Halo, a jest tu ktoś kto rodził w soczewkach, bo np. nie zdążył ściągnąć?
Zastanawiam się czy nie zapomnę okularów, a bez nich nie widzę wyraźnie (mam -1. 75 na obu). Nie spakuję ich wcześniej, bo używam wieczorami jak już zdejmuję soczewki i coś oglądamy. Jedyne co to się zastanawiam nad kupnem jednorazowych, żeby nie pakować do szpitala płynów i pojemników, tylko żeby zdjąć i od razu wyrzucić, a później założyć nowe. Zakładam i ściągam w ułamek sekundy nawet bez lustra więc to nie problem.
Mamamajki rodziłam przez CC w soczewkach. Były ankiety przed porodem ,gdzie pytali o soczewki. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą z poczuciem odpowiedzialności ze jeśli każą mi zdjąć to będę mieć okulary. Dopytalam położnej, powiedziała że jest ok, nie zdejmuje jeśli chce być to mogę być w soczewkach
Ciekawy temat nie wiem jak jest ale przy porodzie córki miałam takie wylewy do oczu że wyglądałam jak zombie z czerwonymi oczami oczywiście wszystko po czasie zniknęło ale jednak wyglądało strasznie bo wysiłek też jest ogromny
Anetka dzięki za odpowiedź. Założę jednodniowe ma tę okazję jaką jest poród. W razie czego je zdejmę i wyrzucę. Nie będzie mi szkoda tak jak miesięcznych
Także miałam dylemat przed porodem. Gdzieś na tik tok jedna z influ szykowała torbę do porodu. I w niej były soczewki jednodniowe. Zabrałam ze sobą trzy sztuki soczewek. A i tak zuzylam jedna na porod. Po porodzie więcej spałam tak więc soczewki byłyby już drażniące
Tak jest i po użyciu śmiało wyrzucić . Na co dzień preferuję miesięczne . Ale w takich wypadkach jak wyjscie na basen , do sauny czy poród ;) na pewno dzienne aby bezproblemowo wyrzucić
Też się zastanawiałam nad tym. Nawet pytałam się koleżanki, która nosi soczewki czy w nich rodziła, ale ona akurat dostała skurczy w nocy, więc pojechała do szpitala w okularach. Ja noszę na co dzień okulary, ale zastanawiałam się czy poród i pobyt w szpitalu nie byłby wygodniejszy gdybym miała soczewki. Trafiłam jednak do szpitala dość niespodziewanie prosto z wizyty lekarskiej, więc już nie miałam okazji dopakować soczewek i po prostu byłam w okularach.
Danutka paznokcie nie przeszkadzają w każdym szpitalu. Dziewczyna z którą leżałam na sali miała ciemny brąz, hybrydkę a pani położna zachwycała się kolorem �
Przy SN 9 lat temu kazali mi wyjąć soczewki, wtedy jeszcze nie miałam takiej dużej wady więc nie przeszkadzało mi to. Teraz miałam CC i również anestezjolog nie pozwolił mieć soczewek. okularów róznież nie mogłam mieć na sali operacyjnej, a że już mam dużą wadę to było to dla mnie strasznie niekomfortowe:(..
Tu podobno chodzi o zwiększone ciśnienie podczas parcia, atedy nie produkuje się tyle łez, oczy wysychają i soczewki uwierają. A dlaczego przy CC to nie wiem. Mówili tylko, ze jak znieczulenie w kręgosłup nie zadziała to będą mnie usypiać i wtedy nie wolno mieć ciała obcego w ciele..
Dobrze, że piszesz. Jeśli uda mi się spakować okulary i o nich nie zapomnę to byłoby dobrze. Soczewki w razie czego wyciągnę już na sali porodowej :) zapytam położnej
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.