W pierwszej ciąży miałam trochę stresu przez złe wyniki badań na początku ciąży. W drugiej komplikacje pojawiły się pod koniec. W obu przypadkach najbardziej pomagały mi spacery i obcowanie z naturą. A już najlepiej jeśli jest możliwość wyjechać gdzieś na parę dni, pospacerować po górach lub przejść się po plaży
nic tak nie odrywa od niepokojących myśli i nie poprawia nastroju
Hej Lea
dobrze Cię widzieć ![]()
jak u Was :)? Jak zdrowie???
@Michaska @magdallenka08971 @Mom_of_3 postaram się zrobić na weekend i wam wstawię jak wyglądają po zrobieniu ![]()
Super to czekamy 🩵💪
U mnie motywacja jest tylko niestety nie mogę więc dlatego nic nie piekę od Wielkanocy
@Mama03 czekamy
Oo cukrzyca ciążowa? Czy coś innego?
Niestety Wielowodzie ![]()
U mnie najlepszym sposobem na rozladowanie stresu byla praca do ostatniego dnia
Mialam zajeta glowe, mniej czasu na analizowanie wszystkiego i jakos latwiej mi bylo zachowac spokoj. Po pracy jeszcze spacer albo serial i to byl moj idealny reset ![]()
I przez to nie możesz słodkiego jeść czy jak? Jest jakaś specjalna dieta?
Nie ma diety, tylko nie mogę jeść słodyczy i owoców
Czyli ogólnie cukrów prostych
ja miałam cukrzyce ciążową i też nie mogłam jeść cukrów, ogólnie wszytkiego co zawierało cukry czyli prawie wszystko ![]()
I jak sobie z tym dawałaś radę ? ![]()
![]()
Powiem ci że czasem sobie robiłam małą dyspensę jak były urodziny kogoś
ale starałam się unikać cukrów , conajmniej jeść produkty co miały niski indeks glikemiczny , bo jak mierzyłam cukier to mi wywalało po różnych produktach.
A i piłam morwę starałam się pić dwa razy dziennie.
A po porodzie ciągnęło cię na słodkie ?
Przy KP ciagnie bo spada glukoza
O to ja tak nie miałam, miałam napady głodu ale nie miałam zachcianek na słodkie, po prostu musiałam coś zjeść
A ile karmiłaś? Ja na początku też tak nie miałam ale po jakimś czasie jak się ustabilizowała laktacja
Głównie mieszanie karmiłam, pierwsze 2 tyg tylko piersią i budziłam się w środku nocy bo byłam głodna. Później głód już nie był taki duży, ale i tak często byłam glodna, nawet po 2-3 miesiącach. Ale w ogóle nie miałam ochoty na słodkie, w sensie wystarczyło że zjem cokolwiek
Głód też miałam na początku. Może jak masz zbilansowane jedzenie to. A tyle dostarczasz organizmowi składników ze nie masz ochoty na nic słodkiego
To ja tak mialam przy hipoglikemi… nie miglam jesc slodyczy… cieszylam sie ze akurat w ciazy nie ciaglo mnie do slodkiego ![]()