Warto sprawdzic kark dziecka jak jest mokry i goracy to dziecku jest zdecydowanie za cieplo a jak stopki ma zimne to jest mu zimno tez prosty i sprawdzony sposob na sprawdzenie czy dziecku w domu temperatura odpowiada ;)
Karolina tak ale to było tak pod kolderka a pod kocykiem tak nie ma
Moje dzieci nie da się przykryć kołdra czy kocykiem od razu się odkopują. Dziś syn śpi w rampersie a córka w krótkim zestawie mi ogólnie byłoby zimno bo ja to polarowe i kołdra po szyję ale jak dospia do rana bez budzenia się to chyba znaczy że im dobrze się soi tak.
PannaXoanna dokładnie lepiej żeby dziecko trochę zmarzło niz się przegrało .
Patrycja u nas to samo jakbym nie ubrała to zawsze się rozkopuje teraz jest ciepło więc nawet nie wstaje i nie przykrywam go .
Megg też mam podobnie nie sugeruje się tym jak ktoś ubiera bo u każdej w domu jest inaczej . Czasem jak nie wiem jak ubrać na dwór to podpatrzę jak dzieci są ubrane ale zazwyczaj sugeruje intuicja . Zawsze jakaś bluze zabieram jakby miało się ochłodzić
Kasia co do karku się zgodzę ale co do stópek nie :) moja córeczka ma zimne nawet w takie upały jak dziś, ma to po mnie. A wątpię żeby w taką temperaturę było jej zimno :)
Moja do tej pory nie rozkopywała się. Mało się wierciła. Więc nie wiem czy to wina zębów czy temperatury powietrza
U nas po stopach mogę jedynie rozpoznac czy mają gorączkę bo za każdym razem jak mają wysoka temperatire to stopy mają takie gorące ze nie idzie tego nie zauważyć.
Ja już gdzieś od miesiąca krótki rękawek i krótkie spodenki zakładam synkowi na noc.
Dokładnie jak sprawdzać czy dziecku nie jest za gorąco to tylko na karku .
Patrycja też to właśnie zauważyłam jak synek miał gorączkę to stopki były bardzo gorące .
Ja gorączkę wyczuwałam zawsze jak dotykałam ustami do czoła
Ja gorączkę sprawdzam też na czole, dotykając go ustami ale macie rację, przy wysokiej gorączce córeczka ma gorące stopy i dłonie.
Przy gorączkę to całe ciało jest rozpalone
To racja ;) dziecko jest cale cieple i sie mocno poci jest marudne i nie ma apetytu
Kasia moja córeczka przy gorączce się nie pocila ale za to jak choroba się kończyła i temperatura spadła to wtedy tak.
Kasia nie każde marudne. Niektóre bardziej spiace. Ale jak to mówią sen dobry na wszystko
Najlepsze termometry to te do ucha ale nie można przy nich mieć otwartej buzi i nie można mówić.
jezeli faktycznie tak jest to przy malym dziecku ciezko taki cel osoagnac bo zawsze cos probuje mowic otwiera buzie bez zadnej przyczyny ;)
Kasia dokładnie :) ale zastanawia mnie dlaczego nie można mieć otwartych ust? Trochę to dziwne...
Aneczka a to też pediatra nam mówił że można w ten sposób sprawdzić .
Patrycja najlepsze i sprawdzone to termometry rtęciowe do tyłka i odjąć później 5 kresek ale wiadomo dzieci nie lubią sprawdzania w ten sposób temperatury . Ja mam taki elektryczny miał być super dałam ponad 100zl i wcale dobry nie jest ;/ pokazuje temperature nawet jak jej nie ma w każdym miejscu na czole jest inna temperatura :/
Karolinach nie wiem czemu ale jak pracowałam w prywatnym gabinecie i tam sprawdzaliśmy tymi termometrami do ucha to kazali mi zwracać uwagę by nic dziecko nie mówiło i miało zamknięta buzię.