Plyn do kąpieli i mycia główki

Ja uzywam żelu do kąpieli z babydream z niebieskiej serii. Ładnie pachnie, dobrze się pieni, a skóra nie jest po nim przesuszona:)
Jest w niskiej cenie i ma świetny skład więć polecam bo warto :slight_smile: I jest wydajny co też jest ważne :slight_smile:

Ja właśnie Dzidziusia miałam kupić ostatnio ale skusiłam się tym razem na Ziajkę :slight_smile: i sobie chwalę :slight_smile:

A używa ktoś tych kosmetyków do kąpieli z biedronki dla dzieci? Warte sa? Teraz będę chciała zmienić na cos innego bo z Nivea baby zapach mi sie już znudził a jest okazja bo się kończy na dniach;-) właśnie ten dzidziuś widziałam chwalicie może to…

AmiAga pamiętam, że jedna z mam wygrała te kosmetyki Dada i miała zdać nam relację, ale gdzieś zaginęła :slight_smile: Ja kosmetyków Dzidziuś nie znam, ale korzystałam z proszku, balsamu do prania i odplamiacza i bardzo sobie chwalę, poza tym jestem zwolenniczką polskich marek, a Dzidziuś do takich należy.

Ja używałam płynu do kąpieli oilatum od pierwszych dni życia dla skóry bardzo suchej, wrażliwej… fajna skórka gładka po nim była.
teraz myje go mydełkiem oilan tak samo dla skóry suchej i wrażliwej… i smaruje emulsją emolium od pierwsztch dni życia tak samo do skóry bardzo suchej:)

AmiAga,ja kupiłam Dada i sobie chwalę :slight_smile: przeczytałam na blogu Sroki że składem są dobre więc kupiłam :slight_smile:

Dobrze wiedzieć :slight_smile: nie byłam przekonana do nich ale jak chwalicie to kupię jak już się skończą te co mamy.
Dla córeczki kupiłam Nivea chociaż zastanawiałam się nad Ziaja i Babydream ale tak później sobie myślałam że skoro Moj Synek miał uczulenie na większość kosmetyków i tylko Nivea tolerowaŁ to teraz może być podobnie

Ja Wam polecam cutishelp,miałam przy pierwszym dziecku, bardzo dobry emolient i bardzo wydajny, jedna kropelka wystarcza na całą wanienkę:-) nic po nim nie było,na prawdę rewelacyjny :slight_smile:

ja do mycia główki dla dzieci polecam piankę z J&J, nie szczypie w oczy, ładnie pachnie i co najważniejsze bardzo szybko się spłukuje . koszt to około 10 zł

Widziałam szkoda że Oliverek jest uczulony na ich kosmetyki. Ostatnio kupuję mu Bobini w rosmman jest bardzo gęsty więc starcza na długo i cena jest fajna

Ja właśnie szukam czegoś dla moich smaków do kąpania. Ale mi zależy na tym aby nie trzeba było splukiwać. Dotąd używaliśmy emolium i linusia ostatnio kupiłam nivei płyn właśnie bez spłukiwania i skóra się zaczęła wysuszać strasznie.

ja nadal używam emolienty do kąpania znalazłam też ostatnio emolient do mycia główki one są chyba z firmy oliatum taka niebieska tubka mam z tego samego też krem. na wyjazd za kupiłam kilka butli tańszego emolientu chyba z emolium

ogólnie rzecz biorąc wszystkie emolienty są bardzo drogie ale czasami można trafić fajne promocje na przykład ja zawsze kupuje coś w promocji w aptece domu leków

Też mam emolienty z promocu właśnie, tak jest najlepiej.
Mamuśk właśnie nie wszystkim dzieciom to Nivea baby służy opinie są różne nam akurat pasuje.
To lepiej nie używaj tego dłużej żeby nie szkodzić bardziej, możesz przejść na emolienty albo dolewać oliwki do mycia tylko że to sprawdza się tylko na początku. Poszukaj czegoś innego 2w1 na rynku jest masę tego.

Ja oprócz emolientów mogę polecić ziaję natłuszczającą do kąpieli. Nam pasowała, choć w konsystencji jest podobna do emolientów. Natowmiast z tańszych emolientów mogę polecić kosmetyki mediderm, bo wiadoo wszystkie te emolium, oillan, oillatum są bardzo drogie. A mediderm moim zdaniem w przystępnej cenie.

Mamuśka a próbowałaś płynów hypoalergicznych marki Dzidziuś? One mają olejek migdalowy, O bardzo korzystnych właściwościach na wrażliwą skórę maluszka. A do tego butla 500 ml kosztuje coś ok. 10 zł.
Ja osobiście mam jeszcze zapasy Emolium i w nim kąpię małą, ale potem przestawię się właśnie na dzidziusia.

Dzidziusia nie próbowałam. Kiedyś widziałam go u nas w którejś drogerii - problem w tym że jedna u nas ma kilkanaście schodów i bez podjazdu a druga ma tak wąskie alejki że w życiu z pjedynczym wózkiem się nie wejdzie a co tu mówić o podwójnym.:/.

O jeny… nie cierpie takich sklepów przed którymi trzeba zostawić wózek…
Mamuśka nivei i J&J nie polecam bo u nas uczulają… ja używałam oilatum jest super… nawet lepszy niż emolium :slight_smile: skóra umyta i super nawilżona :slight_smile:

Jakoś czas temu się zastanawiałam też nad tym dzidziusiem i kupiłam coś z dady o zrobiłam źle bo Dada leży a ty czytam że ty Artan polecasz tego dzidziusia dobrze wiedzieć na przyszłość :slight_smile: i cena też bardzo przystępna…
Ewa j&j to chyba większość nie poleca :-/ ja też

Aga a czemu nie używasz dady? Właśnie widziałam dużo w biedronce różnych specyfików z dady i nawet w rozsądnej cenie… ale czekam na czyjąś opinie bo nie chce pieniędzy wrzucać w błoto.