Ja miałam USG w 32 tygodniu i córeczka miała wtedy 1600g. Urodziła się w 40 tygodniu i miała 3900g (i miała 56cm)… Ciężko stwierdzić ile będzie ważyć Twoje Maleństwo do porodu
Bo jak wiadomo dziecko rośnie w różnym tempie. Może urodzić się drobinka ,a może jeszcze sporo przybrać
A tak dokładnie nie ma co się sugerować wagą z USG ,bo lekarze faktycznie nieraz bardzo się mylą
Ja akurat nie miałam usg przed porodem ,więc wielkość i waga mojej córeczki była dla mnie niespodzianką
Ale szczerze mówiąc nie byłam szczególnie zaskoczona. Spodziewałam się właśnie takiej wagi ![]()
Ja teraz sprawdziłam w karcie ciąży i Jas ważył ok 2,200 ale radziłabym Ci się tak nie zamartwiać bo z kolei u mnie na tydz przed porodem Jasia wycenili na 3200 a urodził się ponad 4,04 kg więc pomyłki się zdarzają w jedna i druga stronę. Masz przed sobą jeszcze ok 7 tyg ciąży a w ostatnich tygodniach dziecko rośnie najwięcej . Ale to też wszystko zależy od Twojej budowy czy jesteś szczupła i jakiej wielkości dzieci rodziły się u Ciebie w rodzinie. Więc myślę że wszystko z dzidzią jest dobrze i dopiero teraz będzie nabierała ciałka i wagi. Głowa do góry i wypasaj malutką jak się da:) to był żarcik oczywiście dbaj o siebie , dobrze się odżywiaj i nie zamartwiaj się na zapas.
Wątek był utworzony w maju 2013 roku,więc tak jakby temat nieaktualny.
Witaj! Jestem w 33 tygodniu i na usg moja córeczka miała około 2 kg ale dopiero teraz dziecko będzie więcej przybierać na wadze. Moim zdaniem nie powinnaś się martwić zwłaszcza jak dziecko się rozwija prawidłowo. Pozdrawiam!
Mamunia szkoda się produkować. Daty są chyba zbyt małe, żeby można było zobaczyć.
moja w 32 tyg wazyla 1800 gram wiec to zalezy od wielkosci brzucha organizmu itp… ![]()
Ja jestem w 29 tygodniu ciąży i synek waży 1400 ![]()
spokojnie jest to prawidłowa waga;) nie martw się!
Oczywiście że to dobra waga
nie ma się co martwić :)
Wiecie,że ten post ma 8 lat ? To już chyba nie ma znaczenia co teraz się napisze autorce wątku 😁
Odnośniki do autorki, aby się nie martwiła owszem nie mają sensu (te dziecko to już do szkoły chodzi), ale zawsze można napisać ile nasze dziecko ważyło dla innych, aby sobie porównali.
Ja teraz w piątek mam wizytę 25+5 dni ciekawe ile będzie juz ważył mały myślę ze około 700 gr ?
Ja 36+6 waga 2800🙉
laureczka to malutko waży
U mnie w 30 tv mały ważył 1,5kg urodził się początkiem 38 tc z wagą cieniutkie 3 kg tak pomiędzy tymi tygodniami to juz nie pamiętam
Weronisia a Pani dr mówi że idealne dziecko . Może zawsze ten pomiaru błędu jakiś wysoki. I ja też dieta na cukrzycy to pewnie też lepiej że troszkę mniejszy jak jest ryzyko makrosomii płodu.
misiowa no tak, ale moje poprzedniczki piszą, że nie ma sie czym martwić jakby odpowiadały autorce :D
Dziewczyny przede wszystkim wagi płodu nie powinno się porównywać :) Każda z nas urodzi inne dziecko :) Jedno będzie większe, drugie mniejsze. Wszystko zależy od genów, stanu zdrowia, przyjmowanych leków, indywidualnego rozwoju. Na prawdę nie ma co stesować siebie czy innych mam :)
Najwazniejsze ze waga rośnie i nie stoi w mijscu. Ile ja nerwow zjadlam przez tskie coś.. Niepotrzebnie bo corka urodzila się barfzo malutka ale zdrowa. Tez porownywalam i szukalam info ile powinna wazyc. Teraz wiem ze to wcale nie pomoglo. Trzeba tez pamietac ze usg to waga orientacyjna