Teraz tak modne zrobiły się sesje zdjęciowe dzieci. Drodzy rodzice co sądzicie na ten temat? Czy ktoś był na takiej sesji? Czy warto? Jakie są ceny?
Ja niedługo wezme udział w takiej sesji(tzn moja córka:) ).Bedzie miała 3 miesiące więc według mnie jest to idealny czas na pierwsza sesje.Gdyby moja córka urodziła się latem z pewnością zdecydowałabym się na sesje noworodkową,jednak troche wystraszyłam się zimy a do studia fotograficznego mam dośc daleko.Według mnie jest to bardzo fajne doświadczenie i niezapomniana pamiątka.Z pewnościa jesli moje dziecko dobrze zniesie pierwszą sesje zdecyduje się na kolejne,jednak to zależy tylko i wyłącznie od córci-nic na siłe i jesli zobacze ze sie meczy to wiecej jej sesji nie zafunduje.Co do cen to różnie-najlepiej chyba zapytać osobiście fotografa,ale za 15 zdjeć u mnie9mała miejscowość) trzeba zapłacić około250zł.Ja uważam że warto spróbować,na pewno jest to ciekawe doświadczenie i niezapomniana pamiątka
Na razie takie sesje robię dziewczynkom sama w domu zwykłym aparatem cyfrowym i muszę przyznać ,ze czasami jestem z siebie dumna:)W przyszłości marzy mi się taka rodzinna sesja w plenerze,ale poczekam aż malutka będzie sama siedzieć
ja mojej malutkiej od narodzin samych robię zdjęci ma ich dużo ale taka sesja to byla by inna i owiele fajniejsza i przyjemniejsza było by dużo wspomnień
Ja podobnie jak Mamunia:) ale chciałabym żeby moja córka miała taką profesjonalną sesję zdjęciową.Miałaby super pamiątkę jak juz będzie dorosła.
co do sesji zdjęciowej to byłam i pytałam u mnie w mieście, ale niestety sie nie zdecydowałam i tu nie chodzi o cenę ale o doświadczenie fotografa.
Wiem że są fotografowie specjalizujący się w sesjach noworodków i małych dzieci, mają do tego odpowiednie podejście i przede wszystkim są po odpowiednich szkoleniach czy kursach a u mnie niestety nie ma nikogo takiego:-/
a dla tak malutkigo dziecka , które nie rozumie co się w okół niego dzieje to jest moment stresu więc potrzebny jest profesjonalista i to z powołania, który nie będzie ponaglał bo mu sie spieszy bo nastepni w kolejce czekają.
Póki co robie sama i jestem bardzo zadowolona z efektów.
Od samego początku zdjęcia córeczce oraz rodzinne robimy sami, mając nawet średniej klasy aparat cyfrowy i w podstawowym stopniu obsługując program graficzny można otrzymać super efekt
Na sesje zdecydujeny się na rok córki, ale w zamyśle mamy sesje rodzinną.
Natomiast uważam, że taka sesja to super pomysł na prezent, np. na roczek czy chrzciny.
Ceny są różne i pomysły na sesje fotografowie sa tez różne. Osobiście nie podobają mi się zdjęcia z cyklu, że leży niemowak i na jednym zdjęciu ma uszy królika, na drugim czapeczke z pomponem, na trzecim opaskę z piórkiem…
Chyba już fajniejsze są takie jak maluszek siedzi i można oddać na zdjęciu jego spojrzenie, naturalne pozy itp.
Ale jak kto woli
U nas co jakiś czas w domu jest jedna wielka sesja. Szwagierka przyjeżdża z lepszym apratem i robi zdjęcia.
Oglądałam wiele zdjęć z profesjonalnych sesji i przyznam, że może i ładnie obrobione są te zdjęcia, ale za bardzo standardowe. Zdjęcia maluchów w koszu z czapką wychodzą mi bokiem. Ja przy użyciu dostępnych w domu przedmiotów tworzyłam dużo lepsze sesje.
ja zawsze chciałam mieć taką sesje, i chciałam sobie zrobić ją i w ciąży i po ciąży dziecku, ale finansowo nie daje rady uzbierać na taki widzimiś. poza tym póki co synek ciągle płacze jak jest sam więc zrobienie mu zdjęcia graniczy z cudem mam kilka zdjęć jak śpi, kilka jak leży grzecznie ale to tyle, bo więcej sobie nie pozwala robić bo płacze
chętnie jednak zrobiłabym mu sesje zdjęciową bo te zdjęcia dzieci w koszyczkach czy wśród płatków róż są tak śliczne… zawsze w internecie jak patrze na nie to żałuje ze to taki drogi biznes
Ja robię sesję w domu:) Ale chciałabym taką profesjonalna… marzy mi się:) Moja znajoma zrobiła sama w domu córce zdjęcia… przepiękne! Mała była goła, siedziała w białym prześcieradle i miała na szyi korale… mówię Wam cudo!!
Ja też robię zdjęcia sama. Specjalnie kupiłam lepszy aparat kiedy młody się urodził. Nie będę skromna, wychodzi mi super, pełna profeska
Nas niestety nie jest stać na sesję zdjeciową, sama robię zdjęcia, wcześniej aparatem teraz telefonem czasami nagrywam krótkie filmiki jak malutka mówi albo się smieje;)
Pierwszego dnia życia małej, przyszła na sale poporodową pani fotograf i wówczas wziełam portret małej, potem stwierdziłam, ze dużo lepsze są zdjęcia naturalne.
Prawda jest taka ze za takie zdjęcia płaci się jednak sporo kasy a jeśli ktoś ma aparat lub dobry telefon to można mieć super pamiątkę nie płacąc za to dużych pieniędzy.
Zdjęcia z chrzścin robiliśmy sami, żałuję tylko ze nie poszliśmy wcześniej do parku, który jest niedaleko nas i tam nie zrobiliśmy zdjęć, ale i tam mamy sporo.
Zdjęcie z paluszkiem od stópki w buzi? czy takie zdjęcie zdoła zrobić fotograf na sesji?
Ja również sama robię małemu zdjęcia i czasem zrobię jakiś tam retusz w programie graficznym… uważam że sesja jest to za drogi biznes chodź nie powiem podoba mi się . Może właśnie tak jak napisała monika_b na roczek zafunduje małemu taką pamiątkę.
cynamoon, a jaki masz aparat? możesz mi podać konkretnie model, bo właśnie szukam czegoś dobrego? mój stary jest w rozsypce i potrzebuję na gwałtu rety aparatu, który robi dobre zdjęcia i w plenerze i w pomieszczeniach (a właściwie to zwłaszcza w pomieszczeniach)
Syn mial trzy tygodnie jak zrobilismy mu profesjonalna sesje. Koszta 450 zl zdjecia na plycie, wywolane wszystkie zdjecia. Bylam bardzo zadowolona z tej sesjii
Sesja to jest spory wydatek dla rodziców. Do nas przyszła kuzynka, która robiła zdjęcia naszje Amelki ponieważ właśnie nabiera wprawy w robieniu takich zdjęć więc mieliśmy zupełnie za darmo. Jeżeli chodzi o sesje domowe to my również je robimy, w szczególności co miesiąc i dzisiaj właśnie nas ta przyjemność czeka z karteczką, ze Amelka ma już 9 miesięcy. Mamy lustrzankę, ale za bardzo nie ma czasu żeby nauczy się tych wszystkich opcji wiec narazie idzie automat.
Moja siostra kilka dni temu robila seję córeczce i płaciła tylko 30 zł,była promocja:)Bardzo żałowałam że mąż nie dał rady wyjść z pracy i nas tam zawieść,ale dowiedziałam się że u tej pani sesja kosztuje 60 zł więc cena super i na pewno skorzystam:)Myślę by umówić się na sesję Świąteczną,w tej cenie jest dużo zdjęć na płycie bez wywolywania:)
ja pójde na pewno z Kacpim na sesje w dzien pierwszych urodzin
Lubię robic mu zdjęcia , bardzo lubię . Zbieram i bede wywolywac , kupie spory album i bede wspominac
No warto oczywiscie ze warto pomimo czesto kosmicznych cenników
Ja chciałabym co rok robic takie sesje do momentu jego sprzeciwu jesli sie zgodzi to pierwsza sesja skonczy sie w wieku 18 lat ojjj tak
Sesja super pomysł, ja chyba sie wybiorę z mężem i małą i zrobimy sobie pamiątkowe zdjecie z malutką;) takie foto na scianę
Mała ma sporo zdjeć, jednak żadnego naszego razem, zazwyczaj to ja cykam zdjęcia, wiec zdjec ze mną ma niewiele;/