A my dziś w domku
byliśmy w kościele. Teraz mąż po kebaba pojechał i na spacer pójdziemy ![]()
Magno fakt dzieci dużo czasu potrzebują a jeszcze teraz jak ciepło to wogole. Ja wcześniej też miałam więcej czasu. Teraz czas też się znajdzie ale mniej.
Witaj na forum #teamLOVI!
A my dziś w domku
byliśmy w kościele. Teraz mąż po kebaba pojechał i na spacer pójdziemy ![]()
Magno fakt dzieci dużo czasu potrzebują a jeszcze teraz jak ciepło to wogole. Ja wcześniej też miałam więcej czasu. Teraz czas też się znajdzie ale mniej.
Chwilowo mnie tu nie bylo czasem to brakuje czasu na pisanie ogólnie na siedzenie na internecie, weszlam zeby poczytac co u was, ja juz jestem w 5mc i 11majq ide na badanie 4D mam nadzieje ze bedzie wszystko w porzadku.pozatym weekend spędzam z synkiem bo maz w pracy w delegacji a my chodzimy na spacery…i korzystamy z pogody;)
Dzien dobry w ostatni dzien weekendowania eh szybko zleciało. Maz jutro wraca do pracy w dodatku na caly dzien ciezko bedzie sie przestawic, teraz co dzien gdzies jezdzilismy wszyscy ze znajomymi, właśnie wrocilismy z Kazimierza, mial byc Nałęczów, bo mamy blizej ale dzieci nam posnely w samochodzie i stwierdzilismy ze jedziemy do Kazinierza jednak. Pospacerowalismy, zjedliśmy obiadek i wróciliśmy do domku.
Ale w ostatnie dni maja znowu dluzszy weekend l, mozd szybko zleci.
Agata na pewno bedzie okazja
u nas to samo, tez deszczu brak ,zapowiadali takie burze i deszcze a tylko jeden wieczor zagrzmocilo i popadalo ale niewiele no i znowu sucho.
Wy juz dziewczyny bedziecie tulily swoje malenstwa Evelin i agnieszka
ciekawe kiedy postanowią sie pojawic na swiecie, czekamy forumowo na wiesci :)))
magno okropne takie zasady, swoja droga osoby z kolejki tez moglyby zareagowac… dziwne to dla mnie zeby zboslabionym dzieckiem tyle czekac ![]()
Paula oj zazdro kebaba hehe choc nie moge narzekac na osiltatnie obiadowania ale juz jakis czas temu kebab chodzil za mna ![]()
My też rano na mszy dla rodziców z małymi dziećmi. Potem zabraliśmy się za robienie pizzy, spacerek i dzień powoli się kończy.
Szkoda, że już po długim weekendzie ale jeszcze jeden przed nami. ![]()
I weekend się kończy. Od jutra kolejny zwykły dzień. Trzeba rano wstać bo dziewczyny do szloly eh… My siedzimy oglądamy Master chefa. Zaraz dziewczynki do spania a my do wspolnej kąpieli ![]()
Agn no niestety tam gdzie kebaby było jakieś przyjęcie. Tam gdzie pizza na wynos nie dają bo za dużo ludzi więc była pizza z biedronki haha
Ewcia już 5 Mc kiedy to zleciało?
Hej Dziewczyny ![]()
U nas dziś byli znajomi na grillu ze swoją 3-miesięczną córeczką. posiedzieli do wieczora. Było naprawdę sympatycznie. Koleżanka dała mi nawet przewijać córkę w ramach szkolenia
ale szczerze mówiąc z przebieraniem czy obsługą dzidziusia w takim wieku już jest 100 razy lepiej niż z noworodkiem, który jest taki malutki. ![]()
Marta ja jestem szczupła i mam właśnie taką piłeczkę z przodu (która rzekomo oznacza, że noszę chłopca:P)
Magnolijam dziecko z gorączką absolutnie powinno być przyjęte tego samego dnia… Nie wyobrażam sobie, żeby mnie dorosłą nie przyjęli z gorączką tego samego dnia a co dopiero dziecko. U nas póki co nie miałam nigdy problemu. Zawsze byłam przyjmowana tego samego dnia. Zobaczymy jak będzie teraz, bo zmieniam przychodnię.
Agnieszka dziękuje, że pytasz :* Zwiastujące objawy hmm Czasem pobolewa mnie wieczorem brzuch jak na okres tak jak Ciebie. A tak to wczoraj miałam też takie dziwne kłucie w pochwie, ale dzisiaj nic takiego już nie zaobserwowałam. Dziecko jest cały czas tak samo aktywne, czop mi jeszcze nie odchodzi, czasem czuję się trochę słabo, ale to naprawdę rzadko. Agnieszka też jak urodzę to będę zapewne mniej aktywna więc myślę, że laktator niestety nie dla mnie, tym bardziej że forum tętni życiem w porównaniu z ubiegłymi miesiącami.
Kiedy w ogóle masz teraz jakąś wizytę u ginekologa? Chodzisz na KTG?
Ewcia koniecznie po badaniu 4D daj znać co tam u Was. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. ![]()
Agn póki co moje dzieciątko coś się nie spieszy na świat. Widocznie dobrze jej tam w brzuszku.
Jak już będzie się coś działo to na pewno dam znać na forum
Nie wyobrażam sobie nie dać Wam znać.
Ciekawa jestem co lekarz powie nam na wizycie we wtorek. Bardzo mnie ciekawi co tam u mojej Kruszynki. Wczoraj jak była u mnie położna to uznała, że brzuch już się obniża, dzidziuś nisko w kanale. Po południ jak spotkałam ciotkę, która mówiła, że mam brzuch jak na chłopca stwierdziła, że brzuch mam jeszcze wysoko. xD
O Ewcia jestes :)))) nie wiem jakim cudem gdy pisalam.komentarz nie wyswietlilo mi Twojego, wlasnie tak myslalam o Was ciagle czy wszysyko w porzadku, ktory to juz tydzień, czy juz malenstwo pochwalilo się czy bedzie siostrzyczka czy brzuszkiem, jak Synek reaguje na brzuszek no.i jak Ty się czujesz :)) Daj znaćpo badaniu jak bedziesz miała chwilkę aby do nas wpaść. Trzymam kciuki;*
Paula ale Wam dobrze
ja z malym przy cycu, maz poszedl czytac starszemu i chyba juz usypia ale jestem tak zmęczona, ze chyba zaraz sama pojde do łozka bo oczy mi sie zamykają, jak tylko młodszak pozwoli to idę pod koldre ![]()
Ebelin widac ciotka słaba wróżbitka hahahaa ;p
Paulina, moj Mąż dzis miał chec na kebaba, ale napakowałam gi na kolacje zdrowymi, kolorowymi kanapkami i ucichł ![]()
Ewcia, ale ten czas leci. Pamiętam przeciez jak dopiero pisałas nam, ze sie spodziewasz Dzidzi. Jeju.
Agn_kaw, no pewnie! Ja to juz sie doczekac nie mogę kiedy sie Wam pochwalę! ![]()
Evelin, tez odczuwam to kłucie w pochwie. Praktycznie każdego dnia już mnie to dopada. Bardzo nieprzyjemne uczucie
czop tez mi jeszcze nie odpadł, choc dwa razy znalazłam na wkładce taka zółta kulkę jak galaretka, a slyszałam, ze czop moze na raty odpadac wiec moze to to… Nie wiem, bo brak mi doswiadczenia ![]()
Do lekarza juz nie ide. Byłam 30 kwietnia, wypisałmi L4 i dal juz skierowanie do szpitala. Jak minie 11 maj to mam sie stawic do szpitala. Nie miałam KTG ani razu. A Ty chodzisz na KTG?
Evelin, ja obnizenie brzucha zauwazyłsm po pępku
zawsze go widziałam, byl wyłupiasty, a teraz muszę sie zgiac, nachylic zeby go zobaczyc ![]()
Agn no wróżbitka z niej żadna ![]()
Agnieszka nie nie chodzę właśnie na KTG i się zastanawiam dlaczego. Z tego co wiem to pod koniec ciąży powinno być już robione. Wczoraj nawet na wizycie położna mi o tym mówiła. Jeśli chodzi o pępek to ja mam cały czas wyłupiasty
Bardzo śmiesznie wygląda:p
Ja już wróciłam do domu z wczasów i z wesela. Nigdy więcej wesela. Mój mąż skutecznie popsuł mi całe wesele. Co do wczasów to było super. Córka znowu przekonała się do butelki lovi i zaczęła jeść bułkę z masłem. Także piwoli się u córki jedzenie i picie poprawia. Oczywiście sama sobie wybiera co będzie pić z butelki bo wszystkiego nie chce.
Agnieszka.sz laktator jak widać dosyć często ostatnio do wygrania, jak nie teraz to następnym razem może się uda. Faktycznie po narodzinach dzidziusia ciężko, ale później z każdym tygodniem coraz lepiej z czasem.
Magno rozumiem, dla lekarza warto się pomęczyć.
Ewcia2 jak ten czas mija!! Dopiero co się chwaliłaś ciążą, a tu już 5 miesiąc. Jak się czujesz?
Paula mój wczoraj jadł kebab i chciał mi przywieźć, ale odmówiłam niestety ze względu na KP.
Agn mój też wraca do pracy po całym tygodniu:'( szybko się człowiek przyzwyczaja do dobrego, ale niestety pracować ktoś musi ![]()
Evelin ja także dawałam koleżance w ciąży przebierać moją córkę w ramach szkolenia hehe
co do brzuszka, to powiem Ci, że nie opadl mi jakoś bardzo przed porodem, trochę tylko, niektórym się wydawało, że wcale, a dzidzi było długo nisko ułożone. Przy małych brzuchach tak to może wyglądać.
Witam z rana. U nas piękny dzień sie zapowiada. Dziewczynki do szkoły poszły ja już trochę ogarnęłam tylko łazienka i została. Młoda mi śpi więc tak na szybko kukam co tutaj i idę cwiczyć ![]()
Agnieszka ja tuż po okresie chłonę wszystko jak śmietnik haha dlatego takie chęci
ja w 3 ciązy też nie maiłam ktg dopiero przed porodem na chwilę mi podłączyli
Agata ja jak karmiłam jadłam wszystko haha położna moówiła że mam jeść i obserwować
EWcia więc po lekarzu wszystko nam pisz bo my czekamy na wieści ![]()
Moja kolezanka urodziła w 33 tygodniu bo wody jej odeszły ale mały był sporawy bo ważył ok 2.5 kg i miał 49 cm
U mnie dziś piękna pogoda i bardzo ciepło.Maz od dziś w domu na tacierzynskim.Troche porobi w domu,czeka go malowanie ścian,a ile marudzenia będzie przy tym hi hi…
Zuzia w szkole,mały śpi i taka cisza w domu,ze az przyjemnie. Jak Michaś wstanie jedziemy z teściowa kupić jej coś na sobote na wesele.
Ja od kilku dni zabieram się za porządki ubraniowe.Mam tyle ubran po Zuzi i myślę coś sprzedac,jak się uda. Muszę poodkladac te,które się nadają i dac jakies ogloszenia. Szkoda żeby leżały w szafie- bo Michasiowi sukienek nie założę.
A ja o nic walczyć na forum nie będę
Wiec jedna mniej
A wkładki kupuje w miare potrzeby.Uzywalam już kilku firm,teraz mam lovi i sa najlepsze.Tylko u mnie jakoś cięzko je dostać.
Ewcia to już 21 tygodni? Ale szybko zleciało!
Paulina na pewno napisze;-) a no to nawet sobie wazyl. Siostra urodziła cos w niecalym.34tyg i synek wazyl 2040 o 50cm i 9 na 10w skali apgar także jest dobrze;-) A.Dlugolecka maz tez planuję pojsc na tacierzynski ale on robi za granica i dop musi sie dowiedzieć jak to jest. A teraz moze w czerwcu chcemy malowac i juz jak mu przypominam to marudzi;-) i tez zawsze jak maluje czy cos robi to.marudzi;-) a potem ladnie ;-). No juz 21zlecialo nawet nie wiem kiedy;-) to tak jak z ciaza synkan niedawno bylam z nim w ciazy a synek ma juz 4latka skonczone w styczniu…także czas leci;-)
Mój na początek brał na mnie l4 bo ja po cc a tacierzynski na wakacje wziął haha
Ewcia to siostry też nie taki mały ja urodziłam się o czasie i ważyłam 2.6 i miałam 46 cm taka kruszywa byłam.
Ja właśnie skończyłam okładkę z filcu
Aneta to wielka szkoda, że mąż trochę popsuł Ci wesele ![]()
Agata dużo rzeczy musisz unikać w związku z KP? Mówi się przecież, że dieta matki karmiącej nie istnieje. Ale wiadomo, że tak naprawdę trzeba indywidualnie metodą prób i błędów sprawdzać co maluszkowi szkodzi a co nie.
A co do brzucha to też nie mam za dużego to może i u mnie tak będzie, że wcale jakoś mocno nie opadnie.
Paulina jak obecnie ćwiczysz?
A. Dlugoleca to super że mąż na tacierzyńskim
Zawsze wsparcie dla Ciebie i odciążenie ![]()
Evelin mam 2 apki na brzuch oraz nogi i tylek do tego jakieś z yt sobie doboire. I dziś jeszcze chantelki
Cześć dziewczyny! ![]()
Miłego i słonecznego dnia ![]()
Mój mąż najpierw był na l4 później na dwa tyg. na tacierzyńskim ![]()
A.Dlugolecka - ja jak się zabrałam z aporządki to masakra, tyle rzeczy wyrzuciłam ![]()
A jeszcze… w mało co się teraz mieszczę po ciąży, i ani nic nowego kupować, ani wywalać. Walczę o formę ![]()
Evelin, no własnie tez tak czytam gdzie niegdzie, ze to KTG pod koniec to juz normalka, ale lekarzmi nic nie mowil, ze mam sie przed terminem stawic na KTG.
Aneta, a co mąz nabroił na tym weselu?
Ewcia, nie martw sie, na pewno wszystko bedzie dobrze. Daj znac jak po badaniach i czy juz wiesz kto w brzusiu siedzi ![]()
Mariee i reszta dziewczyn, pewnie macie na mysli urlop ojcowski, a nie tacierzynski?
to zupelnie dwie inne rzeczy ![]()
Dziewczyny, DORADZCIE!
Termin mam na 11 (piatek). Lekarz powiedzial, ze jak nic nie ruszy to mam sie stawic do szpitala w poniedzialek albo wtorek. L4 wypisal mi do 15 (wtorek). Mysle jednak czy zrobic tak jak on powiedzial czy do szpitala udac sie juz 11 maja, po poludniu, jak Mąż wroci z pracy? Jak myslicie? Wolałabym zeby sprawdzili co i jak juz w dniu wyznaczonego terminu. Moze zostawia mnie w szpitalu, a moze powiedza ze dopiero po weekendzie mam przyjsc, ale bede spokojniejsza chyba…
Cześć dziewczyny ![]()
Wrócę do wątku z temperaturą - przy 39 i więcej to ja bym na izbę przyjęć jechała, a nie do poradni szła. Jak dla mnie to jest za duża temperatura dla dziecka. No i wizyta byłaby tego samego dnia, tylko ile trzeba czekać w kolejce w przychodni… to już chyba lepiej wizytę domową wtedy - pewnie odbyłaby sie w tym samym czasie.
Agnieszka - jeżeli nie będzie Ci przeszkadzał weekend w szpitalu to jedź 11.05. Pamiętaj, że lekarz obecny na dyżurze może podjąć każdą decyzję: i o pozostawieniu Ciebie w szpitalu i o wypuszczeniu do domu. Skoro masz L4 do 15.05 i lekarz powiedział, że wtedy możesz się zgłosić to ja bym chyba tak właśnie zrobiła. Chociaż KTG warto zrobić w dniu terminu ![]()
W końcu udało mi się wejść na forum. Wyścig straszny. Od groma nowych postów. Nie dość, że laktator bardzo zachęca nowe osoby do aktywności to jeszczze zauważyłam reklamy forum w internecie. LOVI Nas wysłuchało co do nagrody, ale dało od razu cięższe zadanie
Mi ostatnio trochę blog zajmuje czasu, ale staram sie co kilka dni zaglądać i nadrabiać zaległości. Bardzo brakuje opcji wyszukiwania np. nieprzeczytanych/nowych postów.
Trzymajcie się cieplutko dziewczyny!
Evelin i Agnieszka - TRZYMAM ZA WAS KCIUKI!
Za szybkie i łatwie rozwiązanie ![]()
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.