Przepisy na sałatki, ciasta - urodziny synka

Magiczny, dużo zdrówka i radości dla synka. Niech zdrowo rośnie na pociechę mamy i taty!

Ja wczoraj przeglądałam albumy i patrząc na zdjęcia mojej 17-latki (po porodzie) nie mogłam się nadziwić, jak ten czas szybko zleciał. Mam wrażenie, że urodziłam Ją niedawno, a tu za chwilę będzie dorosła.

Dziękujemy! :slight_smile:

Magicznypazur dużo zdrówka dla synka :slight_smile: Pozdrawiamy go z moimi urwiskami :slight_smile:

Mam świetny przepis na ciasteczka , w miarę zdrowe u nas nawet 5 letnia córka lubi :slight_smile:

• 2 jaja
    -pół szkl płatek górskich
  • orzechy, bakalie, rodzynki, suszone owoce ilość wedle uznania
  • łyżka miodu
  • pół szkl płatek kukurydzianych
  • łyżka sezamu

Jaja ubić na sztywno i dodać wszystkie składniki, wymieszać. Wykładać dużą łyżką na blachę formując ciasteczka. Piec około 25 minut :slight_smile:

Odświeżam wątek ale mam trochę inne pytanie:-P otóż też niebawem będziemy świętować drugie urodziny synka . Ponieważ synek lubi bajkę tomek i przyjaciele wymyśliłam że motyw przewodni to pociąg a tort będzie oczywiście z Tomkiem. Pytanie do Was może macie jakieś pomysły na dobre jedzenie w aranżacje pociągu/lokomotywy? Może znacie jakieś stronki gdzie jest coś takiego? Chętnie też dowiem się pomysłów na dekoracje w temacie kolejowym. Chciałabym żeby jak najwięcej rzeczy było związane z motywem. Żeby wam lepiej pokazać o co chodzi wklejam zdjęcie które dała mi koleżanka i czekam na więcej pomysłów.:smiley:

1

Bardzo fajny pomysł z tymi paprykowymi wagonikami :slight_smile: Super.

Ale trochę drogi :wink: pokaże mężowi pewnie zrobi, na drugi dzień można skroić i wrzucić do lecza :wink:

Pierniczki to chyba taki przepis bardziej na święta :)