Szybko rosnące krzewy

Ja mam działkę dość daleko od domu ale nie spotkałam sie żeby mi ukradli drzekwka itp :)

Dziewczyny-pytanie: szybko rosnące krzewy/krzaki. Na zewnątrz, żeby nie ukradli więc nie za ładne przynajmniej na początku, dopóki się nie wlepią w ziemię. Na działkę. Jestem tam tylko w weekendy. Więc pilnować nie mogę. Może jakieś nasiona. Żeby na samosiejki wyglądało. Doradźcie proszę

kurka nam nigdy nie kradli, więc chyba tak źle nie bywa, ale mam płot :d 

Ja mam mieszkanie na parterze i pod balkonem mąż posadził tuje i lawendę. Wszystko pokradli. Podejrzewam ,że na ogródki.

Na każdym kroku złodziejstwo i kombinastorstwo niestety.

Powiedziałabym że laurowinie :) dość szybko rosną i mają bardzo grube korzenie :) 

U nas daleko od ludzi ale dopóki nie było ogrodzone to sadzone były drzewka owocowe ale może nie pokradli ale sarny się nimi zajęły;) a wszelkim warzywem zajęły się dziki;D 

Drzewka i tuje sadziliśmy jednak jak już było ogrodzenie ;)

Co do złodziejstwa mimo ogrodzonego terenu nas ograbili;( wszelkie sprzęty... Ale powiem wam że podejrzewam że to zasługa dronow które są obecnie tak modne łatwo zwiększyć kto co ma w garażu jeśli jest otwarty  a przecież co chwila go się nie zamyka ;/

Kurcze no złodziejom się wszystko przyda więc ciężko coś aby nie ukradli... Thuje wychodzą drogo. Może jakieś trawy? Szybko rosną, zasłaniają a wyrwać trudno ale minus taki że jeśli chcesz je usunąć to faktycznie ciężko bo kłacza mają ogromne. Niskie ale kłujące np. berberysy? 

Tuje , krzaki malin szybko rosną.. 

U nas na działce było włamanie ale kraty są w oknach to nie dostali się do domu.. Za to cały czas było słychać o włamaniach i kradzieżach..  najczęściej pomidory kradli ze szklarni i warzywa z ogrodu.. sąsiadowi ukradli sztachety z płotu -podjrzani robili grila z ogniskiem i prawdopodobnie oni ukradli żeby mieć co palić na ognisku ale nic im nie udowodniono.. 

Najlepiej kiedy mieszka się w domu to bezpieczniej bo wiadomo , że ktoś zawsze może być w domu..

No najszybciej to chyba nam najszybciej rosna tuje.

A nie zastanawiałąś się nad posadzeniem krzewów owocowych? :) Rosną szybko i będziesz miała na działce owoce z własnej uprawy. 

Kurczę u nas nie kradli i nie kradną :D Ale chyba najbardziej popularne to tuje, faktycznie krzaki malin czy borówek też szybko rosną, jakiś żywopłot? 

jeju to straszne że kradną takie rzecz 

Aniss to powiem Ci, że nieźle jak was tak ograbili, 

a macie jakiś sąsiadów?

W takiej sytuacji warto pomyśleć a atrapach kamer, dobry odstraszacz :)

Idziemka to było kilka lat temu przed budową, teraz są kamery.

Sąsiadów mamy ale to trochę dalej, zresztą każdy pilnuje ze tak powiem swojego ogródka;)

Tak cwaniaków pełno wszędzie trzeba uważać niestety 

oj tak cwaniaków nie brakuje jakby nie patrzeć, a sąsiedzi też nawet jak widzą to wolą się nie odzywać niestety;/ 

U nas od dobrych kilkunastu lat spokój z kradzieżą drzewek. Teraz to na działce mamy jedynie sarny, które wszystko jedzą więc też musiny się ograniczać. 

A macie jakieś fajne pnącza na siatkę najlepiej kwitnące;) 

Aniss klematis, albo glicynia chińska

Glicynia to nie jest drzewko? Bo tak bynajmniej na zdjęciach wygląda w google chociaż kolor urzekający;) 

Klematisy ma mama ale jakoś średnio mi się podobają mimo iż ma dużo kolorów to jakoś tak wyglądają na słabe ;(