Romantyczna kolacja

Co polecacie, tzn jakieś przepyszne i nie tak bardzo skomplikowane danie do winka, świec aby miło było

Mój mąż jak miał zamiar się oświadczyć przy kolacji to zrobił schsbowego z ziemniakami i sałatą ;))))))
Teraz jest bardziej zmyślny. Robi jakieś ryże z warzywami, spaghetti albo sałatkę mix sałat z kurczakiem i dodatkami.
Najlepiej niech to będzie coś lekkiego

Owoce morza z grilla elektrycznego

Ja przy takiej okazji zwykle robię jakąś sałatkę i domowe pieczywko czosnkowd z serem lub bagietke nadziewana albo pieczarkami albo mięsem mielomym albo szynka i warzywami. Dobrze sprawdza się też nadziewana cukinia czy papryka. Parę razy też robiłam szaszłyki i do tego pieczywko czosnkowd

Te owoce podsunęły mi pomysł na sushi. Jeśli sama nie robisz to zamów. Pałeczki do tego. romantyzm murowany.

Sajgonki ale z piekarnika, fajne, chrupiące :wink: Gdybyś chciała przepis to daj znać

Ciasto francuskie ze szpinakiem ,albo z szynka ja uwielbiam.Krewetki smażone z ryżem,Danie z ryżu, kurczaka i warzyw!Szerokie rurki wypełnione pysznym farszem. jakaś sałatka

Proponowałabym coś lekkiego i warzywnego. No i koniecznie bez czosnku (czosnek i romantyczna kolacja jakoś mi się nie zgrywają).
Może jakaś dobra sałatka z makaronem? Na przykład ta makaronowa z brokułami:

Ostatnio przygotowałam na obiad jak nie miałam czasu i ochody na nic skomplikowanego. I powiem Ci,że jest bardzo smaczna !

Czosnek i cebula lubią solidarność albo wszyscy albo nikt :wink: