Pokrzywa niedoceniana roślina?

Dokładnie ale najlepiej właśnie taka świeża prosto z dworu

Dzuewczyny w wątku podaję nawet przepis na te chipsy... Polecam przeczytać treść wątku ;) 

Z ogródka takie zwykłe bierzecie te pokrzywy ?

Z ogródka z łąki ☺

Beata najlepsze są młode pokrzywy i zbierane z miejsc gdzie nie ma spalin. Ja z działki koło lasu. 

Mojej mamy sąsiadka zawszę zrywała pokrzywy. Kiedyś to nawet nogi sobie nimi ^dotykała i mówiła że to na zdrowie;))₩

takie dotykanie, parzenie poprawia krążenie 

Martyna mój mąż całe dzieciństwo mieszkał na wsi i chodził wśród pokrzyw to teraz on nawet nie czuje tych ukłuć i potrafi zrywać rekoma bez rękawiczek. 

Oj tak pokrzywy są mega zdrowe na wszystko kiedyś też na plecy kladli ☺

Ja pamiętam jak wpadłam w pokrzywy to jak to swędziało, bąble mi wyszły:D 

Nati prawie jak pijawki haha

Martyna a jakie to zdrowe było :D haha mi tak zawsze dziadek mówił ,zę to na zdrowie 

Bławatkowa ale mnie zaskoczylas z tymi wynikami żelaza i ze tak sie poprawily przepisy warte wyprobowania szczególnie ciekawy ten z czipsami 

Pokrzywy również sa super na włosy mozna robic rozne napary maseczki itp 

Kverve tylko pijawki trzeba umieć stosować ☺

Nati umieć nie umieć w życiu bym się nie poddała hirudoterapii. Obrzydza mnie to. 

Kverve nie są najgorsze ☺ mnie tylko rybki obgryzaly znaczy stopy 😂

Nati ja mam spaczenie zawodowe i bałabym się, że złapie jakiegoś wirusa lub bakterię przez takie zabiegi. Pijawki są jednorazowe ale te rybki jedzą stopy każdego po kolei i nie ma jak tego zdezynfekować... 

U mnie babcia ma problem z kolanami i idzie na takie pijawki 

Nie robiłam nic z pokrzywy. Pamiętam, że mama mówiła, że coś się robi ale tylko z majowej. Jakis napar chyba, nie wiem dokładnie o co chodziło. Jednak u mnie nikt nie zbiera i nie przerabia.

Ewabrz pewnie o ta herbate chodziło. Bardzo dobra.