M.Rudnik mieliśmy z synkiem tak jak u Ciebie tylko, że on ma dopiero niecałe 2 miesiące - ja po 2 tygodniach zdenerwowałam się i odstawiłam syropy - kaszel przeszedł po 2 dniach… Za to zostało troszkę katarku ale z nim walczyłam wodą morską i solą fizjologiczną - teraz widzę poprawę. Dla niemowląt polecam Cebion Multi w kropelkach - jest tam m.in. wit. C, która na pewno pomorze przy przeziębieniu ale trzeba uważać, bo zawiera on już wit. D.
Co do artykułu - syrop z cebuli na cukrze czy na miodzie to tak naprawdę to samo, chyba, że kupuje się sprawdzony miód od pszczelarza, który nie dokarmia pszczół - ten kupny to sam cukier.
od kiedy taki syropek podawac ?
Może masz racje … jeszcze jutro 2 razy poodam syropek i chyba tez odstawie bo ten kaszel nie jest jakis meczacy … odrywa sie ale na cały dzien moze 4 razy odkaszlnie .
Apropo wit.D podaje ja nadal synkowi nie tak regularnie bo zdarza sie ze co 2-3 dni …chodzi o to ze przeszlam na MM a w takiej sytuacji podobno nie powinno sie podawac dodatkowo D
Polecam tran. Ten Möllers Baby mozna podawać chyba od 3 miesiąca jak sie nie mylę. Zawsze w okresie jesien zima wiosna podaje go synkowi i ma całkiem niezły cytrynowy smak;) poza tym pije siczek malinowy przyrządzony przez moja mamę, tak zapobiegawczo. To chyba jedyne moje sposoby by nie dać sie chorobie choć wiadomo rożnie bywa. Staramy ubierać sie adekwatnie do pogody.
Mój Sebastian pije ten tran juz kilka miesięcy teraz bylismy chorzy a on zdrowy jak ryba i mozna podawac od 6 mca, ja teraz tez pije bo jest dla matek karmiących piersia wiec zeby sie oslaniac to tez pije również polecam cebion Multi synek pil odkad mial 3 tyg a teraz od kilku miesięcy pije vibovit, zeby dostawal odpowiednie witaminy… Na przeziębienie hmm… Ja staram sie homeopatyczniw walczyc, mam rozne syropki ziolowe. Szczerze to odkad jestem mama to wprawilam sie w przeziebieniach i juz wiem ktory syropek kiedy moge podać. Na katarek polecam inhalacje z soli morskiej, dziecku latwo zrobic (malemu dziecku bo dwulatkowi to nie da rady).
A w smaku ten tran znośny? Kupiłam kiedyś dla siebie jakiś owocowy ale nie dałam rady wypić ani łyżeczki Czuć było ten tłuszcz strasznie. Mateusz nie lubi syropów i jest wielki problem żeby mu coś zaaplikować.
A może jest tran dla maluchów w kapsułkach? Zawsze to łatwiej wycisnąć.
Nie no, mój Sebastian mowi, ze tran jest pyszny, mi sie po nim odbija cytryna, bo ma posmak cytrynowy, nie podchodzi mi, ale jestem dorosla, wiem co to jest i moze mam tak zakodowane, a jemu tlumaczylam ze pijemy pyszny soczek i od razu polubil
Gosiaczek nas poinformowano w aptece że pulmex został wycofany, szukałam w internecie i też produkt jest niedostępny. A szukam właśnie dla 2,5 latka jakiejś maści którą można smarować klatkę piersiową żeby w nocy się lepiej oddychało.
M.Rudnik nam pediatra kazała wit. D podawać w okresie jesienno-zimowym mimo podawania mleka modyfikowanego, jest o tym ciekawy wątek na naszym forum.
Podobne metody stosuje gdy mój maluch jest chory. Muszę wypróbować tran, podaje probiotyki ale tranu jeszcze nie próbowaliśmy.
U nas kiedy mała tylko zaczynała kichać podawaliśmy Cebion jednak ostatnio to nie pomogło, infekcja wdała sie w tempie expresowym rano mała wstała w złym humorze po kilku godzinach pokazał sie katarek a wieczorem wysoka gorączka.
Nie mam co prawda złotej rady jedynie używanie soli morskiej i fridy aby oczyścić drogi oddechowe do tej pory w przypadku przytkanego noska pomagała maść majerankowa, ostatnio jednak pani Doktor poleciła nam kropelki olbas oil które zakrapla się na piżamkę lub jakąś szmatkę udrożnia drogi oddechowe, praktyczniejsze kiedy dziecko ma już dosyć masci majerankowej
Ciekawe czemu wycofali? Szkoda skoro to taki dobry lek. A może Olbas kilka kropelek na ubranko lub pieluchę i dziecko będzie w nocy wdychać. Też niedrogi.
Nie podaję dziecku syropów z cebuli, buraka czy innych i raczej nie będę podawać. Pamiętam jak rodzice mnie tym poili, a ja tego nie lubiłam.
Kilka dni temu zauważyłam lekki kaszel i katar u Leny. Narzeczony wybrał się z nią do lekarza, przepisała ona syrop, zaleciła używanie soli fizjologicznej lub morskiej, a także zaopatrzenia się w inhalator. Mała nie lubi nic, co trzeba wlewać jej do noska, jednak po kilku razach użycia sterimar, zauważyłam poprawę.
Słyszałam, że dobrze jest stosować olejki eteryczne, ale sama tego nie praktykowałam, a na gorączkę używamy eferalgan dla dzieci, które polecił nam zaprzyjaźniony farmaceuta.
O miecie to pierwsze slysze ale mój sebek herbatke mietowa pil dopiero jak mial jakies 10-11 mcy zresztą to mila odmiana po zwyklej herbatce, wiec czasem mu podaje… Mlodszy to dlugo nie dostanie, ja pije mietke siec jak cos to dostaje z moim mlekiem co do naparow dziwnych, to tez nie praktykuje przy przeziębieniu, jedynie to z czym juz mialam do czynienia typu bioaron c, tran, witamina c…
słyszałam ze za duzo olejków eterycznych , wiele mam miały przykre sytuacje po zastosowaniu u najmłodszych , dzieci sie dusily , o jednej kiedys czytałam - calkiem niedawno gdy sama poszukiwałam takowego srodka na kaszelek i katarek , ze jej dziecko 10 dni w szpitalu lezało wlasnie przez PULMEXBABY .
Ja mam Depulol i zawsze gdy smarowalam to w gardle mnie drapalo .
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.