Pulsujący ból głowy

Mi ćwiczenia pomagały bardzo ,ale tylko wykonywane systematycznie :) Dobrze rozluźniają napięte mięśnie.

Ja bardzo rzadko miałam bóle głowy. Teraz w ciąży mam bardzo często i też nie wiem co zrobić.  Normalne wzięłabym jakąś tabletkę i wsio. A teraz to jakaś masakra 

to ja na szczescie bardzo rzadko miewam bóle głowy. w ciązy tez ich nie miałam raczej. Ja jak sie zdenerwuje jakos tak bardzo, ja jest presja duża to wtedy boli mnie błowa. a Tak to raczej nie

Ja jak pracowałam to miałam częściej bóle głowy, wynikało to głównie ze stresu przez co spijały mi się mięśnie no i to,że się siedziało w pomieszczeniu 8h, bez większego ruchu. Wtedy najbardziej pomagały mu ćwiczenia i leżenie na poduszce z kolcami, a od czasu do czasu masaż, żeby te mięśnie rozluźnić. 

Miła Jagoda w ciąży to paracetamol na ból głowy ,ale też nie ma co przesadzać :)

Ja często mam bóle głowy czasami migrenowy, żadna tabletka nie pomaga podejrzewam że to od tarczycy :/ 

Ja mam bóle migrenowy, przy których wymiotuje. W pierwszej ciąży bardzo się nasilily, teraz na szczęście nie mam aż takich mocnych boli i nawet paracetamol daje rade(oczywiście jak już nie daje rady) ;)

Bole migrenowe mialam okropne przed 2 ciąza ale to byl bol gdzie przeszkadzalo wszystko swiatlo dzwiek szept szelest jednym slowem wszystko;/ potem w ciazy to ustalo rany jaki spokoj i brak bolu poprostu Bosko;) ale teraz znowu pojawiaja sie dni kiedy ta glowa zaczyna bolec jak jeszcze w pore wezmie sie lek to bol jest przycmiony ale tez bywa ze i leki nie pomagaja;/ 

Rozmawiałam ostatnio z kolegą fizjoterapeutą - miał potworne bóle migrenowe i spróbował na to akupunktury. Mówi, że pomogło i jest dużo lepiej. Ciężko mi ocenić czy to faktycznie pomaga czy nie, ale jeśli bóle są bardzo męczące to trzeba różnych sposobów, żeby sobie pomóc

Doris może to faktycznie pomogło. Czasami takie nietypowe sposoby jednak działają

Ostatnio spotakałam się z artykułem, że własnie BOTOKS jest dobry na bóle migrenowe, i że w skrajnych przypadkach chcą to wprowadzić formę leczenia.

Hmmm nie słyszałam o tym ale może to jakiś sposób 🤷‍♀️

Ja też nie słyszałam nigdy o takim sposobie ;)

Co do botoksu to nigdy nie słyszałam, ale o akupunkturze to już tak. Ale wydaje mi się, że ból głowy każdy ma inny i chyba warto szukać czegoś co pomoże akurat Tobie samej. Ja ostatnio próbowałam robić sobie uciski na głowę, słabe ale trochę pomagało na ten ból.

Ja również słyszałam o tym, że t toksyna botulinowa może pomóc przy uporczywych migrenach.

Moja koleżanka miała ogromne problemy z migreną. Wiem, że zażywała dużo różnych tabletek na receptę, zmieniała antykoncepcję, ale średnio pomagało i właśnie gdzieś wyszukała info o zabiegu z toksyną botulinową (chyba gdzieś w śniadaniówce o tym mówili), bo ja też to kojarzę. Zabieg trwał coś około 30minut i generalnie od razu czuła ulgę. Ale musi powtarzać co jakiś czas, co kilka miesięcy, bo efekt mija.

Jeżeli to jest tak częste to warto się badać . 

bedę musiała chyba spróbować bo te migreny czasem mnie wykańczają

Często się mówi że po cięciu cesarskim miewa się ból głowy i u mnie się to sprawdziło , bardzo często po CC miałam bóle głowy ale potem mi przeszły. Więc nie wiem jaki miałaś poród a jak jest po naturalnym? Czy też tak , to nie wiem ale być może też tak bywa. Może powinnaś więcej pić , to też ma duże znaczenie ile pijemy wody dziennie .

Ewcia, bóle głowy po CC nie są chyba spowodowane samym CC, a znieczuleniem w kręgosłup, które sie przed nim dostaje. 

Ja akurat po CC nie miałam, ale przy SN miałam znieczulenie w kręgosłup, które nie wyszło i po nim zespół popunkcyjny, tydzien tak mnie głowa bolała, że nie mogłam funkcjonowac, a później długi czas powracał "pulsujący bol glowy"..