Wizytą po porodzie jest ważna, żeby sprawdzić czy wszytko jest ok, musisz się zmobilizować i w końcu się wybrać
Po porodzie już byłam dawno dawno temu, wszystko było okej ;)
Najlepiej pójść do lekarza na konsultacje dla świętego spokoju ;)
Dobrze ze wszystko jest okej
Ale jak sobie pomyślę to w sumie idzie się przyzwyczaić do tych kopniaczkow dziecka w brzuchu to może faktycznie po porodzie być takim złudzeniem jednak.
tak podczas ciąży to było cudowne normalnie jak się czuło ruch dziecka
Byłam dzisiaj u gin i powiedziałam jej przy okazji o tych odczuciach jakby kopniaczkow.
Mówiła że to najprawdopodobniej Jelita, mogło to być nawet na jakimś tle nerwowym, moga się takie rzeczy dziać, to normalne :)
Takze gdyby któraś z was też takie jakby kopniaczki odczuwała sporadycznie po porodzie, to nie ma się co martwić 😊
U mnie to był niedobór magnezu i skurcze tym spowodowane, polecam suplementacje magnezu ;)
Ania dobrze ze piszesz, bo jak kiedys tez tak miałam ze własnie jakby coś mnie od środka kopało. ale tylko jeden czy dwa dni i mi przeszło.
Tez wlasnie Pół roku po porodzie i mam takie kopniaczki czasami , aż się test bałam zrobić ze już kolejne a ledwo człowiek się ocknął po porodzie . Dobrze ze tu zajrzałam to wiem ze nie ma się czym martwić ;)
Nie miałam czegoś takiego po ciaży, ale ostatnio miałam... poczytałam komentarze dziewczyn i zaczął zastanawiać mnie ten brak magezu ...
Też tak miewałam jakiś czas temu oczucie jakbym dziecko miała w brzuchu ale smao minęło
Z magnezem też coś może być, bo teraz też drgała mi powieka i jakby czasem ten brzuch coś się odzywał, zaczęłam brać magnez to się uspokoiło wszystko
Kiedy drga mi powieka czy drętwieją nogi to zawsze biorę magnez i pomaga ;)
czasami też tak miałam, ale to raczej takie dziwne pulsacje niż ruchy.
Ja czasem po porodzie też miałam takie wrażenie jakby to były ruchy dziecka jeszcze, ale szybko minęły. Także to chyba takie złudzenie jest.
Ja też czułam niby jakieś ruchy po porodzie, jakieś przelewanie, układanie się w brzuchu. Ciężko to określić właśnie
Mówią że te ruchy są spowodowane obkurczaniem się macicy
ja też miałam wrażenie jakby jeszcze dziecko było w brzuszku
mi sie wydaje że to jelita wracaja na swoje miejsce;) a psyhika swoje robi dodatkowo;)