Nie wiem jak z tym zgryzem, ale mój synek na poduszce spał tylko wtedy, gdy był ze mną w łóżku na karmieniu. Przez pierwsze dwa lata życia poduszki nie miał, potem mu cieniutką daliśmy, gdy zaczął spać pod kołderką. I wygląda, że zgryz ma prawidłowy. Gdy synek spał w śpiworku poduszka nie miała sensu, bo i tak się wiercił w nocy tak, że na niej nie spał. Tak samo nie widziałam potrzeby poduszki kliny, gdy był malutki i ulewał, to włożyłam ręcznik pod materacyk i lekki spadek był. Ale jak tylko więcej już się synek wiercił w łóżku, to nie miało to racji bytu.
Przy drugim dziecku (wygląda, że jednak córka
), to też na początek będzie rożek → śpiworek i potem dopiero kołderka. Chyba, że dziecko nie będzie akceptować śpiworka. Kołderkę dostaliśmy używaną, a poduszkę dokupiliśmy. Poszewki kupowałam na allegro, ale jakościowo nie byłam zadowolona, teraz bym szukała dalej. Ale te 2 komplety na razie w zupełności nam wystarczają. Nie mieliśmy nigdy ochraniaczy na łóżko. Mąż był przeciwny, a też czytałam, że dla młodszego dziecka to średni pomysł, bo nie ma dobrej cyrkulacji powietrza koło dziecka w łóżeczku,
Nawet nie wiedziałam że brak poduszki może mieć wpływ na zgryz, pierwszy raz o tym słyszę. Młodszy śpi na bardzo płaskiej poduszce. Ochraniacze na łóżko mam z tego względu że starszy synek jak miał roczek włożył nóżkę miedzy szczebelki co spowodowało zwichnięcie nóżki i synek nie mógł chodzić.
Ja również pierwsze słyszę, że brak poduszki ma cokolwiek wspólnego ze zgryzem. Nie spotkałam się z taką opinią.
Dla mojego Synka kupiłam zestaw kołderka i poduszka i wybrałam taką płaską ale jak będzie spał w śpiworku to nie będę go faktycznie na niej kładła.
Jeden komplet pościeli kupiłam na allegro i jakość wydaje się być dobra a drugą zamówiliśmy z ochraniaczem. Ale ochraniacz będziemy zakładać kiedy Synek będzie już się kręcił i wiercił w łóżeczku wcześniej nie.
Co do poduszki klin to ja nie kupuje i gdyby Mały ulewał zrobie tak jak napisała Gudrun w razie ulewania podłoże pod materacyk zwinięty ręcznik położne tak właśnie radziły na szkole rodzenia ![]()
Gudrun gratuluje córeczki. Będzie parka. :))
Pościel zamierzam kupić na Allegro z ochraniaczem i baldachimem.
A poduszkę bardzo cienką mam i kołdrę po starszej córce,więc już nie muszę kupować.
Żeby dziecko miało główkę wyżej to ktoś mi zaproponował podnieś przód łóżeczka.
Patrzyłam na tą pościel Angel
A dokładnie mój mąż ją wynalazł ale kupiłam biała w gwiazdki bez baldachimu od jednego sprzedawcy z kołdrą i poduszką.
Kasiu u kogo w końcu kupiłaś pościel?
ta w niebieskie gwiazdki będzie śliczna:) uwielbiam taki minimalizm bez zbędnych kolorów czy miśków, aniołków itd.![]()
Aga pościel mam juz w domu jakościowo wydaje się być dobra. Zobaczę po pierwszym praniu.
Ja tez lubię taki minimalizm. I nie chciałam żeby pościel miała za dużo elementów kolorowych. Chciałam jedna taka wyciszającą Malucha.
Jeśli chodzi o pościel dla dziecka, to zerknij na stronę sklepu www.fro-tex.pl
może akurat coś Ci wpadnie w oko, powodzenia w zakupach! ![]()
Na stronie sklepu https://arus.pl/ można znaleźć ciekawe pościele niemowlęce i artykuły dziecięce.
Ja mama taką pościel do łóżeczka, czeka na moją córkę ![]()
Jest piękna, mega dobrej jakości i kupiona w hurtowni Smykuś w Bydgoszczy.
Mam też kilka innych kompletów pościeli, trochę gorszych na zmianę ![]()
Chcę jeszcze kocyk i podusie minky do przystawki ![]()

Do autorki - niestety, nie posiadam wiedzy na temat tej firmy. Nie oznacza to jednak tego, że nie mogę pomóc. Mówiąc wprost - zachęcam do zapoznania się z https://www.gluck.pl/Można powiedzieć, że nie widzę żadnych minusów, jeżeli chodzi o ten sklep.
Dzisiaj jeżeli chodzi o tego rodzaju produkty, ich wybór na naszym rynku jest naprawdę duży. Przy czym jednak sama znalazłam bardzo fajne propozycje na https://www.trilli.pl . Mamy tutaj do wyboru wiele bardzo ładnie wykonanych produktów, z materiałów przyjaznych dla skóry dziecka i muszę przyznać, że sama chcąc wybrać coś dla swojej bratanicy, mam spory problem, na jaką opcję postawić:).
Halina ja też bardzo lubię minku, sama uszyłam sobie kilka kocyków. Teraz chciałabym jeszcze pokrowce na poduchy na kanapie
Ja nie mam zamiłowania do szycia .Jedynie kupiłam na metry materiał mama mi zszyła i powstała narzuta/kocyk i jeszcze zostało to mam 2 poduszki.Więc takie poduszki są fajne i milusie ,podobają mi się jeszcze te słodkie maskotko poduszki,pożeracz piżamek taka duża maskotka z dużą buzią i tam chowa się piżamkę.
Może są na LOVI mamy które szyją takie maskotki z materiału minky.
Polecam firmę,“mamo tato” ja tan kupiłam kocyki, i miękki przewijak ale przewijaku nie polecam, produkt po jednym praniu tragedia.
Pościel kupiłam dwa komplety ale u innego sprzedawcy z ochraniaczem i kompletem poduszek.
Poduszkę klin tez mam ale nie ze względu na ulewanie tylko oddychanie.
Kocyki minky super sprawa ![]()
Ale ostatnio kupiłam tez w biedronce w promo fajne kocyki niemowlęce mały bardzo je lubi
Ja nie przepadam za mikey. Chyba mam przesyt po pierwszej ciązy ![]()
Tera kupiłam pościel z samiboo i sleepee.
Ja kupiłam pościel w Lidlu z Bio bawełny i jakościowo naprawdę super ![]()
ja też bardzo lubię pościele z lidla i jeszcze się na nich nie zawiodłam - mam 5 kompletów na swoje łózko
3 dla starszej i 2 dla małej na łóżeczko ;)) bardzo fajne, piorą się dobrze i się nic z nimi nie dzieje
Ja właśnie przed chwilą prasowałam pościel dla Maluszka ![]()