Dziś królują u Nas racuchy; ))
SamantKa może byś tak mnie poczęstowała
Zapraszam Basiu; ))
Ja bym zjadła sobie taką tartę jak robi Kasia ale piekarnik, który mamy ma ponad 15 lat a po lokatorach wygląda na dodatkowe 15 i z pieczenia nici…: (( A tak kocham piec ciasta!
Lipka poczęstujesz mnie pierogami? Ja niestety nie wiem jak się robi farsz do tych z mięsem i obawiam się spróbować zrobić…
U nas kartacze można kupić w sklepie, ja je podaję z podsmażoną cebulką i barszczykiem czerwonym do przepicia.
A dzisiaj nie mogąc znaleźć w moich podręcznych sklepach “Pomysłu na zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym” postanowiłam zrobić karminadle. Tak standardowo, z ziemniaczkami i kiszonym ogórkiem. Rodzice mieli tak dużo załatwiania dzisiaj, że też wpadli na obiad, więc niestety na jutro nic nie zostało.
u nas dzisiaj barszczyk na wędzonce i potem namówię mamę żeby się pobawić z pierogami bo to ostatni moment podobno żebym mogła jeść kapustę i grzyby
U mnie dziś była grochówka.A jutro chyba piersi z kurczaka w gyrosie i musztardzie.
Olga takie przekąski za mną chodzą.Robiłam takie na Julki roczek tylko zrobiłam kształt jeża,
robie takie na sylwestra już któryś rok.A ostatnio zjadłam chyba wszystkie szwagrowi na jego imieninach:)
pycha
No ja dzisiaj zaprotestowałam - była pizza hawajska z tutejszej knajpki; )))
polishgirlolga uwielbiam takie parówki i pierś - gdy mieszkałam z rodzicami, czy też ich odwiedzałam robiłam takie cuda na kolację; )) Ja tylko jeszcze do takiego zaplatańca dodawałam (do środka) podduszony szpinak na masełku z czosnkiem; )
No ja chętnie bym podzieliła się pierogami, ale droga pocztowa długo by szły.
Dzis u nas schab w sosie z ziemniaczkami, a moze placki zrobię… Jeszcze zobaczymy. Mam ostatnio ochotę na rybke wiec muszę wybrać się na zakupy:-D
A my standardowo rosołek, tylko dzisiaj chyba z grysikiem zrobię, bo jakoś makaron mi się przejadł Jutro pomidorowa na tym rosole, więc na wtorek też jeszcze będzie i dopiero w środę znów będę myślała co na obiad. A na drugie danie zrobię dziś nogę z rosołu, jutro pierś w papirusie
Silje dobrze kombinujesz z tym obiadem w niedziele nagotujesz i masz prawie na pół tygodnia spokój
my dziś byliśmy u teściowej na obiedzie dostaliśmy też kotleciki na wynos, to jutro mam wolne tylko coś dla małej muszę ugotować;)
a lubicie rosołek z lanym jajkiem/ciastem?
to mój ulubiony dodatek do rosołu, jest lekki i delikatny i kojarzy mi się z dzieciństwem
lane jajko to po prostu jajko wymieszane z łyżką mąki i tą gęstą masę wlewa się wprost do rondelka z zupą, energicznie mieszając by powstały… farfocle takie
mamabasia bo ja gotować nie lubię, więc kombinuję tak, żeby robić to jak najrzadziej
Basia1984 u nas sie na to mówi lane kluseczki, jajko z mąką bezpośrednio na rosół lejemy Fajnie zapycha i szybkie do zrobienia
Tylko u nas wlewa się powoli z łyżki i nie trzeba mieszać, wtedy same się robią kluseczki takie malutkie, a znów babcia mojego męża to przez lejek leje.
Basia i ja w dzieciństwie jadłam często u nas sie mowi lane kluski właśnie dziś mama mi mówiła bym Filipowi gotowała bo dla dzici to zdrowo
Dziś u nas zawitała brokułowa na rosołku do tego gulasz z ziemniaczkami i surówką z jabłka marchewki i pora:)
brzuszki nasze pełne ale troszkę roboty było u nas codziennie coś innego jutro zamierzam zaserwować łososia z makaronem i pomidorową
robię często Julce takie lane kluseczki (u nas lane ciast) na rosołku,bardzo lubi
U mnie ostatnio królowała ogórkowa, bo miała chęć na ogórki kiszone i jadłam je do wszystkiego. Teraz marzy mi się pomidorowa Na obiad mam schab pieczony i żeberka w miodzie i musztardzie. Ta pierwsza część jest dla mnie, druga - dla męża.
Dziś robię:Roladki z piersi kurczaka z nadzieniem marchewkowo cebulowym są pyszne i szybko się to robi.Zrobię na dwa dni by jutro mieć spokój do tego ziemniaczki i sałatka z ogórków zielonych.
Proud Mommy chce ci się dwa obiady robić?? Ja zaraz jadę do Biedronki to jakieś kluchy z mięsem dla męża kupię A zupa - standardowo jak to w poniedziałek pomidorowa na wczorajszym rosole
Mamusia proszę daj przepis!
U nas dziś wczorajsza kalafiorowa i pierogi od mamy grochem i ruskie
dzisiaj pomidorowa rządzi ,w menu również u mnie