Planujemy ogólnie Włochy/Francję, ale byłabym wdzięczna za jakieś konkretne pomysły np. Lazurowe Wybrzeże + jakie miasta sobie po drodze odwiedzić/gdzie zostać dłużej?
Mi niestety ciężko jest się zdecydować, najchętniej wybrałabym Wybrzeże Amalfitańskie, ale to jednak troszkę (zbyt?) daleko.
Może macie jakieś własne plany podróży? Chętnie przyjmę też polecenia urokliwych noclegów
1.kanion verdon(1noc)---> 2.antibes(5nocy) miejsce wypadowe . Odwiedziliśmy -Nice ,Menton, Monako, Eze, Villefranche-sur-Mer, Saint-Jean-Cap-Ferrat.---> jadąc w nastepne miejsce zahaczyliśmy do Cannes, Château de la Napoule i Calanque de Maubois.
Kilka dni noclegu w Cassis . Zwiedzaliśmy okolice---->wracając jeszcze 2 noce w Chamonix w górach.
W lipcu warto zahaczyć o prowansje i pola lawendowe. Mi najbardziej podobalo się wybrzeże od Nicei po Menton .
Ja bym pojechała gdziekolwiek gdzie bym tylko mogła warto zwrócić na udogodnienia dla dzieci uwagę i atrakcje dostosowane do wieku żeby miały też tam co robić jak się z nimi podróżuje :)
Ja to nigdzie poza granice Polski nie pojechałabym z małym dziećmi. Na zwiedzanie jeszcze przyjdzie czas ;) W Polsce też jest dużo ładnych miejsc do zwiedzania ;)
Zależy w jakim wieku dzieci. Im mniejsze dzieci tym gorzej z długą jazda w samochodzie.
Mam podobnie jak MamaLaurusa pojechała bym wszędzie ale żeby były udogodnienia dla dzieci. Zwróciła bym uwagę na lokalizację hotelu czy np jest blisko plaży itp
u mnie takie wyjazdy zawsze planuje mąż. 3 lata temu byliśmy na objazdówce w Alpach, spanie w samochodzie. całą trasę widokowa i przejazdową on przygotował. Było super. Ale to był wyjazd bez dzieci.
My dużo podróżowaliśmy kiedy nie mieliśmy dzieci. Uwielbiam podróżować ale nie ryzykowałabym z maluchami. Jadąc nad morze z 9miesiecznym dzieckiem zarezerwowaliśmy hotel z basenem dostosowanym dla dzieci jak i pokojem do zabaw dla dzieci. Chociaż prawie wcale nie korzystaliśmy z tego ponieważ była ładna pogoda a syn chętnie z nami wszędzie jeździł i był wszystkim mocno zainteresowany. Nawet w korku nie marudził;) drugi syn za to podczas postoju na światłach zaczyna marudzić.. to co byłoby gdyby przyszło jechać z nim gdzieś dalej :o
Tez uważam ze z dziećmi ciężej , aczłowiek da radę . bylismy z synem na Krecie i muszę powiedzieć ze zwiedzilismy baaaardzo dużo aż bylismy w szoku ze mamy takiego małego podróżnika �
Bylam na wakacjach z niespełna rocznym dzieckiem nad naszym polskim morzem - trafiliśmy na fantastyczna pogodę, ale synowi się po prostu nie podobało. następne wakacje planuje dopiero jak dzieciaki będą miały po 5 lat, wróciłam bardziej zmęczona a to miał być urlop
Ja póki co z dziećmi wakacje spędzam w Polsce . Podziwiam że planujecie takie długie podróże...Ja po wakacjach z dziećmi jestem jeszcze bardziej zmęczona niż przed.
Ja bym się też z małym dzieckiem raczej na taką długa podróż nie porywała, ale gdyby dziecko zostało np z dziadkami to już byłaby lepsza opcja :D
Z malutkim dzieckiem podróże są ciężkie, częste postoje itd dlatego raczej jakbym miała gdzieś wyjechać z córką to pewnie w odległości do 300 km. Marzą mi się w przyszłym roku góry, ale też średni temat z 1,5 rocznym dzieckiem
Znajomi byli we Włoszech z roczna córcia, ale podróż samolotem. Wynajęli auto we Włoszech, sporo zwiedzili, ale po powrocie dochodzili do siebie chyba ze 2 tygodnie.
Kapetka w jakim wieku Twoje dzieciatko? Jak reaguje w ogóle na podróże autem? Byliscie już gdzieś na dłużej?
z dziećmi wyjazdy zawsze sa kłopotliwe, o ile to jedno dziecko i juz trochę starsze to spoko. ale jak to jes maluch i jeszcze starsze rodzeństwo to chyba taki wyjazd to ciekawy rollercoster:D trzeba zabrac pól domu a i tak sie czegoś zapomni.
raz byliśmy z małym dzieckiem na wakacjach autem i powiedziałam ze to był pierwszy i ostatni raz. duzo nerwów, droga sie dłuży bo dziecko marudne. ze starszymi oge jeździć. z małymi nikt juz mnie nie namówi.
z młodszymi zawsze gorzej starsze juz mówiace dziecko to już idzie sie bardziej dogadać i ta podróż wyglada zupełnie inaczej;) jużnie mówiąć o jakimkolwiek zwiedzaniu;)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.