Rozmiary ubranek dla noworodka

O tak , tak samo trzeba zwrocix uwage czy ogolnie material sie ciagnie . Mala dostala w prezencie cudowne spodenki , ale co z tego jak zalozenie graniczy z cudem :see_no_evil:

1 polubienie

Też miałam tak z wieloma ubrankami

1 polubienie

Ooo i jeszcze z bluza :see_no_evil: kupilam malej bluze w tk maxie , bylam taka dumna , ze udalo mi sie upolowac taka perelke , ale nie przemyslalam , ze bedzie tak ciezko sie ja nakladalo przez glowe :see_no_evil::see_no_evil: ja sie umordowalam , mala byla wsciekla i tak moja “perelka” poszla do wora do oddania :see_no_evil:

1 polubienie

Ogólnie przez głowę najlepiej nic nie mieć przy pierwszym dziecku na start :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

W Primarku jak coś rozmiar też wypada mniejszy. Kupiłam córce 3pak pajacyków 56, córka urodziła się 50cm i były idealne na pierwszy miesiac

1 polubienie

Ogolnie mala ma juz 9 miesiecy i nie mielismy nigdy problemow z zakladaniem ubranek przez glowke . Ta bluza po prostu ma wyjatkowo maly otwor i za malo sie ciagnie

Oj tak mój synek znowu jest strasznie taki zbity , i jak na dlugosci pasują ubrania tak w rączkach się nie mieści i muszę zakładać rozmiar wieksze ubranka , ale też zaczyna taki pulchniutki się robić :smile:

1 polubienie

Jeszcze nie polecam bodziakow z Reserved. Syn ma prazkowe body. Wczoraj musialam je powiesic zeby slonko odbarwilo plame po kupie, ktora sie nie doprala i bodziaki caaaale sie wyciagnely :disappointed:
W Sinsey tez nie trafilam na dobre jakosciowo produkty… myslalam ze kupilam super pizamki na zamek bambusowe- material meeega mieciutki. Ale… po kilku praniach na szwach zaczely robic sie malutkie dziurki i szwy boczne przesunely sie na brzuszek. :frowning:

Jezu one były dla mnie zawsze takie Ciasne jakieś

A bedac w temacie ubran. Polecacie jakis chustki lub inne nakrycia głowy dla niemowlaka? :slight_smile:

My mamy chustkę z amumu. Tylko szkoda że nie mają jednolitych, ale mają fajne wzory, zwłaszcza dla dziewczynki.

My mamy chustke z daszkiem z Makaszki. Jest super na gumeczce i mega mieciutki material.
Mamy tez czapke z okapem z mybasic. Bardzo fajna jakosc :slight_smile:

Ja czytałam pozytywne opinie o maylily - z czapek zimowych i wiosennych jestem bardzo zadowolona i przymierzam się do zakupu chusty na gumce tam, ale tam trochę się czeka na dostawę więc zastanawiam się nad jakąś inną firmą bo chcę zamówić jak najszybciej.
Zamówiłam w hm ale rozmiarówka jest bardzo dziwna. Są sporo za duże czapeczki a czuję że ten rozmiar mniejszy będzie sporo za mały

Ja mojemu kupiłam takie dwie czapeczki. Obydwie mają certyfikat oeko-tex i ochronne UV50+ Jedna jest dwustronna a druga zakrywa karczek i uszy i ma daszek

Ja to tak się bałam przy pierwszym że większość pajacyków nakupowałam aby lepiej się ubierało, a potem już nabrałam wprawy i było ok

To tak jak u nas, teraz bez problemu już przez głowę ubieram

Większość kupiłam kopertowych, ale też dostałam przez główkę kilka więc zobaczymy jak się sprawdzą. Znając mnie to będę się stresować przez główkę ubierać :see_no_evil:

Ja też się bałam body przez główkę zakładać na samym początku. W szpitalu zakładaliśmy tylko pajacyki i najlepsze jak dla mnie są na zamek , a szczególnie w nocy. Body tylko kopertowe przez pierwszy tydzień i ciągle odkładałam zakładanie tych przez głowę. Pierwszy raz najgorszy ale jakoś poszło . Córka ma dzisiaj trzy tygodnie równo i już bez problemu wszystko zakładam.

1 polubienie

Ja nie lubiłam wgl tych kopertowych

No właśnie tak słyszałam jak kompletowałam ciuszki do wyprawki, że dużo ludzi ich nie lubi przez to , że do zapinania jest dużo nap . Ale jednak na samym początku wolałam się męczyć z zapinaniem niż przez głowę i u mnie mąż właśnie woli te kopertowe , a przez głowę to zawsze mu dłużej schodzi i jeszcze ubierze na odwrót czasem :rofl: