W którym tygodniu ciąży urodziłyście swoje dzieci?

II!a to życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązania 

Ja też tak nigdy nie miałam żeby syn kopał mnie po żebrach oczywiście czułam jego ruchy brzuchu czasami były jakieś tam kopniaki mniej i bardziej delikatne natomiast nigdy nie zdarzyły mi się tak jak nieraz Dziewczyny mówią że aż sprawiły im ból

Ja również życzę szczęśliwego rozwiązania i dużo zdrówka :)

Lila to czekamy na dobre wieści i dobrego porodu Ci życzymy:)

oj moja córka też mnie bardzo kopała po żebrach;/

Ja urodziłam córkę w 40tc + 4 dni, ale poród wywoływany, więc pewnie byłoby jeszcze więcej po terminie. Małej było za dobrze :)

Oj te pobudki sa męczące na siku. Ale już z górki. 

U mnie to był 40 +5 i przez cc bo mała dostała tachykardii. 

U nas niestety skończyło się nagłym cięciem cesarskim w 37+2  z powodu spadki tętna podczas ktg, decyzja lekarzy była dosłownie w pare minut, nikomu nie życzę takiego stresu. Całe szczęście synek urodzil się zdrowy, 10/10 punktów jednak ze względu na niską masę urodzeniową musi leżeć w inkubatorze pod tlenem, urodzil się z wagą 2490 g :) 

Syn urodzony 38tc. Córka dokładnie 40tc a druga też będzie po 40 tc więc to się u nas nie sprawdza że wcześniej się rodzą dziewczynki. 

Oba porody po 40 tc, pierwszy 4 dni po terminie z cukrzycą ciążową, drugi wywoływany 7 dni przed terminem również z cukrzycą na insulinie. Dzieciaczki po 4 kg :)

i naturalnie rodziłaś ?

Nelia nie zazdroszcze ciązy z cukrzycą a jak po porodzie tez masz problemy z cukrem ?

Urodziłam w 39 tygodniu, dostałam skurczy i po 4h zrobili mi CC (ułożenie miednicowe). Synek dostał 10 pkt. Z racji mojej cukrzycy ciążowej (na szczęście dieta wystarczyła) synkowi mierzono cukier przez pierwszą dobę. Jeden raz miał za nisko cukier, dostał 15 ml mleka ze strzykawki i później już z jego cukrem było dobrze. 

U mnie przy cukrzycy ciążowej wywoływanie w 40 TC córka z wagą 3480, 10/10 wszystkie cukry miała w normie :) mi od razu po porodzie cukry też wróciły do normy, fajnie było odstawić insulinę. Jedynie przez 2 tygodnie musiałam jeszcze kontrolować sobie cukry na czczo i po głównych posiłkach, a po 8 tygodniach kontrolna krzywa cukrowa 

Ja przenosiłam 1 ciąża 2 tyg później urodziłam bo miałam zapalenie pochwowe i musiałam wkładać tam sobie lek  a z 2 dzień przed terminem ale to wywołało nerwy tato krzyczał i to szybciej się zaczęło, same stresy wywołują szybszy poród 

Córka urodziłam tydzień przed terminem a synek też tydzień ale poród był wyłoływany że względu na cukrzycę ciążowa 

Syn urodzony po skonczonym 39 tyg wg terminu z 1 usg. Miałam cc ze względu na makrosomie. Do samego końca szyjka była długa, twarda i zamknięta

Synek urodzony w 37+4 :) teraz czekam na drugiego smyka, ciekawa jestem czy  urodzi się w podobnym  terminie :)

Moje pierwsze dziecko urodziło się w 38 tygodniu, dziewczynka :) Ciekawe jak będzie przy drugiej ciąży - mam termin na czerwiec 🤔

U mnie pierwsza córka 39 tydzien. Kolejna dwójka w 37 tygodniu. Najgorsze jak już jest po terminie. I dalej nic się nie dzieje.

Oby dwóch synków w 38 tygodniu z powodu miednicowego ułożenia poprzez cięcie cesarskie