Hej, szczepicie swoje dzieci?
Witaj na forum #teamLOVI!
Hej, szczepicie swoje dzieci?
Ja bym się nie zdecydowała na szczepienie córki. Chociaz sama jestem zaszczepiona to mam teraz dziwne skutki uboczne tej szczepionki. Wypadają mi włosy, wypadają plomby w zębach, moje stawy wołają o pomoc, ciągle jestem zmęczona więc nie chciałabym aby moja córka przez to przechodziła. Nie jest to udowodnione przez lekarza że może to być po szczepionce ale przed szczepieniem byłam pogodna pełną życia kobietą bez żadnych problemów a teraz czuję się jak kobieta w podeszłym wieku zjechana doszczętnie przez życie.. masakra jakaś.
w życiu nie zrobię tego dziecku ! Dzieci i jak dorośli mają NOPy , dorośli po szczepieniach umierają. Tak NOP po szczepienie na covid to nawet śmierć, więc nie będę ryzykować życiem dzieci.
Dziewczynka lat 15 NOP porażenie mięśnia twarzy .
Tu macie wykaz NOPów z każdego miesiąca ile dniu po szczepieniu wyszło, co było niepożądanych odczynem poszczepiennym , ile lat miała dana osoba, płeć oraz po której dawce to się stało. W ciągu jednego miesiąca 63 strony , około 15% ma ciężki lub poważny NOP dla mnie to sporo
https://www.pzh.gov.pl/serwisy-tematyczne/niepozadane-odczyny-poszczepienne-covid-19/
Zdaję sobie sprawę, że ludzie umierają na covid i mają też ciężkie powikłania, ale na razie ta szczepionka to eksperyment medyczny i ludzie po nim też umierają , więc nie zaryzykowałam. Poza tym coraz częściej słyszę, że ludzie się szczepią i za jakiś mają problemy zdrowotne i o kolejnych dawkach już nie chcą słyszeć
Dziewczyny, ale taki wątek już istnieje, nie wiem po co go powielać i pisać po raz kolejny te same posty, tym bardziej że forum ostatnio nie działało za dobrze. No chyba że wolicie, jak wam się zacina :)
https://lovi.pl/forum/7/szczepionka-na-covid-dla-dzieci-od-lat-5
Może lepiej odświeżać starsze wątki? :)
Nie zaszczepie dziecka - za każdą szczepionka wykonana idzie kasa dlatego co szczepi więc będą nalegać by wiele osób się szczepilo niestety - dziecko to nie obiekt doświadczalny
Jak tylko będę mogła, to zaszczepię.
Oj powiem Wam że nie dawno byłam u lekarza i się mnie pytała czy się szczepię a ja ze nie bo ludzie po niej umierają.
Za wszelką cenę wpierdala mi że to nie prawda i że powinnam się zaszczepić dla swojego dobra i zdrowia.
Także ja już sana nie wiem co jest dobre dla nas.
Monia ja też już nie wiem w co wierzyć. Osobiście się szczepilam ostatnio znajoma opowiadała jak u niej w pracy u koleżanki zmarła mama i babcia w przeciągu tygodnia ;(
Obie podłączone pod respirator.
Dziś na allegro napatoczylam się znowu na książki o covidzie jest ich mnóstwo jako że to propaganda itd...
Jednak ludzie umierają...
Ciężko chorują... temat ciezki bo jest zarówno duzo przeciwników i zwolenników.
Co do szczepienia dzieci sama już nie wiem;/
Zgadzam sie temat ciężki . Ja miałam sporo wątpliwości, ale jak zobaczyłam jakie są NOPy to już w ogóle byłam w szoku bo o tym się nie mówi. Tak ludzie umierają na covid i po szczepieniu na covid. Bo jeśli ktoś umiera tego samego lub nazajutrz no to sorki wszystko jasne . Na stronie Narodowego Instytutu Badawczego wszystko jest napisane tam nikt nic nie ukrywa, tylko ludzie nie wiedzą, że sobie to można sprawdzić. Ja powiem tak boję się covida i szczepienia na covid też. Myślę, że sporo osób ma taki dylemat bo nie wiadomo co gorsze . PO szczepieniu jakby mi coś było to bym pluła sobie w twarz, że sama się na to zgodziłam, a jak zachoruje i mi się coś stanie to w sumie nie jest mój wybór tak się stało . Wcześniej czy później też będę chora o ile nie byłam już bo nas kaszel męczył jakiś czas temu i to w sumie mnie najgorzej, ale mąż miał robiony w tedy test w pracy więc przypuszczam, że jak coś to on by był dodatni, a nie był , więc pewnie nie był to covid choć u mnie w bloku panuje covid i trochę sąsiadów już w izolacji, więc może
No bardzo cięzki temat i też nie wiem co robić, czy się szczepić czy nie. a co dopiero mówić o dziecku;/
Z mężem przyjęliśmy 3 dawkę - żyjemy heh. Mężowi nic nie było a ja 2 dni dosłownie umierałam! No i standardowo po szczepieniu miesiączkę mi przesunęło :/
Syn od soboty jest na kwarantannie - dziewczynka z jego klasy ma. Nie jest szczepiony, boję się go zaszczepić. Jedna osoba z klasy zaszczepiona. Nie wiem już sama co robić.. :/
Nie wierzę i nie słucham tych głupot. Nie będę do końca życia chodzić w masce i martwić się o swoje życie.
To jest grypa! Kiefys ludzie też leżeli pod respiratorem na grypę i świat o tym nie mówić. Teraz sieją panikę i rujnują nasze życie
W Danii już mają zdejmować restrykcje bo właśnie uznali ze to już nie jest zagrażające ludzkości.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.