Szukam książki, która nada się idealnie na pierwszą książkę dla 8/9 latki. Coś lekkiego, żeby zainteresować taką dziewczynkę książkami
Co polecacie?
Witaj na forum #teamLOVI!
Szukam książki, która nada się idealnie na pierwszą książkę dla 8/9 latki. Coś lekkiego, żeby zainteresować taką dziewczynkę książkami
Co polecacie?
Moje siostrzenica w tym wieku uwielbiają serię książek zaopiekuj się mną o kotkach.
zaopiekuj sie mną to swietna seria dla dzieci które lubia zwierzeta;)
jesli ma być coś z jajem ale i przekazem ze wrato kochać i doceniać bliskich bo przychodzi tez ten czas kiedy niestety odchodzą to polecam ksiażki Davida Williamsa a pierwsza którą trzeba przeczytać to babcia rabuś;) ksiazka która zapoczatkowała kolejna całą półke ksiażek tegoż to autora ;D
Ja bym poszukała taka książkę związana z tym czym się interesuje
Ja bym poszła w książki typu Kubuś Puchatek,jakieś książki z serii Disneya :)
Ja też czytałam ta serię zaopiekuj się mną. Ja poszłabym do księgarni zobaczyć coś fajnego, coś zwiazane z tematyką, którą się interesuje, teraz jest tyle fajnych książek, ja sama lubię być w księgarni czytac i oglądać jaką pozycje chciałabym przeczytać. Tylko też można dostać zawrotu głowy w takiej księgarni
Oczywista oczywistość - Harry Potter
a do tego "Alcatraz kontra bibliotekarze" (tylko tutaj nie będzie ostatniego tomu wydanego w języku polskim, ale może zachęci to dziewczynkę do podszkolenia języka i czytania po angielsku?), Zwiadowcy, Kroniki Spiderwick, Ulysses Moore
bardzo fajne są również Pieśni Zaginionego Kontynentu
wszystkie książki testowane na ośmio- i dziewięciolatkach
Można też zastanowić się nad komiksami: https://egmont.pl/nowosci
Egmont ma na stronie sporo nowości.
Kubus Puchatek ?;) oj to u nas w mlodszym wieku ;)
Co do obrazkow to zarowno w ksiazkach Dawida Williamsa ( poza Babcia Rabus) jak i Koszmarny Karolek nie ma co liczyc na kolorowe obrazki ;/ ale sa ciekawe czarnobiałe rysunki i ciekawe opisy pisane rózna czcionka;) no i ksiazki dosyc grube ;) ale czyta sie lekko rozdzial za rozdzialem;)
Kilka propozycji;
Sposób na Elfa kilka czesci rowniez jako lektura w szkole
Pamietnik niegrzecznego psa kilka tomow uwaga wciaga;)
Ksiazki Holly Weeb wg mnie super autorka rowniez wczesniej wspomnianych ksiazek zaopiekuj sie mna ;)
W tym wieku niektore dzieci lubia Harrego Potera my ostatnio kupilismy caly tomik
Opowiesci z Narnii zobaczymy jak sie bedzie czytało
Ksiazeczki ktore czytalysmy wczesniej ale w sumie tez fajne z serii przyjaciele zwierzat polecam jako pierwsza Wilczek no przy tej to plakalam ;) wrazliwa piekna ;)
Wiekszosc ksiazek ktore podalam no niestety bez obrazkow;/ ale uwiezcie nie sa tak istotne;)
ksiazka ktora czytalysmy razem W. BRuce Cameron Ellie warta do przeczytania
Cdn;)
A skoro mowa o ksoazkach czy czytalyscie moze stare ksiazki obecnie nawet jako lektury sie trafiaja np. NAD MORZEM pisana starym jezykiem ale moje dziecko mocno zainteresowala dlaczeto tak mowiono co dane slowa oznaczaja ;) ba... nawet ja niektorych nie znalam ;)
Aniss ja tej książki nawet nie kojarzę. Ale może z ciekawości ją przeczytam. Myślisz że można wypożyczyć w bibliotece czy raczej szukać na necie?
Chyba chodziło o Spotkanie nad morzem? :)
Pamiętam tą lekturę, bardzo fajnie mi się czytało i z chęcią wróciłabym do niej spowrotem :) z takich dziecięcych to jeszcze utkwiło mi w pamięci że Karolcia była super :)
Ania z Zielonego Wzgórza tak mi się spodobała ze wszystkie części przeczytałam. No i Dzieci z Bulerbyn.
Była jeszcze fajna lektura o bocianie, ale nie pamiętam tytułu.
anna dzieki za sprostowanie ;)
A slyszalyscie o książce ' czy to boli ? ' Pana pielęgniarki ? Super książka podobno zastanawiam się nad zakupem szczególnie że jest podzielona jedna część jest dla rodzica druga dla dziecka :)
https://wydawnictwopoczekalnia.pl/pl/p/Czy-to-boli/19
jeśli to ta to nie miałam jej ;) ale widze że pisana prostym jezykiem;) ciekawe czy w bibliotece jest;)
Anisss to dokładnie ta :) myślę że warta jest mimo wszystko zakupu i na pewno posłuży przez dłuższy czas
Ooo to może warto ją kupić. Fajne takie książki właśnie z polecenia
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.