Prezent dla 10 latki

Tak jak dziewczyny piszą - 10 latka może mieć różne zainteresowania, zależy też ile chcesz przeznaczyć na taki prezent. Może podpytaj siostry czy jej córka marzy o czymś lub na coś zbiera. Mój syn np. ostatnio stwierdził że chciałby sobie kupić komputer i każde pieniądze które dostaje odkłada na swój cel. Teoretycznie nie jestem za dawaniem pieniędzy, ale w tym przypadku uległam i jak syn zapytał czy w tym roku mógłby dostać w ramach prezentu urodzinowego pieniądze nie zabawkę to się zgodziłam bo wiem, że zabawka poszła by w kąt i nie cieszyła tak bardzo.

Dzieci od noich siost nigdy nie byky wymagające. Zawsze jak sie kupilo jakis ciuxh czy zabawke to zawsze się cieszyly ale postrobie partnera to cięzko dogodzić.. Ze tak powiem brzydko "pełne dupki" juz mają i dlatwgo tak.. Wiec ciezko doradzic prezent tak naprawde 

Mi się wydaje, że takie starsze dziecko już ma swój gust i trudniej trafic

To dużo zależy od dziecka 

Lepiej Żeby sobie sama cos wybrała

Dokladnie. Wlbo jakos delikatnie podpytać po prostu co by tskie dziecko chcialo dostac 

Zapewne ma swój ulubiony zespół, bajkę czy coś w tym stylu czymś się mega fascynuje także może iść w tym kierunku 

czasami dzieci dużo mówią o prezentach i o swoich zachciankach 

No to chociaz wiadomo wtedy co im kupić 

Jak patrzę na moja 9-latkę, to albo zapytać rodziców wprost, co konkretnie dziewczynka by chciała, co lubi, albo faktycznie bon zakupowy- czy to do Empiku, czy Decathlona...

ja to ostatnio miałam problem co kupić dla 6-latki i już stwierdziłam,ze zapytam mamy co lubi by trafic

Ja mam 9 latkę i różne rzeczy lubi i często jej się upodobania zmieniają :) Bardzo się cieszyła z zestawu gdzie są lakiery do paznokci ,pomadka i jakieś pędzelki typowo dla dziewczynki. A tak potem co modne w szkole.

Moja córka też by się ucieszyła z bonu ,ale z empiku lub smyka ,bo w decathlonie to chyba tylko ubrania, buty lub sprzęty sportowe :) To potem zależy co dziecko lubi :) 

Może warto podpytać co by chciała dostać 10 latka to już sama potrafi określić co chce dostać , co lubi itp :) 

Tak 10 latka o już często lubi sobie nawet coś sama do ubrania wybrać. Zabawki to raczej w tym wieku już odpadają 

No u nas zawsze mówi co by chciała :) Ubrania też sama sobie wybiera czy nawet buty :) 

Najlepiej spytać się co chciałaby dostać;)

Moja córka 10 latka bardzo lubi książki więc się cieszę że takie prezent dostaje. Tych zabawek już mamy stosy

Ja jakoś od 10 roku życia kupowałam chrześniakowi jakiś drobiazg zgodny z jego aktualnymi zainteresowaniami + kartę podarunkową do różnych sklepów - Smyka, Decathlona czy jakiegoś odzieżowego. I zawsze był zadowolony, bo mógł wybrać to, co mu się podobało albo czego aktualnie potrzebował. 

Uważam ze super prezent , 10 lat to taki wiek ze tak naprawdę ciężko coś kupic

u nas na 10 latto jeszcze jakies ksiazki gry planszowe były a teraz już jest troche starsza to bardziej coś do elektroniki jakies słuchawki etui do telefonu, ksiazki też ale już nie sa takim priorytetem jak wczesniej;)