Spanie z otwartym oknem

Tez właśnie planuje zakup rolet

Anetaka nam to nie pomaga mam taką słoneczną stronę, że nawet rolety anty słoneczne i jak one się tam zwą mało pomagają ;/ dlatego nie lubię lata bo u nas wiecznie są takie upały, a ja nie potarfię spać jak tak gorąco 

Mazią to jedynie klima ratuje sytuację ;) 

Mieszkałam jakiś czas w takim mieszkaniu gdzie okna niby od wschodu ale jak się nagrzalo to do wieczora było gorąco ;(  

My zamontowaliśmy klimę i nie żałuję. Czekamy na poddaszu więc latem jest nie do wytrzymania a klima też nam pomaga bo nią dogrzewamy .  Myślę że to jest bardzo dobra inwestycja

Również rozważmy klimę w tym  roku zamontować,przerażają mnie te afrykańskie upały w domu :/ 

oj tak my też myślimy o klimatyzacji. Coś pięknego :)

Zdecydowanie polecam. A jak ktoś nie chce takiej klimy na stałe to są też takie klimatyzację przenośne tylko to mało estetyczne bo się taka rurę do okna przykłada żeby wylatywało ciepłe powietrze :D 

Trochę tego nie kumam, bo jest przenośna klima okej ale co z tego jak trzeba rurę przez okno wystawić więc tak czy siak ciepłe powietrze wpada nam do pomieszczenia.

no klima to wyjście , ale też wydatek i ostatnio nam proponowano 6 tysięcy ;/ więc w tym roku już nie bo robimy kuchnię , a potem trzeba kupić duże auto by pomieścić naszą ekipę :D 

na tym mieszkaniu jeszcze jest na tyle dobrze, że mam okna z dwóch stron i robi się przewiew jedna połowa jest nagrzana do południa, a druga pod noc. Na starym miałam okna od słonecznej strony , więc latem po 30 stopni w mieszkaniu w zasadzie tyle ile było na dworze tyle było w domu 

Mazią a nie myślałaś o przenośnej ? My taka may głównie w salonie bo tam najwięcej jednak siedzimy 

Odpowiadając na pytanie Danusi rurę się wystawia za okno ale są takie tkaniny na rzeczy które się mocuje do okien z dziura na rurę ;) aby te ciepło nie wracało ;) ale u nas szczerze i bez tego działa  zasłaniamy zasłonka ta szczelinę otwarta rura na dole balkonowych drzwi i też szybko wychładza salon;)

Ja również mam klimę, już od kilku lat i też polecam.

a to nawet nie wiedzialam, że takie są  :D 

ogólnie w tym mieszkaniu tragedii nie ma, w nocy jest gorąco, ale to klimy i tak bym na noc nie włączała bo ja uważam, że też tego za dużo być nie może 

Maziula u nas też w ciagu dnia chodzi i to też na jakis czas nie ze ciagle przy młodszej to w tamtym roku mało włączałam bo zaraz tam grzebać chciała wcisnac wszystko pokoleji;) 

Tyle lat żyliśmy bez klimatyzacji , teraz gdy mam zamontowaną nie wyobrażam sobie jak byłoby bez niej. Zimą docieplalismy nią dom, teraz będzie wychładzac . Klima to złoto:)

A to nie jest tak, ze klimat się ociepla i te lato jest coraz bardziej gorące? albo na starość mnie już łapią takie napady duszności:P.. bo ja też tyle lat żyłam bez klimy i było dobrze, a teraz są takie dni w lecie, że gdybym nie włączyła klimy to bym chyba zasłabła

Aniss,  no widzisz opcja jest ale trzeba będzie zamonować w tym roku bo  już mi słabo jak pomyślę gdy w domu będzie po 27 28 st:/ mieszkamy na górce i słońce towarzyszy nam od  jego wschodu do jego zachodu .

Danusia na pewno odczujesz różnice;) ja sie wzbraniałam maz zamówił jak byłam w ciązy jescze taka niespodzianka niby;D

Zamontuj moskitiere i smialo wietrz. 26 czy 24 stopnie to dosc cieplo i mysle ze w letnia noc temperarura nie spadnie jakos drastycznie. Tak czy siak w nocy dogladasz dziecko i mozesz skontrolowac czy jie jest mu za chlodno, sprawdzajac kark. Wtedy dolozylahym okrycie lub jakis ciuszek, a nie meczyla wszystkich zaduchem w sypialni :)

Aniss wspaniałą niespodziankę Ci zrobił , praktyczną i użyteczną :)

Ooo tak -  moskitiera też super pomysł :) a np jak z preparatami typu raid do kontaktu,działają? I jak z nimi przy małych dzieciach? Nie uczulają? Można je używać w pokoju gdzie one śpią? 

Synek urodził się w połowie czerwca. Całe wakacje było otwarte okno na noc a w dzień dodatkowo włączana klima (na np 24st a nie 16). Nic się nie działo. Przy klimie jedna warstwę więcej zakładałam jak było synkowi zimno.