Przedszkole zebrania

Mamy przedszkolaków , możecie mi podpowiedzieć mniej więcej oczywiście kiedy jest takie pierwsze spotkanie dla rodziców żeby dowiedzieć się co przygotować itd . Pojęcia nie mam a nie chcę jak jakaś nawiedzona wydzwaniać do przedszkola ;p

Co prawda pare lat temu juz ale my mielismy regulamin i instrukcje na stronie przedszkola. Samo zebranie bylo dopiero w pierwszym tygodniu września, tez myslalam, ze bedzie cos przed rozpoczeciem, zeby sie zapoznac, obejrzec, poznac.

1 polubienie

Tego co wiem wyprawka jest publikowana na stronie przedszkola

Zazwyczaj takie pierwsze spotkanie dla rodziców jest pod koniec sierpnia albo na początku września, zanim dzieci zaczną przedszkole. Przedszkola często wywieszają wtedy informacje o wyprawce na drzwiach albo wrzucają coś na swoją stronę albo Facebooka. Jak coś, to warto zerknąć pod koniec wakacji, bo wtedy zazwyczaj wszystko się pojawia :blush:

U nas w przedszkolj zebranie jest xawsze w pierwszych 2/3 tygodniach wrzesnia. Za to teraz zapisuje mojego malucha do zlobka injuz jest informacja ze bedzie w sierpniu przed rozpoczeciem roku szkolenego i wowczas bedzie podpisanie umów ze zlobkoem i wsztstkich papierow rozmowy jakie mamg oczekiwania itp. A potem 2 tygodnie adaptacji

Spokojnie, na pewno dostaniecie informacje :wink:

My w 3 tyg sierpnia mielismy adaptacje, wczesniej rozmowa z dyrekcja, pokazywanie sal itp.
Tydzien adaptacji gdzie rodzice byli z dziecmi 3godzinki, poznawalismy siebie oraz nauczycieli.
Zebranie bylo w 2 tygodniu wrzesnia. Wtedy dowiedzielismy sie np koszt zajec dodatkowych. Reszta byla w internecie rozpisana

U nas w przedszkolu w sierpniu był dzień otwarty i można było przyjść z dzieckiem i wszystko zobaczyć, natomiast typowe zebranie było zaraz na początku września. Aczkolwiek na stronie przedszkola już wcześniej była informacja odnośnie całej wyprawki.

U nas tez jakos na wakacje bylo pierwsze spotkanie i zebranie z pania :wink:

U nas pierwsze zebranie było chyba we wrześniu. Szczerze to też nigdy nie lubiłam wydzwaniać i pytać ale ostatecznie czasem lepiej zadzwonić i się wszystkiego dowiedzieć niż się głowić co i jak :smiling_face:

Takie informacje powinny być na stronie przedszkola. Zazwyczaj zebranie jest zorganizowane na początku września. Ewentualnie może być wcześniej jakoś w sierpniu, jeżeli to pierwsza styczność dziecka z przedszkolem i będzie wcześniejsza adaptacja. Zazwyczaj umowę z przedszkolem podpisuje się szybciej, może warto wtedy dopytać kiedy będzie pierwsze zebranie.

U nas jest tak ze dziecko jal zacznie przedszkole czy zlobek to po kilku dniach dostaje karteczke z lista co trzeba przyniesc i ma sie na to czas np 2 tyg. W kazdych przedszkolach jest inaczej wiec trudno doradzic. Moze ktos ze znajomych ma dziecko w tym samym przedszkolu i by doradzil?

A zebranie to wyglada to tak ze dziecko sie zapisuje potem jest lista przyjetych i w trakcie juz chodzenia do przedszkola jest zebranie. Zazwyczaj jest to w ciagu miesiaca