Prezenty Świąteczne/Mikołajki

Hej ;) Wielkimi krokami zmierzają Święta :)

Chciałabym zapytać Mam dziewczynek 2+ co wybierają pod choinkę dla swoich księżniczek.. mam totalna pustkę..

A moze któraś z Mam ma takiego króliczka i coś o Nim opowie? ;)

EPEE TUSIA KRÓLIK INTERAKTYWNY 03584 11233384481 - Allegro.pl

Inne propozycje mile widziane ♥

Na dwa latka moja córka dostała dużo puzzli, gier, książek i zawsze lalki są dobrym trafem . Wózek do lalek miała wcześniej,ale myślę,że to też fajny podarunek 

U nas córka rok i 9 miesięcy i dostanie lalkę która będzie mogła przewijać i karmić 

Lalkę mamy- BabyBorn, innych lalek córa nie lubi, wózek też mamy, a puzzle i książki mamy sporo (jeszcze po bracie).

Myśłałam też o tym:

_ MAŁY DOKTOR _ ZESTAW LEKARSKI LEKARZ NA BATERIE 9506977021 - Allegro.pl

a co do puzzli:

EDUKACYJNA DUŻA WIELOFUNKCYJNA TABLICA MAGNETYCZNA 11381908633 - Allegro.pl

Jakieś układanki puzzle tego typu rzeczy to naprawdę super fajna opcja na prezent ale różnie bywa bo to wszystko zależy od dziecka jedno dziecko lubi tego typu rzeczy Jakieś książeczki bajeczki takie sprawy Natomiast są dzieci które zdecydowanie bardziej wolą zabawki natomiast tych czasach jest tyle fajnych edukacyjnych  zabawek dla dzieci które są w stanie maleństwo czegoś nauczyć że na pewno coś fajnego można znaleźć dla dziecka w każdym wieku

Myszka  do doktora to polecam jeszcze dokupić pieczątkę super sprawa ;) 

Można zamówić na allegro z dowolną  grafiką;) 

Moja na 2 latka dostala taka mała kuchnie z dźwiękami i para. Teraz ma 3 i nadal się nią bawi choć jest dla niej za mała i planujemy kupić duża drewniana. Dostała tez toaletkę ale z tym akurat nie było szału pomimo ze lubi sie malować i przebierać…. 

Dodatkowo z zeszłego roku jest jeszcze lalka co robi siku na nocnik o trzeba ja karmić Jednak najbardziej trafiona była kuchnia 

Po za tym wydaje mi się ze każde dziecko jest inne, inaczej się rozwija i inne ma potrzeby, a jako matka napewno zauważysz co by najbardziej jej przypadło do gustu i z czego będzie najbardziej zadowolona. Jedno w tym wieku woli puzzle i inne układanki a drugie lalki albo ksiazeczki. W sklepach już teraz jest taki wybór ze naprawdę dla każdego coś się znajdzie. 

Widzę , że macie już doświadczenie w prezentach, bo macie starsze trochę dzieci. U mnie pierwszy prezent i trudno powiedzieć jeszcze co to będzie, by małej się przydało, ale czy zrozumie, że to prezent..

DwarazyH raczej nie zrozumie ze to prezent, ale za to będzie się cieszyć a jeszcze jak dostanie w papierze do rozpakowaniu to już w ogóle. A w tych czasach kiedy dziecko tak naprawdę dostaje wszystko kiedy chce ciężko jest mu rozróżnić prezenty.

Myszka może taki sklep drewniany? Moja siostrzenica była zachwycona i dalej się tym bawi...

Nie mogę edytować komentarza, więc z góry przepraszam, za podwójny, 

dwarazyH moja jest jeszcze mniejsza tym bardziej nie mam pomysłu :(

Kupowałam dla dziewczynki na święta (miała wtedy lekko ponad 2 lata) dużą drewnianą kuchnię z akcesoriami. Jest bardzo duży wybór i myślę, że taki prezent się na pewno spodoba. 

A co kupić chłopczykowi 5 lat (chrześniak) 

Mama Zosi może puzzle lub inne jakieś gry o ile lubi i wiesz co już ma lub nie ma. Tor z samochodzikami albo coś w tym stylu teraz w pepco fajny wybór, przy najmniej u nas. Święta się zbliżają wiec w sklepach co raz większe bum na zabawki 

Kuchnie drewniane są fajne w Lidlu sa fajne i ciekawe zawsze można się zgadać z rodziną ktos dokupi owoce warzywa garnki i fajny pakiet powstanie ;)

Aniska ja właśnie z lidla ten market kupowałam:D

MamaZosi u mnie w rodzinie były same dziewczynki, a chłopczyki się urodziły niedawno więc nie wiem co 5letniemu by się podobało??? Może jakiś sterowany zdalnie samochód?

No fajny prezent taka kuchnia mi też się mega podoba.. Ale widziałam też dla chłopców taki warsztat 🔧 a dla dziewczynek taki mega duży domek dla lalee