Poród z gwizdkiem

jestem ciekawa.... 

Oo pierwsze słyszę, ale myślę  ze to fajne rozwiązanie bo co prawda ciężko skupić się na oddechu podczas porodu, a ot może byc bardzo pomocne 

Ogólnie dobry pomysł ,ale za mną 3 porody i o tym nie słyszałam :) Ale z własnego doświadczenia wiem ,że skupianie się na oddychaniu i jego prawidłowa technika bardzo pomagają w bólu porodowym. To była jedyna metoda mojego znieczulenia i naprawdę mi pomogła :) Po prostu skupiłam się na oddychaniu i było mi lżej. 

Ja wlasnie przy porodzie nie mogłam za bardzo na niczym się skupic;) 

Wróblica u nas akurat z tego co wiem, to gwizdki mają być rozdawane już na szkole rodzenia, podejrzewam, że do porodu też nie będzie z tym problemu. Musiałabym dokładniej przeczytać na stronie szpitala, zrobię to przy okazji pakowania torby :) 

Jeśli są przedmioty które mogą ułatwić poród to jestem absolutnie za tym.  DDominika jeśli na szkole rodzenia będą rozdawane to świetna rzecz! U nas wspominały o gwizdkach że są dostępne w internecie;)

Tez starałam się skupiać na oddechu, ale ból był tak mocny, że nie było to łatwe. Nie byłam też pewna czy robię to dobrze. A taki gwizdek może być w tym pomocny.

Dużo czytałam i pytałam też położną o ten gwizdek. Podobno pomaga szczególnie tym kobietom które nie potrafią prawidłowo oddychać albo w stresie mają z tym problem.

O ciekawe