałam już zaproszenie na panieński, który również jest za rok, to stwierdziłam, że może lepiej faktycznie prędzej zacząć szukać :rofl:

Haha, no to standard :sweat_smile: Zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje, więc nic dziwnego :see_no_evil: Taki urok planowania czegokolwiek dla rodziny :smile: wiem jak to było u nas z planowaniem :laughing:

No tu w sumie rozumiem, bo jednak jedna dziewczyna ma 2 dzieci, ale to są już w miarę duże dzieciaki, i zostałyby z ojcem, więc w sumie nie wiem skąd ten problem😅

Zawsze się znajdzie ktoś co ma swoje „ale”

Eeee to na drugie też może od razu planuj :upside_down_face::slightly_smiling_face::upside_down_face::slightly_smiling_face:

To takie znalazlam :slight_smile:

Na drugie na szczęście jestem tylko zaproszona, ale zrezygnowałam, bo 1300 złotych to spora kwota jak dla mnie

Ojezu, ja mieszkam praktycznie obok, nie wiedziałam o istnieniu tego miejsca! Wygląda cudownie!!

1 polubienie

Też mi się wydaje,że to mega kwota jak na panieński. Szczególnie, że oprócz panieńskiego to idziesz na wesele i tam też trzeba włożyć coś do koperty.

2 polubienia

No tak, a jeszcze się ubierz, umaluj, męża ubierz, obetnij, wyjdzie na to, że na wesele będziemy musieli z 10 tysięcy łącznie wydać :hear_no_evil:

To jest mega przerażające że w sumie żeby jakoś w miarę nawet było to trochę tej kasy trzeba wydać…
Ja jak miałam taki maraton slubno-panienski to był dramat, nie dość że nasz ślub to zaraz po kolejne 3 mieliśmy w następnym roku kolejne 2 w tym 1 gdzie byłam świadkowa i w kolejnym roku następny :face_with_spiral_eyes: i na każdy się ubierz uczesz, do koperty, składka na panieński/ kawalerski… Oj poszło tej kasy

Na 6 osob spokojnie mozesz poszukac domku na bookingu, jedynie czesto jest zaznaczone że nie wynajmuja na imprezy zorganizowane ale jak piszesz nie chcexie szalec/byc glosno tylko spedzoc czas razem więc nie powinno byc problemu. Czesto cena za domek jest podana a sauna/balia/jacuzzi doliczame osobno. Czesto widuje oferty np.800-1000zl za dobe za domek wiec bez skandalu przy 6 osobach. Sa tez grupy na facebooku oferujace wynajem domkow. Wszystko zalezy jak wypasiony domek ma byc i lokalizacja ale da sie znalezc cos fajnego. Moze warto wziac jeden nocleg ale gdzies blisko zeby nie tracic czasu na dojazd, wydacie mniej pieniedzy a czas i tak spedzicie wspolnie :slight_smile: Mnie osobiście zbyt wygorowane kwoty za panieński odstraszyly i musialam odmowic.

O to ja jeszcze dodam że jak już wstępnie będziesz miała miejsce to policz sobie koszt domku jedzenia jakiegoś alko dekoracji i atrakcji i zanim cokolwiek będziesz rezerwować na 100 % czy kupować to daj kilka dni dziewczynom czas na wpłacenie składki. Ja na tych panieńskich co byłam a także po swoim wiem że niby przy wybieraniu i ustalaniu jest wszystko okej a jak przychodzi czas składki i zbierania tylko kasy by coś opalcic to nagle się okazuje że komuś nie pasuje ktoś się wykrusza itd.

No na weekend tyle kasy to strasznie dużo…

Ja długo nie byłam na żadnym weselu, ale w czerwcu idziemy i aż się boje tych wydatków… bo mój chłopak musi też nowy garnitur kupić , więc kasy będzie dużo do wydania…

Ja tez dawno nie bylam nikt sie nie chce brac slubu :rofl::rofl::rofl: ale w maju czeka mnie komunia corki wiec tez wydatek :face_with_hand_over_mouth: