Nie pomogę , ale życzę dużo zdrówka.!
Dzień dobry drogie panie.
Czy dostałyscie też od swoich ginow Symular na bakterie w moczu?(w pierwszym trymestrze 10 tydzień lub trochę wyżej) Jak rozwijała się pożniej dzidzia. No i czy po porodzie była zdrowa? Podrawiam serdecznie
Ja kilka razy miałam ale Monural. Teraz 1 saszetka. Bakterie znikały, posiewy powtórzone wykazywały że jest ok. Niestety z Symularem nie miałam doczynienia. Moje dzieciątko jest zdrowe.
Pewnie chodzi o Symural? ;)
Ja akurat mialam Monural, ale to jest to samo, wszystko było ok;). Duzo znam dziewczyn. ktore to braly w ciazy. Lekarz wie co robi. Także nie stresuj się;).
@Inka404
Tak tak Symural 🙂 Chyba za szybko chcialam post napisać.
Bardzo pomocny komentarz.
A jakieś skutki uboczne u Ciebie wystąpiły?
Ja miałam x2 monural, żadnych ubocznych skutków nie miałam.
Również dostałam monural w saszetkach i to jeszcze w 1 trymestrze ,ale było wszystko dobrze.
Jeśli zapisuje lekarz - wie co robi :)
U mnie całą ciążę nie było żadnych bakterii w moczu, ale u koleżanki wychodziło coś całą ciążę. Nie wiem jakie leki brała, ale z dzieciątkiem wszystko ok.
Paulina, nie, żadnych skutków ubocznych nie było;). Pomogło od razu;).
Ja miałam dwa razy , brak skutków ubocznych
dzidzia zdrowa
Mnie co chwilę bakterie w moczu wychodziły. Od 30 tygodnia brałam globulki dopochwowe tak profilaktycznie ale za nic nie pamiętam jak się nazywały
Zastawiam się skąd bakterie w moczu w ciąży,zakładam że każda dba wtedy bardziej o higienę, ręczniki regularnie się wymienia,i ma się swoje
No ciekawe
Głównie przez zmianę pH, zaleganie moczu itp.. Takie już uroki ciąży;).
Chociaz jak tez czasami miałam zwiększone bakterie w moczu nie mając żadnych objawów, więc nie wiem czy tak normalnie też nie mam, a przecież nie będąc w ciazy już tego nie sprawdzam;)..
Inka, powiem Ci że mocz co jakiś czas robię kontrolnie, ale nigdy nie było podwyższonego wyniku tak jak w ciązy
Też patrze na barwę i pije dużo lidlowskiej wody Saguaro niegazowanej więc nerki pracują:)
Ja też miałam bakterie w moczu e czasie ciąży i ginekolog coś mi wypisywał.. nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych .. tylko wyniki wskazywały bakterie ..
oni standardowe leki nieszkodzące nikomu wypisuja :)
W czasie swojej drugiej ciąży prawie cały czas miałam problemy. Bakteriami. Ale oni wypisują takie leki, które zbytnio nie szkodzą. Wiedzą na co mogą sobie pozwolić a na co nie.
Dokładnie :)
Anabanans witaj ,dawno Cię nie było;)
Akurat nie to dostałam, ale leki na bakterie też dostałam. Żadnych skutków ubocznych. Te leki są bezpieczne, a bakterie nie zawsze
Mi zawsze lekarz mówił, że większą szkodę mogę wyrządzić sobie i dziecku nie lecząc infekcji niż lecząc tymi lekami. A miałam obawy z antybiotykiem. Brałam tydzień (duomox) i nic się złego nie wydarzyło