Przyszłe mamusie sierpień 2014

Halo halo czy jest tu jeszcze jakaś sierpniowa mamusia?

mam znajoma co ma termin na sierpien, kotakota, w ktorym tygodniu jestes? na kiedy dokladnie termin? smieszne jest, ze mama znajomej twierdzi, ze terminu nie zna kiedy coreczka rodzi :smiley: akurat…

Jestem w 16 tc, termin na 26 sierpień. To na prawdę dziwne, że niby nie wie. Moja siedzi na necie i potem przekazuje mi różne ciekawostki związane z moim aktualnym stanem :slight_smile:

moja młodsza siostra ma termin na sierpień :slight_smile: mieszka na stałe w UK więc wygląda to troszkę inaczej niż u nas. Była już na pierwszym usg, 1 kwietnia idzie na drugie i pewnie dowie się jaka jest płeć dzidziusia :slight_smile: pierwszą ciąże poroniła więc teraz mam nadzieję, że wszytko będzie już dobrze :slight_smile:

kusia_ss: W takim razie trzymam kciuki za Twoją siostrę, niech nam się uda w spokoju doczekać do porodu :slight_smile:

hej. na usg ze mam na 27 a na prenatalnej ze na 22 :slight_smile:

Lucja-1980 cieszę się, że nie jestem tu sama. Powiedz mi czy czujesz już ruchy dziecka? W którym tygodniu wybierasz się na badania prenatalne drugiego trymestru?

jak narazie nie czuję ruchy.a badanie prenatalne mam 2 kwietnia czyli w 19 tygodniu.

też jeszcze nic nie czuję. moje badanie wypada jakoś w 20 tc 5 d. Ogólnie jak się czujesz? Masz jakieś dolegliwości?

witam. a dolegliwości niemam,jedynie moim problemem jest to ze niewiem co chce zjeśc bo normalnie wszytsko naraz mi się chce :slight_smile:

coś nas mało z sierpnia :slight_smile:

Będziemy miały cały personel szpitala do dyspozycji :wink: o ile zdążą wrócić z urlopów.

Ja tez mam termin na sierpien :slight_smile: a dokładnie na 1 sierpien :slight_smile: I będę mieć córeczke :slight_smile:

Witaj :slight_smile: nie ma wątpliwości co do tego, że będziesz pierwsza. Planujesz rodzić naturalnie czy są jakieś przeciwwskazania? Jak się czujesz?

Planuje rodzic naturalnie… ale co z tego wyjdzie to sie okaze przy porodzie. Czuje sie super :slight_smile: Pierwszy trymestr byl troche słaby bo bylam bardzo senna i czaseem dokuczaly mdlosci ale od drugiego trymestru jest wszystko super :slight_smile:
A Ty jak sie czujesz?

moja siostra ma termin 19 :slight_smile: była na drugim usg i już wie, że będzie córa (Alicja). Dziewczyny czują się dobrze, a siostra ostatnio dzwoniła, ze obudziła się z mokra piżamą bo już jej siara leci :slight_smile:

Ja mam termin na 4 sierpień :slight_smile: brzusio już bardzo widoczny :slight_smile: śmieję się,że zaczynam się kulać :slight_smile: pozdrawiam wszystkie mamusie!!! nie tylko sierpniowe :wink:

kasialis2 też czuję się dobrze, co rano nasłuchuję czy dziecko się obudziło i tak mi czas płynie od wizyty do wizyty :slight_smile: Za tydzień idę na prenatalne i wtedy zacznę myśleć poważnie o zakupach dla naszego bąbla.
kusia_ss pozdrów od nas siostrę:) też zauważyłam jakiś płyn na sutkach ale są to śladowe ilości, nawet kropla by się nie uzbierała. Muszę o tym poczytać bo w tym temacie jestem jeszcze zielona.

M.Napierala ile już przytyłaś? Mój jest niewielki ale jednak zauważalny.

No przytyłam dużo :slight_smile: prawie 10 kg…ale co tu zrobić??? staram się trzymać dietę,ale mam takie skłonności… nie przejadam się,nie jem za dużo słodkiego,a i tak rosnę :slight_smile: zrzuci się po ciąży :)zawsze się tak pocieszam :slight_smile: