Mama Szymka fajnie napisane;) u nas niestety z młodszym dzieckiem jest problem z każdą samochodem więc wakacje były na dzialceczce i to też nie zbyt często;( ale i tak miło spędzone chwile;) jak już będą nasze podróże wyglądały lepiej pomyślimy o wyjeździe na kilka dni;)
oj tak wakacje z maluchami, to czasami nie wakacje :) a maraton :)
Nasz wyjazd ostatni nie należał to najlatwiekszych i wszystko u młodszego synka musiało być jak w zegarku.. drzemki , posiłki ale było fajnie ;) chociaż do samego wyjazdu byłam pelna obaw ;)
Nasze ostatnie wycieczki to był początek ciąży. Ja z tymi mdlosciami a mlodzi mieli tyle energii, że trzeba było mieć oczy dookoła głowy. Marzył im się wyjazd nad morze ale im wyjaśniłam, że musimy cala Polskę przejechać i bardzo długo pojedziemy a oni już marudzą po pół godz drogi
Dziewczyny czy wakacje z 3 mies. dzieckiem za granica to dobry pomysł? Krotki lot samolotem i jakieś all inclusive z atrakacjami dla starszaka. Latacie z takimi małymi dziećmi? Możecie polecić gdzie na pierwsze takie wakacje warto się wybrać? Grecja, Włochy? Jak zaplanować taka podróż, jest męczarnia?
A ja myślę że z tak małym dzieckiem to gdzieś blisko i kraje europejskie - ta sama flora a i kultura, zwyczaje itd. Nigdy nie wiesz co Ci się przytrafi a z takim dzieckiem to już w ogóle trzeba dmuchać na zimne więc warto wziąć pod uwagę aspekty społeczne geograficzne służby zdrowia języka lotu itd. I polecam z biurem podróży żeby się o nic nie martwić, dobry kameralny hotel i dobre dodatkowe ubezpieczenie. W Polsce też jest moim zdaniem super Od siebie polecam Leśną przystań Narusę
https://narusa.pl/ Daję tutaj namiar na miejsce.
Znam talich co do Indii lecicli z takim maluchem wiec czemu nie
Ja sama nie odważyłabym sie na taaaaaki krok i takie loty w odlegle kraje, Turcja ,Grecja jak najbardziej
U nas w planach jest lot z 5 miesieczniakiem i 7 latkirm kierunek… hm… jeszcze nie wybrany cos polecacie fajnego na koncowke sierpnia? Bo np. Chorwacja w czerwcu jest bardzo deszczowa… sa moze jakies takie kraje ktore odradzacie w sierpniu?