Halo halo czy jest tu jeszcze jakaś sierpniowa mamusia?
mam znajoma co ma termin na sierpien, kotakota, w ktorym tygodniu jestes? na kiedy dokladnie termin? smieszne jest, ze mama znajomej twierdzi, ze terminu nie zna kiedy coreczka rodzi akurat…
Jestem w 16 tc, termin na 26 sierpień. To na prawdę dziwne, że niby nie wie. Moja siedzi na necie i potem przekazuje mi różne ciekawostki związane z moim aktualnym stanem
moja młodsza siostra ma termin na sierpień mieszka na stałe w UK więc wygląda to troszkę inaczej niż u nas. Była już na pierwszym usg, 1 kwietnia idzie na drugie i pewnie dowie się jaka jest płeć dzidziusia
pierwszą ciąże poroniła więc teraz mam nadzieję, że wszytko będzie już dobrze
kusia_ss: W takim razie trzymam kciuki za Twoją siostrę, niech nam się uda w spokoju doczekać do porodu
hej. na usg ze mam na 27 a na prenatalnej ze na 22
Lucja-1980 cieszę się, że nie jestem tu sama. Powiedz mi czy czujesz już ruchy dziecka? W którym tygodniu wybierasz się na badania prenatalne drugiego trymestru?
jak narazie nie czuję ruchy.a badanie prenatalne mam 2 kwietnia czyli w 19 tygodniu.
też jeszcze nic nie czuję. moje badanie wypada jakoś w 20 tc 5 d. Ogólnie jak się czujesz? Masz jakieś dolegliwości?
witam. a dolegliwości niemam,jedynie moim problemem jest to ze niewiem co chce zjeśc bo normalnie wszytsko naraz mi się chce
coś nas mało z sierpnia
Będziemy miały cały personel szpitala do dyspozycji o ile zdążą wrócić z urlopów.
Ja tez mam termin na sierpien a dokładnie na 1 sierpien
I będę mieć córeczke
Witaj nie ma wątpliwości co do tego, że będziesz pierwsza. Planujesz rodzić naturalnie czy są jakieś przeciwwskazania? Jak się czujesz?
Planuje rodzic naturalnie… ale co z tego wyjdzie to sie okaze przy porodzie. Czuje sie super Pierwszy trymestr byl troche słaby bo bylam bardzo senna i czaseem dokuczaly mdlosci ale od drugiego trymestru jest wszystko super
A Ty jak sie czujesz?
moja siostra ma termin 19 była na drugim usg i już wie, że będzie córa (Alicja). Dziewczyny czują się dobrze, a siostra ostatnio dzwoniła, ze obudziła się z mokra piżamą bo już jej siara leci
Ja mam termin na 4 sierpień brzusio już bardzo widoczny
śmieję się,że zaczynam się kulać
pozdrawiam wszystkie mamusie!!! nie tylko sierpniowe
kasialis2 też czuję się dobrze, co rano nasłuchuję czy dziecko się obudziło i tak mi czas płynie od wizyty do wizyty Za tydzień idę na prenatalne i wtedy zacznę myśleć poważnie o zakupach dla naszego bąbla.
kusia_ss pozdrów od nas siostrę:) też zauważyłam jakiś płyn na sutkach ale są to śladowe ilości, nawet kropla by się nie uzbierała. Muszę o tym poczytać bo w tym temacie jestem jeszcze zielona.
M.Napierala ile już przytyłaś? Mój jest niewielki ale jednak zauważalny.
No przytyłam dużo prawie 10 kg…ale co tu zrobić??? staram się trzymać dietę,ale mam takie skłonności… nie przejadam się,nie jem za dużo słodkiego,a i tak rosnę
zrzuci się po ciąży :)zawsze się tak pocieszam