Rehabilitacja metodą Vojty/ NDT Bobath

Oliwcia, to tak samo jak u nas. Córka długo nie byka podatna na infekcje, niestety teraz różne rzeczy jej dolegają i dlatego dość często mamy przerwy w ćwiczeniach. Nasz fizjo zaleca przerwanie ćwiczeń gdy pojawia się podwyższona temperatura, przeziebienie, ogólne złe samopoczucie

Mama Gratki u nas wygladalo to tak samo plus do tego dochodzilo ewentalne szczepienie wtedy tez odwoluja … My mialysmy pamietam raz dosc dluga przerwe bo misia miala zapalenie oskrzeli i niestety po dwoch antybiotykach wyladowalismy w szpitalu z zapaleniem pluc wiec byla dluzsza przerwa … My zawsze po zajeciach z fizjo mielismy jeszcze hydroterapie

oliwcia, my mamy tylko zajęcia, ale martwię się bo mamy drugą pauzę, ale pierwsza była dość długa. U nas po dłuższej nieobecności fizjo stwierdził, że traktuje córkę jakby dopiero przyszła, zaczynają od zera bo też nie ma co porównywać. U nas o szczepieniach nic nie mówili.

Mama Gratki a w domu z Córcia ćwiczysz czy tylko z fizjo ??? Ja kupowałam dla mojej misi wałek do ćwiczeń do domu materac rehabilitacyjny i piłkę tą dużą bardziej używałam tego w domu w formie zabawy ale u nas to też fajnie zdawało egzamin

oliwcia, udało mi się rehabilitować córkę dwoma metodami - neurolog stwierdził, że to tylko z korzyścią jest dla niej wię Bobath raz w tyg z fizjo, Vojta w domu zgodnie z zaleceniami 4 razy w tyg i kontrola u fizjo. Mamy piłkę dużą dmuchaną i u nas też sprawdza się znakomicie