My robiliśmy na surówkę marchew z jabłkiem
Na 100% będę. Już mam super stronę z przepisami
Jeszcze raz gratulacje zakupu I koniecznie daj znać jak się sprawuje
Ja swój mam już rok i nadal trwam w zachwycie
Super, że kupiłaś
Będziesz zadowolona, gwarantuje
Pozdrawiam
Z tego co mówiła pani Przedstawicielka to jeszcze w tym tygodniu to święto przyjdzie kurierem, natomiast mój mąż stwierdził że go zapakuję i dostanę go dopiero na gwiazdkę więc przed świętami nic na nim nie będę mogła zrobić
Na pewno będę pisała co i jak może nawet założymy jakiś wątek z przepisami do thermomixa
Świetny pomysł! Albo jakieś sugestie czy pomysły
Jest i on zaczynamy
Zamarancza, też czekam na efekty Twojej kuchni:) sama się napaliłąm na termomixa jak szczerbaty na suchary, ale “stary” obiecał, że w następnym roku, jak będzie nadwyżka w budżecie (zapomniał, że ze mną mu to nie grozi ), ale do brzegu, kilka moich koleżanek ma i baaardzo sobie chwalą, ja ze względu na oszczędność czasu i wszechstronność też bym bardzo chciała. Ale cierpliwie poczekam. Na razie sprawiliśmy sobie super ekspres do kawy, więc nie mozemy tak wszystkiego na raz
Czyli jednak jest prezent pod choinkę! To dawaj tam jakiegoś śledzia na ruszt
Masz już w planach coś na Święta w nim zrobić?
Prezent pod choinkę otwarty już, bo maż niby zabronił, ale jak przyszła jego konsola to nie wytrzymał, więc tak naprawdę Thermomix też on otworzył, bo nie wytrzymał
Pierwsze na ruszt poszły bułeczki z dynią Są pyszne i mega polecam takie domowe wypieki. Mały zajadał z masełkiem, aż uszka mu się trzęsły…
Na święta planuję zrobić sałatkę jarzynową na Varomie, bo póki co muszę się nauczyć obsługi tego cacka… Ma trochę tych funkcji.
Mam opłacony abonament na platformie przepisowej Thermomixa, więc ściągam sobie przepisy przez Wifi na Thermomix i już tam pozostaną na zaś ;]
Jutro planuję zrobić pokazowy obiad dwudaniowy. Zupkę warzywną i kurczaka w sosie z zupki z warzywkami
Ps. Oto moje pierwsze bułeczki. Nie są idealne i jedne większe inne mniejsze, ale wybaczcie na pierwszy raz muszę popróbować co i jak ;]
Kupiłaś, to ekstra oby tylko spełnił Twoje oczekiwania, ale z tego co piszesz to myślę że już spełnia
mniam mniam!
Polecam zupę pieczarkową, jest mega szybka My jemy z makaronem świderkami
albo grochówka <3 <3 <3
No po świętach zacznę przygodę z Thermomixem tak na dobre. Teraz przygotowania, brak czasu i w święta jedzenia nie braknie ;]
Tak Lola kupił mi mąż i jest to extra urządzenie ;]
Kurka…fajne to ale nie mój budżet ; (( niestety
Choć nie mam problemu z niczym w kuchni . Jestem zapalona kuchareczka i w mig coś przygotuję kuchnie zabrudze w kilka minut ale również kilka minut i mam podprzatana . Kuchnia moje królestwo ;))
Wrzucajcie fotki dań ;)) co tam pichcicie w tym cudenku; )
Wiesz co no też na mój budżet nie do końca jest, dlatego też część wpłaciła ma część wzięłam na raty… dzisiaj będę robiła dwudaniowy obiad więc życzę wam zdjęcia zupki drugiego dania
Ja też lubię siedzieć w kuchni, ale tak naprawdę tutaj wrzucę wszystko mi się pokroi, wszystko mi się zrobi po kolei krok po kroku pokazuje co mam dodać potem sama się ugotuje samo się sparuje
To jest po prostu oszczędność czasu a przy dziecku jest to takie dość ważne.
Ewcia podobnie masz jak ja. Uważam ze to fajne urządzenie ale tyle pieniazkow to bym na to nie przeznaczyla. :-). No chyba ze kiedyś bede dużo zarabiala albo wygram w jakimś konkursie pieniążki wtedy się zdecyduje:-). A tak bede kuchcila na sprzęcie który mam.Bo od rat to ja stronie. Nigdy niczego nie wzięła na raty i nie zamierzam nigdy brać. Tak już mam:-).
Agnieszka, albo bierz udział w konkursach gdzie bezpośrednio można wygrac thermomixa
Jeśli raty są na 0%, to czemu nie
Ja już nie mogę się doczekać kiedy będę kolejnemu maluszkowi rozszerzała dietę, i będę jej gotowała na parze w TM ziemniaczki, czy brokułki
Ja właśnie wzięłam na raty 0%. Miałam poczekać, ale, że przed świętami pojawiła się taka promocja to skorzystałam ;]
Dzisiaj poszalałam…
Zupka z papryki, brokułka cebuli, czosnku i bulionu, a na drugie kurczak na parze z kalafiorem i brokułem i sosem z zupki ze śmietanką.
Na kolacje świeże bułki i masło ze śmietany 30% ;]
Fotę bułkeczki zrobię później O ile zapamiętam ;]
Mega pycha, a masło… Bajka
Mniam mniam
Mi dzisiaj thermomix pomógł zrobić ciasto na pierogi, ugotował zupę pieczarkową <3
No właśnie ja robię bardzo dużo pierogów więc w termomiksie tego ciasta musiałbym zrobić bardzo dużo… u mnie ciasto na pierogi zarabia się z co najmniej dwóch kilo mąki, tyle do termomiksu nie wejdzie ale za to posiekał cebule
Mariee w konkursach to ja zawsze biorę udział :P. Może kiedyś wygram.
Co do rat to raty 0% to nie do końca raty bez kosztów. I należy o tym pamiętać. Ale nawet nie o to chodzi. Biorąc coś na raty jesteśmy zobligowani do splacenia tego przez x okresów. A kto mi zagwarantuje ze za pol roku moją sytuacja się nie zmieni i rata ta będzie dla mnie nie do przejścia. Różne sytuacje się w życiu zdarzają. Ja oczywiście sobie zdaje sprawę ze w dziejszych czasach bez kredytów się nie da żyć. Ale jeśli już mam coś wziąć na kredyt bądź raty to coś co mi jest całkowicie w życiu niezbędne. Tak już mam :-). Chociaż jak już mówiłam sprzęt naprawdę fajny:-)