Ślub i welon

No dobra… czy są tu jakieś mamusie które brały ślub po narodzinach dziecka :see_no_evil: Nasz ślub w sierpniu i się zaczynają teksty „welonu to już nie ubierzesz bo masz dzieci”. I jestem zdania że to już nie są te czasy … jednak te słowa mnie ruszają….
Często teraz widzę że pary mają dzieci przed ślubem.
Jakiego wy jedźcie zdania ? Może są tu mamy które były w takiej sytuacji albo znają takie panny młode ?

Ja !
Najpierw zdecydowalismy sie na dziecko a dopiero w dqlszych planach byl slub. Mialam welon, dluuuugi i piękny. NIKT nie odwazyl sie na tekst ze nie powinnam czy cos. No ale ja tez bralam slub cywilny, wiec ludzie skupili sie bardziej na tym : CZEMU NIE KOSCIELNY ? :rofl:

8 polubień

Uwazam, ze to juz nie te czasy, zeby ktokolwiek wscibial nos w czyjes decyzje;)). Ubierz sie tak jak masz ochotę, to Twoj dzien! :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Oczywiście, że są mamy, które brały ślub po narodzinach dziecka! Czasy się zmieniły i coraz więcej par najpierw zakłada rodzinę, a potem bierze ślub. Welon to symbol, nie reguła – jeśli masz ochotę, to go załóż i bądź dumna! To Wasz dzień, nie ich. Nie słuchaj stereotypów, tylko rób po swojemu. :heart:

To jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa welon, dzieci, ślub wszystko można po swojemu. Najważniejsze, żebyś Ty się dobrze czuła

1 polubienie

No to jest piękny pokaźny welon :heart_eyes:

Też mi się tak wydaje że teraz część ludzi woli mieć dziecko przed ślubem. Na taki ślub i wesele czasem trzeba odłożyć, a czekać nie wiadomo ile na dziecko przez brak ślubu nie koniecznie jest dobre

1 polubienie

Dokładnie, na wesele trzeba mieć odłożone konkretne pieniądze, a to nie zawsze takie proste. A dziecko to nie kwestia ślubu tylko gotowości, miłości i wspólnego podejścia do życia

1 polubienie

Piękny welon :heart_eyes:

To Wasz dzień i ma być taki, jak sobie wymarzycie. Teraz mnóstwo par najpierw zakłada rodzinę, a potem bierze ślub – to nic dziwnego. A teksty typu „welonu już nie wypada” można włożyć między bajki. Bądź panną młodą taką, jaką chcesz być :heart:

To wasz dzień, jeśli podoba ci się welon, to go załóż.
Ja byłam w 6 miesiącu ciąży, jak braliśmy ślub. Fakt ślub był cywilny i nie miałam welonu, ale przy kościelnym, który planujemy wziąć za 3/4 lata jeśli będę chciała mieć welon, to po prostu go założę
Moja znajoma szła do ślubu w czarnej sukience, to dopiero była awantura :rofl:

2 polubienia

Przede wszystkim malo par juz w ogole bierze slub. Ja pamietam jak czekalam na to wszystko i myslalam ze najpierw bedzie slub, a wyedy moj partner wyskoczyl z tym czy musi byc najpierw slub a potem.dziecko i bylam w szoku ze juz czuje ze chce dzidziusia. Pamietam ze powiedzial mi piekne slowa : żoną możesz być a potem rozwód i żoną już nie będziesz, ale matką mojego dziecka będziesz juz ZAWSZE, to jest dla mnie najwazniejsze a nie jakis papier" i duuuuuzo moge powoedziec o moim mezu, ze leniwy, ze grubszy ale kurde jak czasem cos powie to naprawde mi kopara opada i wzrusz totalny :heart:

3 polubienia

Ja brałam ślub 15 lat temu córka miała ponad roczek i brałam ślub kościelny w welonie co prawda miałam bardzo delikatny i krótki ale inny nie pasował do sukienki. Chcesz to załóż to twój dzień.

1 polubienie

Jej jak ciotki to przeżyły? Obyło się bez ofiar? W ogóle ciekawa historiax opowiedz coś więcej o tej czarnej kiecce :face_with_monocle::face_with_monocle::sweat_smile::sweat_smile:

Właściwie to robili skromne przyjęcie i nie było mnie tam, widziałam jedynie zdjęcia :rofl:
Jej ciotki to jakoś przeżyły, bo specjalnie za wiara nie są, ale ciotki sąsiadek i sąsiadów i cała reszta osób, które nie powinno to obchodzić mieli temat do rozmów :rofl::rofl:

Wyobrażam sobie że gadali o niej dość długo :rofl::rofl::rofl:

Oj tak, na wsi to była taka sensacja, długo nic tego nie mogło przebić :rofl:

1 polubienie

To Wasz dzień i jeśli tylko chcesz mieć welon to go załóż :blush: ludzie i tak sobie znajdą jakiś temat do plotek, jak nie welon to coś innego wymyślą… Totalnie się tym nie przejmuj i rób tak jak czujesz :blush:

1 polubienie

Jeśli chcesz to załóż jak najbardziej , to twój dzień !

1 polubienie

Dokładnie :slight_smile: