No dobra… czy są tu jakieś mamusie które brały ślub po narodzinach dziecka Nasz ślub w sierpniu i się zaczynają teksty „welonu to już nie ubierzesz bo masz dzieci”. I jestem zdania że to już nie są te czasy … jednak te słowa mnie ruszają….
Często teraz widzę że pary mają dzieci przed ślubem.
Jakiego wy jedźcie zdania ? Może są tu mamy które były w takiej sytuacji albo znają takie panny młode ?
Ja !
Najpierw zdecydowalismy sie na dziecko a dopiero w dqlszych planach byl slub. Mialam welon, dluuuugi i piękny. NIKT nie odwazyl sie na tekst ze nie powinnam czy cos. No ale ja tez bralam slub cywilny, wiec ludzie skupili sie bardziej na tym : CZEMU NIE KOSCIELNY ?
Uwazam, ze to juz nie te czasy, zeby ktokolwiek wscibial nos w czyjes decyzje;)). Ubierz sie tak jak masz ochotę, to Twoj dzien!
Oczywiście, że są mamy, które brały ślub po narodzinach dziecka! Czasy się zmieniły i coraz więcej par najpierw zakłada rodzinę, a potem bierze ślub. Welon to symbol, nie reguła – jeśli masz ochotę, to go załóż i bądź dumna! To Wasz dzień, nie ich. Nie słuchaj stereotypów, tylko rób po swojemu.
To jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa welon, dzieci, ślub wszystko można po swojemu. Najważniejsze, żebyś Ty się dobrze czuła
No to jest piękny pokaźny welon
Też mi się tak wydaje że teraz część ludzi woli mieć dziecko przed ślubem. Na taki ślub i wesele czasem trzeba odłożyć, a czekać nie wiadomo ile na dziecko przez brak ślubu nie koniecznie jest dobre
Dokładnie, na wesele trzeba mieć odłożone konkretne pieniądze, a to nie zawsze takie proste. A dziecko to nie kwestia ślubu tylko gotowości, miłości i wspólnego podejścia do życia
Piękny welon
To Wasz dzień i ma być taki, jak sobie wymarzycie. Teraz mnóstwo par najpierw zakłada rodzinę, a potem bierze ślub – to nic dziwnego. A teksty typu „welonu już nie wypada” można włożyć między bajki. Bądź panną młodą taką, jaką chcesz być
To wasz dzień, jeśli podoba ci się welon, to go załóż.
Ja byłam w 6 miesiącu ciąży, jak braliśmy ślub. Fakt ślub był cywilny i nie miałam welonu, ale przy kościelnym, który planujemy wziąć za 3/4 lata jeśli będę chciała mieć welon, to po prostu go założę
Moja znajoma szła do ślubu w czarnej sukience, to dopiero była awantura
Przede wszystkim malo par juz w ogole bierze slub. Ja pamietam jak czekalam na to wszystko i myslalam ze najpierw bedzie slub, a wyedy moj partner wyskoczyl z tym czy musi byc najpierw slub a potem.dziecko i bylam w szoku ze juz czuje ze chce dzidziusia. Pamietam ze powiedzial mi piekne slowa : żoną możesz być a potem rozwód i żoną już nie będziesz, ale matką mojego dziecka będziesz juz ZAWSZE, to jest dla mnie najwazniejsze a nie jakis papier" i duuuuuzo moge powoedziec o moim mezu, ze leniwy, ze grubszy ale kurde jak czasem cos powie to naprawde mi kopara opada i wzrusz totalny
Ja brałam ślub 15 lat temu córka miała ponad roczek i brałam ślub kościelny w welonie co prawda miałam bardzo delikatny i krótki ale inny nie pasował do sukienki. Chcesz to załóż to twój dzień.
Jej jak ciotki to przeżyły? Obyło się bez ofiar? W ogóle ciekawa historiax opowiedz coś więcej o tej czarnej kiecce
Właściwie to robili skromne przyjęcie i nie było mnie tam, widziałam jedynie zdjęcia
Jej ciotki to jakoś przeżyły, bo specjalnie za wiara nie są, ale ciotki sąsiadek i sąsiadów i cała reszta osób, które nie powinno to obchodzić mieli temat do rozmów
Wyobrażam sobie że gadali o niej dość długo
Oj tak, na wsi to była taka sensacja, długo nic tego nie mogło przebić
To Wasz dzień i jeśli tylko chcesz mieć welon to go załóż ludzie i tak sobie znajdą jakiś temat do plotek, jak nie welon to coś innego wymyślą… Totalnie się tym nie przejmuj i rób tak jak czujesz
Jeśli chcesz to załóż jak najbardziej , to twój dzień !
Dokładnie