Poduszka ciążowa

A jak dziwnie jak już tego brzuszka nie ma :p 

Ja teraz ta kurę babci Dany z La Millou używam jako jaśka :) 

Ja się zaczynam ciężko czuć a dopiero zaczęłam 27 tydzień heh. Co to będzie później 

Monia dobrze będzie szybko zleci :)

Poduszka ciążowa to rewelacja. Nie słyszałam, aby mamusie narzekały, raczej jest odwrotnie, każdej przynosi ulgę. Mi moja służy obecnie do karmienia. Fajne jest to, że może ona też służyć po narodzinach dziecka. Nie kosztuje majątku, a można naprawdę poczuć ulgę. Ja swoją zamawiałam na Allegro. Kosztowała kilkadziesiąt zł, ale całkiem dobrze się trzyma. 

Też miałam poduszkę ciążowa mi ona przynosiła ukojenie , bardzo dobrze mi się z nią spało . Wiadomo że trzeba znaleźć pozycję odpowiednią dla nas . Może poprobój zmienić pozycję . 

Monia tylko pamiętaj żeby się nie wsłuchiwać zbyt mocno w dolegliwości bo będzie jeszcze gorzej, musisz czymś głowę zająć :) 

Monia znajdz sobie jakies zajęcie żeby nie myśleć za dużo( oczywiście skoro sie zle czujesz to takiezajęcie by przekierowac myśli)

Monia dziś możesz czuć się gorzej, ale jutro może być lepiej. Często miałam gorsze dni, np. Przez pogodę.

Będzie będzie jak Wy sobie poradziłyście to ja na pewno też sobie poradzę :) a jak zaczęłyście rodzic, ja się czasem obawiam że zacznę gdzieś w miejscu publiczym (wiadomo to nie żaden wstyd). Albo że do szpitala nie dojadę heh 

Monia spokojnie zdarzysz do szpitala dojechać ;) 

Trochę się tym właśnie stresuje :) 

Ja moją ciązową poduszkę kupilam jakos dopiero na końcówce ciazy około 8 miesiąca i poki jej nie miałam to wydawało mi się że jest zbędna po 1 nocce gdy jej użyłam a brzuch byl juz sporawy pożałowałam ze nie sprawilam jej sobie wczesniej naprawde calkiem inny komfort snu człowiek nie przekreca się nie świadomie na brzuch ogólnie poduszka ułatwia znalezienie sobie w miarę wygodnej pozycji do spania w moim przypadku poduszka się sprawdziła i serdecznie polecam

monia nie panikuj,na pewno zdążysz....a jak daleko masz do szpitala?

Nie ma się czym stresować na zapas 

Jeśli bym akurat była tu gdzie wynajmuje to z 2 km a jeśli u rodziców no to jakieś 30 km. Tylko tu mieszkam sama no z moim narzeczonym ale on też pracuje czasem od rana do wieczora to bym była sama a jakbym poszła do rodziców no to bym już miała ich w razie czego 

PO porodzie przyda Ci się pomoc

Dlatego też myślę o tym żeby z miesiąc po porodzie pomieszkac u Nich, żeby mi pomogli i mnie czegoś nauczyli wkoncu trochę praktyki już mają :) 

Ja używam mojej poduszki do teraz, a jestem 2,5 mca po porodzie, uważam że jest świetna i dobrze wpływa na kręgosłup, a wiadomo jak to jest przy dziecku. Ja podczas karmienia piersią nie mam dobrej pozycji (zdaję sobie z tego sprawę) i nie wiem jak ją zmienić i czy jest to wogóle możliwe. A poduszka w czasie snu pozwala mi się bardzo zrelaksować i odciążyć kręgosłup. 

Monia92 nie stresuj się, dacie sobie radę ;) ale jeśli czujesz taką potrzebę to zamieszkaj u rodziców. Jednak moim zdaniem warto w tym czasie po porodzie być z partnerem żeby on też mógł zajmować się maluszkiem i nawiązać więź :)

Monia ważne żeby mieć jakąś pomoc. Żebyś czasem mogła odespać a ktoś się zajął dzieckiem. Wtedy na pewno będzie lzej