ale ja Wam powiem, że u nas dopiero spanie w nocy się udało jak to mleko zostało odstawione. POdejrzewam, że dziecko się budzi już z przyzwyczajenia
Bardzo możliwe ze tak jest, ale jak odzwyczaić takie dziecko od tego mleka w nocy?
U nas niebawem 3 miesiąc mija i są pobudki regularnie co 2 godziny na mleczko. Chciałabym, żeby trochę rzadziej chociaż były.
Ja znowu spróbuję zmniejszać codziennie w nocy ilość mleka. Może uda się odzwyczaić syna. Raz w nocy to minimum kiedy syn wstaje do mleka.. zazwyczaj 2 razy lub więcej
Mój je tylko raz nad ranem zazwyczaj ok4. Ale budzi się kilka razy w nocy. Dzisiaj zjadł tylko 140 a zawsze było 180
Mama Wojtusia i tak się właśnie zastanawiam czy poprostu nie dawać mu tego mleka coraz mniejsze porcje. Dzisiaj chyba zrobię 180 a spróbuję mu dac 130-140 zobaczymy co będzie w razie placzu strasznego dam mu resztę. Może małymi zmniejszeniami porcji odstawi się od nocnego jedzenia
Mama wojtusia ja po prostu przestałam je dawać bo zawsze na noc mialam przy sobie na stoliku nocnym i mały je chciał. Teraz mówiłam, ze mleka nie ma i już , szukał go i wołał , że chce . No jakoś parę dni było histerycznie i w końcu przestał się o nie dopytywać
Ja z dnia na dzień zabrałam , powiedziałam ze nie ma już mleczka bo duze chlopczyki już mleka nie pija i jakos przeszło mu 😅
i taka metoda najczęściej się sprawdza :)jak dziecko ogarnięte to jakoś sie uda dogadać
Z wieloma sprawami tak się udaje. Trzeba być tylko twardym i cierpliwym i po kilku dniach histerii dziecko się przestawia.