Przeprowadzka

Torby ikea są genialne !

U mnie w pracy kartony po bananach nogliby ludzie zabierać hehe. Jest jeden gościu czy dwóch co regularnie biorą lub pytają się o większość ilość kartonów bananówek bo zazwyczaj są odłożone do innych celów też.

O tak torby z Ikea tez super 

Z marketów budowlanych ,pracownicy rozkładają towary i często są duże  kartony w sam raz na przeprowadzkę;) 

Oo bardzo  fajne są z Obi  z poduktów Lux ,   ,mają przykrywki i są mega trwałe  wiem bo sama brałam je do przeprowadzek  ;)

O obi i budowlanych marketach nie pomyślałam ;) nawet nie myślałam że mają kartony myślałam że im na paletach wszytsko przychodzi;)

W każdym sklepie mają kartony jak się ładnie poprosi to zazwyczaj dają;)

o Kartony można zawsze zapytać w jakimś sklepie jesli znasz pracowników, jeśli nie można je też kupić jednak jest to bardziej kosztowne lub poszukaj czegoś w action 

Nie wiem czy jest sens inwestować w nowe kartony jeżeli są potrzebne tylko do przeprowadzki. Lepiej tak jak dziewczyny podpowiadają udać się do sklepu. Budowlany to rzeczywiście najlepszy wybór. Ja w pierwszej kolejności pomyślałam o typowym supermarkecie, ale tak oprócz kartonów po bananach nie ma takich większych i solidniejszych kartonów, więc do przeprowadzki średnio by się sprawdziły. 

Podjechać do budowlanego, tam jest tego dużo. Bez sensu wydawać pieniądze na kartony.

Tylko  właśnie trzeba też trafić  , oni nie magazynują pustych kartonów,  pracownik po rozpakowaniu towaru od razu wywozi je do prasy .

U mnie w mieście często wystawiają je na zewnątrz, z tyłu, przy drzwiach. Właśnie kiedyś pytałam to Pan mówił, że jak najbardziej można brać, bo później je wywożą "do utylizacji".

Wydaje mi się, że można się dogadać żeby ktoś nam odłożył parę kartonów po które będzie można się udać następnego dnia. Nie powinno to stanowić problemu.

Oo to  chyba faktycznie trzeba się z kimś dogadać, bo nie zawsze sklep dysponuje wolnym miejscem na przetrzymywanie pustych kartonów dla klienta ;) 

Zależy zapewne od sklepu ;) ale myślę że jak zapyta się obsługę kiedy najlepiej się zgłosić po kartony to udziela najlepszej odpowiedzi;) czasami sklepy są towarowane na nocnych zmianach to tych kartonów mogą mieć i rano dużo;) 

A to na pewno,tylko właśnie trzeba pytać:)