Szukam inspiracji na podziękowanie dla Pań z okazji ukończenia żłobka
Jak kończyliśmy żłobek kupiliśmy drewniane magnesy z dedykacja na Allegro do tego kawa i bombonierka :) . Oraz napisaliśmy kartkę z podziekowaniami od serca za cały trud ;)
Mi się podobał pomysł jaki u nas zrobiliśmy ,ale to na zakończenie przedszkola ,więc dzieci starsze :) Każde dziecko miało zdjęcie z jedną literką i jak całość załączyliśmy w antyramę to wyszło "Dziękujemy z całego serca" :)
My kupiliśmy paniom marcinka, dzieciom musy herbatniki itd na imprezę pożegnalną i zdjęcie syna z podziękowaniem
My jak zmienialiśmy żłobek z prywatnego na publiczny, to zamawiam własnoręcznie robione mydełka :) Tak mi się bardzo spodobały. Teraz będziemy kopnczyc publiczny i sama się zastanawiam co tym razem dać ;)
Wlasnie mi się wyświetla pełno teraz tych mydełek ręcznie robionych albo świece np. Z płatkami róż albo w jakimś naczynu z innymi suszonymi kwiatami. Fajne jest też jak dla mnie zestaw herbatek z ładna elegancką filiżanką ja bym się z czegoś takiego ucieszyła. Jeszcze jedna opcja jest taka strona perełka mamy i robią bardzo ładne bransoletki z dedykacją
I ja tez sie teraz zastanawiałam jakie podziękowanie dać Paniom z przedszkola , bo wiem ze mój synek daje im w kość trochę . Wiec podobne się ;)
Fajnym prezentem od całej grupy jest ramka z makramowymi ludzikami - dziećmi z grupy i ich Panią. Mega fajnie to wygląda i można powiesić w przedszkolu jako pamiątkę. Lub też mała bransoletka z dedykacją - grawerem.
Czasem mniej znaczy więcej najlepszym prezentem będą podziękowania wypowiedziane przez dziecko .
Wiązanka kwiatów czy coś słodkiego w zupełności wystarczy . Dziecko może również zrobić laurkę . Najlepszym prezentem jest coś stworzone przez nas . Jeśli całą grupa by się złożyła to takie drzewko "genealogiczne" ze zdjęciami dzieci całej grupy . Super pamiątka na lata , nauczycielka zawsze wtedy będzie pamiętać .
Ja pamiwtam kiedy corka chodzila do przedszkola to zawsze byly zzutki na prezenty i w sumie tez nie male ;/
Na zakonczenienprzedszkola 2 panie doagaly zlote branzoletki + jakies bony wiec ja tylko kwiatki dalam corce aby dala w podziekowaniu ;)
Wydaje.mi się, że taniej wyjdzie złożyć się niż kupować indywidualnie. Poza tym za zlobek i tak płaci się nie mało jak i wpisowe.. chyba , że dziecko chodzi do państwowego zlobka to co innego.
No ale w przypadku żłobka No to u mnie zawsze można zrobić zrzutkę tak jak u mnie no córka jest najstarsza teraz grupie od września idzie do przedszkola a są dzieci które jeszcze zostają tam i się nie żegnają także ona będzie o co chodzi teraz. Ja coś symbolicznego kupię jakiegoś kwiatuszka dla każdej pani i jakaś mini paczuszka typu jak na urodziny się robi że balon jakaś pieczątka jakiś musik dla dzieci
Takie właśnie makramowe ludziki w ramce to super pamiątka też, mi się bardzo podobają takie rzeczy:)
Fajnym prezentem może być zestaw herbatek, świeca sojowa, zestaw ręcznie robionych mydełek. Albo poprostu jakieś słodycze Merci czy coś. Najlepiej to mi się wydaje żeby się złożyć z całą grupą i kupić coś z biżuterii, albo dać jakiś bon np. do Apartu.
Mydełko w sumie fajnie. Nawet własnoręcznie robione . Jak się można złożyć to fajnie ale nie zawsze jest taka opcja
kiedys rozmawiałam w pracy na temat prezentów dla pań i znajoma mnie zapytała co myślisz ze co taka pani robi z takimi rzeczami które ma już kilkadziesiąd od dzieci? a pracuje kilka lat w zawodzie?:) i chyba miała troche racji chcoiaż ja w tedy tak na to nie patrzyłam;) ale faktycznie jakies mydełko herbatka coś co dla niej bedzie praktycznie i wykorzystane;)
Wlasnie można takie zestawy do robienia mydełek kupić na allegro i razem z dzieckiem zrobić
Aniss masz rację - czasem ciężko trafić w gusta czy też sprezentować coś, czego pani przedszkolanka jeszcze nie ma. Dlatego ja uważam, że jeśli jest możliwość zrzutki - fajnie kupić jakąś pamiątkę, którą w razie co można powiesić w przedszkolu. A jeśli nie ma możliwości zrzutki - symbolicznie kwiatek, czekoladki czy herbata zawsze są OK :)
Dokładnie jak jest możliwość złożyć się na coś fajnego to jak najbardziej , u nas niestety nikt niechcial się składać 🤦♀️
Ja coraz częściej w prezentach daje karty podarunkowe. Nawet nie muszą być na wysoką kwotę. Ale wtedy ktoś może sobie kupić coś dla siebie dokładnie takie jak trzeba. Wiem, że to mało kreatywne. Ale chyba najbardziej praktyczne. Też fajną rzeczą są wszelakiego rodziaju vouchery: do kina, na kolacje, na jakąś atrakcje .