Szukałam ale nie mogłam znaleźć podobnego tematu :)
Dziewczyny może macie jakieś rady co zrobić żeby córeczka odzwyczaiła się od spania w rożku? Już się w nim powoli nie mieści a bardzo lubi w nim spać. Próbowałam przykrywać kocykiem i w ciągu dnia jest ok natomiast w nocy tylko na pierwszy rzut córeczka śpi pod kołderką, później po karmieniu i dołożeniu do łóżeczka już nie chce spać i muszę ją zawijać w rożek.
karolinach - ale córka nie chce spać pod kocykiem, czy ogólnie nie chce spać i bez rożka się budzi? Dużo dzieci nie lubi spać przykrytych, więc może to być ta kwestia. Jeśli po prostu przeszkadza jej kocyk to pozwól jej spać bez przykrycia, a jedynie zakładaj grubszą piżamkę. A jeżeli córka lubi rożek i się jego domaga to spróbuj położyć ją w śpiworku do spania.
Są fajne śpiworki do spania dla niemowląt, może spróbuj jej taki kupić. Dodatkowo możesz nauczyć ją spać z przytulanką wtedy będzie miała swoją ulubioną rzeczy do spania i nie tylko na dalsze etapy rozwoju
A próbowałaś może zrobić rożek z kocyka ? Tzn owinąć tak jakby w rozku była . Ja ogólnie nie lubiłam rożków bo wydawaly mi sie sztywne wiec bralam kocyk i owijalam nim ;)
Albo tak jak dziewczyny radzą pomysl o śpiworku ;)
Pcheła bez rożka zaczyna się kręcić i machać rączkami aż w końcu się budzi albo wybudza się od razu po położeniu do łóżeczka. Spróbuję z kocykiem a jeżeli to nie pomoże kupię śpiworek :) w ciągu dnia normalnie śpi pod kocykiem a nocą tylko rożek.
Karolina mija tak samo miała że otulona mocno spala bo nie machała rączkami i nóżkami a tak to odruch moro ja budził. Jednak to mija. Ja stopniowo w dzień przyzwyczajam bez u uruchomionych rączek i nóg a potem stopniowo przeszłam na noc. Wiadomo najpierw było parę nocy że się budziła ale w końcu przyzwyczaiła się a po jakimś czasie odruch minął
Ja proponuję zmianę rozka na spiworek. Bedzie tez czula sie bezpiecznie jak w rozku ale bedzie miala wiecej miejsca. Powinna szybko sie przyzwyczaić albo nawet nie zauważyć żadnej różnicy :) u nas to zadziałało.
Właśnie też myślę o śpiworku, chociaż mój pierworodny nie przepadał za rożkiem, ale uwielbiał jak panie położne go w kocyk zawijały w taki kokonik, nigdy nie potrafiłam tak jak one szczelnie malca zawinąć jak w kokon, ale to trwało jakiś miesiąc a później już smacznie spał owinięty lekko kocykiem:)No ale każde maleństwo jest inne.
Pokrzywa moja raz spala w rozku ale są bardzo się poleciła w nim wiec zrezygnowałam. Owijalam właśnie tak szczelnie kocykiem albo starałam się tak zrobić. Jednak po czasie zrozumiałam że tym robiłam.krztwde dziecku. Bo to źle wpływa na bioderka
Mój synek w ciągu dnia też nie może być niczym przykrytym natomiast w nocy śpi pod kocykiem i dopiero jak się rozbudza to skopuje z siebie. Ja natomiast nie mogę z doświadczenia polecić śpiworków, ani rożków. Synek nie lubi niczego co go krępuje w jakikolwiek sposób.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.